besin allaerjileri bazen ilk ymekte bazen aylar sonra çıkabilirmiş.
emekliyorsa tozdan allerji olabilir. halıları kosla gibi iyi temizleyen birşeyle temizlemeyi dene. ve sıksık süpür.
istersen bir dr. a sor belkide başka birşeydir.
yumurta bebe biskivisi tatlı gıdalar allerji yapabilir
Selicim yumurcağı benim yerime öp lütfen...
annesi eviniz çok sıcaksa,birazda kilosu varsa yani halk arasında boğum boğum deriz ya,
o bölgelerde kabarıklık olabiliyor...alerjiden şüpheleniyorsan
halıfleks alerji yapabilir diyorlar ama benimde evim halı kaplıydı ama
Ezgi de Allahıma şükür alerji olmadı...
acaba birşeyler çıkarıyor olabilir mi gülüm,
senin kesinlikle doktora götürmen şart,buradaki farazi şeylerle
geçmesini beklemek tuhaf olur...hiç vakit kaybetme
neyse doktorlar hemen söylerler...
acil şifalar diliyorum...
Yok Songül'üm,çok kilolu bebek değil..
Zaten boğum yerlerinde çıkmıyor bu döküntüler.
En çok bacaklarında var,karnında birkaç tane,kolunda ve kulağında birer tane.
Ama gündüz sönüp,akşam tekrar aynı yerler kabarıyor..
Çok hareketli bir bebek,sürekli geziniyor.Kaloriferler de yanınca halıflex+sıcak+sürtünme kaynaklı olabilir mi diye düşünmüştüm ama çözemedim bi türlü.
Haklısın canım,doktora gitmeden olmıyacak.fisfisfis
Öperim teyzesi,sen de Ezgi'yi öp benim için. Şeniz
Eşim yarın müsait,yarın gidicez canım doktora.evet bitanem,beklemeden doktora götür bakalım ama
lütfen ev sıcaklığını iyi ayarla,ne aşırı sıcak olsun,
ne de soğuk...Şeniz
geçmiş olsun canım sebebini bulmaya çalışmak zor
oğlumun yüzünde vardı 10 gün falan kızarıktı doktora götürdük şampuandandır sebamed sabun kullanın dedi kullandık geçmedi yumurtadan olabilirmi diye yumurtayı bir hafta kestik gitti dalini kullanıyoruz çıkmadı sonra babası vermiş biraz yumurta kolları yine bir hafta kızardı test yapmadık ama sanırım yumurtaya allerjisi var ege nin dediğin gibi insan korkuyor hastaneye götürmeye şu aralar
seninde allerji değildir inşallah bebeğin sıcaktan olabilir kalorifer yanınca başladı demişsin ya akşam saatleride sıcaklığı artırıyorlar ya ondandır belki kızarması geçmiş olsun
Geçmiş olsun.
O kabarıklıkların üzeri sertçe mi?
Benim kızımın da belli yerlerinde vardı atopik dermatit demişti doktor.
Bol bol nemlendirici sürüyorduk. Dikkat ettiğimiz başka şeylerde var.
Zaman zaman çıkıp sönüyor. H abirde kaşınıp duruyor.
Besin alerjisi harita gibi olur demişti doktor. Bir besine hemen tepki vermeyebilir
benim bebegimde 2 aylıktı yanaklarında kızarıklıklar olustu elı sureklı yuzundeydı dr goturdum sampuanı degıstır dedı dalin kullanıyordum sabamedi kullan dedı gecmedı suan 5.ayına gırecek halende devem ediyo baska dr goturdum egzama dedi 2 merhem bıde surup verdı ılacları kullanınca gecıyo ara verınce tekrar cıkıyo bende anlayamadım kafam cok karısık yedıklerımede dıkkat ediyorum ama gecmiyo iste bide cok kasıntı yapıyo cocuk yanaklarını yara ıcınde bırakıyo sureklı tırnaklarını kesıyom bazen ıstemesemde eldıven takıyorum.Bilgisi olan varsa bir yol gostersın:1no2:
aynı sorun bizde de var arkadaşlar.oğlum şuan 8 aylık ama iki aylık olduğundan beri yüzünde ve vücudunda kırmızı üzeri sert kızarıklıklar oluşuyordu ve günlerce gitmiyordu.ama bizde kaşıntı yoktu.önce iki ayrı çocuk doktoruna sonra da dermatoloğa götürdüm.atopik dermatit dediler.kan testi de yapıldı bronşitle gelen kalıcı bir tür mü diye çok şükür öyle çıkmadı.doktorumuz bize kozmetik içerikli şampuan ve sabunları bıraktırdı sebamed,yağ banyosu ve excipial diye bir vücut sütü verdi.bir de krem verdi kızarıklıklara sürüyorum ama sadece o anlık geçiriyor.büyüdükçe hafifler bunlar dedi.gerçekten de artık sadece yanaklarında çıkıyor.bir de çamaşırlarına çok az deterjan koy ve çift durulama yaptır dedi.atopikler genelde yünlü giyeceklere karşı da bu alerjik reaksiyonu gösterirmiş.şimdi yünlü giyiyoruz diye daha sık oluyor bu aralar maalesef.tek tesellim kaşıntsı yok.ama kabardı mı çok sert ve çok kırmızı ve çok şiş oluyor oralar.bu çocuklarda biraz daha dikkat gerekiyor bazı şeylerine işte.
sağol canım size de çok geçmiş olsun.valla yazın da aynen devam etti bizim kızarıklıklarımız.doktor atopik teşhisi koyunca bu çocuk artık böyle buna alışın dedi.yani illa bir neden aramayacaksınız kızarıklıkların oluştuğu dönemlerde dedi bize.üç-beş gün süren süreçler yaşayacaksınız böyle dedi.ama işte atopik teşhisi konan çocuklarda genelde şampuan yünlü şeyler gibi tetikleyen faktörler de var.ama onların dışında hiç nedensiz de bu dönemleri yaşayabiliyoruz maalesef.ama doktorun bize dediği bu alerjik yapılı çocuklar da yanında kronik astım da olurmuş.onun için kan testi yaptırdık.muhtemelen doktorunuz sizden de isteyecektir.aman onu ihmal etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?