alman vatandasligi hakkinda......

royem

kavgamin-cicegi
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
2.033
2.223
merhaba,4,5 senedir almanyada yasiyorum ve 3 sendir calisiyorum.esim alman vatandasi ama surekli bir isi yok.ben bu ay oturumumu uzatmaya gidicem ve randevu almak icin aradigimizda eger alman vatandasligina gecmek istiyorsam bbasvurabilecegimizi soyledi.aslinda ben henuz tama karar veremedim ama gecmeyide dusunuyorum...
benim sorum ;alman vatandasligina gecic hakkinda bilgisi olan var mi?prosedurler nasil isliyor,zorluklari varmidir.ya da neler yapmak lazimdir.biraz bilgi sahibi olmak istiyorum....
bilgisi olan paylasirsa sevinirim....simdiden tesekkurler...

alman vatandasligina gecildigi takdirde türkiye den emekli olunabiliyor mu?

bildigim kadariyla sadece biryerden emekli olunabiliyor.turkiyedeki emekliligini almak istersen orda surekli yasama sarti one suruyorlar bildigim kadariyla.ama sen gene de bir avukata sor istersen.ya da bu durumlarda danismanlik veren kurumlara....

cok gec kalmisim ama yine de yazayim...

hatirladigim kadariyla B1 almanca sertifikasi ve bir de einburgerung test istiyorlar...

en iyisi linki veriyim.. einbürgerung kisminda (yanda) alt alta olan tüm bölümleri tiklayip okuyun.. tüm aciklamalar var...

REGIERUNGonline - Einbürgerung

ama en önemlisi tr deki haklari kaybetmemek icin önce tr konsolosluguna mavi kart icin basvuru yapmak. onun icin de konsolosluk nufüs cüzdani, pasaport ve alman makamlarindan alman vatandasligina kabul edileceginize dair yazi istiyorlar...

vatandasliktan cikma ve mavi kart basvurusu icin gerekli islem ve belgeler :

e-Konsolosluk -

bonibon,cok sagol bilgilerini paylastigin icin.zaten simdilk basuruyu gerceklestiremedim.amaileride insallah olursa bildilerini dikkate alacagim...cok tesekkurler...

X