Allah'tan hayırlı olanı istemek

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7.480
Puanlar
448
Musa Peygamber, bir gün üzerine giyecek kıyafeti olmayan, bu yüzden kuma gömülmüş bir yoksul gördü. Yoksul ona:

-Ey Allah'ın Peygamberi, dedi. Lütfen bana dua et. Artık dayanamıyorum. Allah'tan ölmeyecek kadar dünyalık istiyorum.

Hz Musa bu adam için Rabbine dualar etti. Allah da yoksul adama yetecek kadar dünyalık verdi.
Aradan günler geçti. Hz Musa bir grup insana rastladı yolda. Kalabalığa yaklaşıp:

-Ne var ne oluyor burada, diye sordu.

-Bu adam, dediler, şarap içip sarhoş olmuş, alkolün tesiriyle de bir cinayet işlemiş. Yakalanıp tutuklanmış. Şimdi cezasını vermeye götürüyorlar.

Tutuklu adam, Hz Musa'dan dünyalık isteyen kuma gömülü o yoksuldan başkası değildi.
Allah'tan her şeyin hayırlısını istemek gerekir.

mehmet dikmen'in ailemle her gün bir hayat dersi öğreniyorum kitabından alıntıdır

Son düzenleme:
Forum için çok değerli bilgiler. Bu deneyim ve tecrübeleri bu forum ortamında bulmak çok güzel. Buraya yazılan her şey için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun.

Forum için çok değerli bilgiler. Bu deneyim ve tecrübeleri bu forum ortamında bulmak çok güzel. Buraya yazılan her şey için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun.

Allah senden de razı olsun arkadaşım :)

hayırlı, sağlıklı, mutlu bayramlar :)

Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.
Ya Râb! Bize Senin sevdiklerini sevdir. Bizleri razı olduğun işlerle meşgul eyle.
Ya Râb! Bizleri ezdirme, üzdürme, imânsız gezdirme.
Allah'ım! Senin kulların şu dönemde töhmet altındalar, kanadı kırık bir şekilde uçmaya çalışıyorlar. Sen dinine yönelenleri koru. Onları Sensiz, dostsuz, yardımsız bırakma Allahım!
Ya Rab, bana, bana layık olanı değil, Sana layık olanı ver.
Allahım, bizi Sana muhtaç olma şuuruyla zenginleştir. Sana ihtiyaç duymama yoksulluğuna düşürme.
Amin.

Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.
Ya Râb! Bize Senin sevdiklerini sevdir. Bizleri razı olduğun işlerle meşgul eyle.
Ya Râb! Bizleri ezdirme, üzdürme, imânsız gezdirme.
Allah'ım! Senin kulların şu dönemde töhmet altındalar, kanadı kırık bir şekilde uçmaya çalışıyorlar. Sen dinine yönelenleri koru. Onları Sensiz, dostsuz, yardımsız bırakma Allahım!
Ya Rab, bana, bana layık olanı değil, Sana layık olanı ver.
Allahım, bizi Sana muhtaç olma şuuruyla zenginleştir. Sana ihtiyaç duymama yoksulluğuna düşürme.
Amin.

ne kadar güzel dua etmişsin Allah razı olsun

Mevlit Kandili için ortak hatme katılmak isteyenler, Ramazan hatmine var mısınız (dualarımız sizinle) konusuna bakıp cüz alabilirler
herkes kendi hayırlı niyetiyle katılabilir, 13 ocak kandilde hatim duası yapıp hem kendimize hem birbirimize dua etmek istiyoruz
ortak ibadetlerin sevabını unutmayalım arkadaşlar :)

Fatih Yağcı:
Bazen yorulursun. Ve "hayırlısını sen bilirsin Rabbim" dersin sadece...

Back