• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahin cezasi un böceği

Dildev

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
582
1.460
113
40
Merhaba herkese. Erzak dolabimdaki unum pirincim böceklenmis. Un böcegi diye geciyor ince uzun siyah bir böcek. Heryerini sildim, yarim butun paketleri attim. Lavanta yagi doktum rahatsiz olsun uremesin diye. Yine kac gundur karsima cikiyor dolapta delirecegim. Ilaclamadan hallolmuyor mu bu is evde bebegim var ilactan cekiniyorum. Bu durumu yasayip kurtulan var mi bir akil verin nolur.

Takipteyim konuyu
Zaman zaman brnim de basima geliyor
Nefret ediyorum o boceklerden

Bende vardı, unu attım komple. Bir de kapalı kuru tarhanam böceklenmişti aynı şekilde. Onu da sttım. Belki sizin de açılmamış olup böceklenen bir şeyleriniz vardır?

Ben herşeyi buzdolabında saklıyorum boceklenmiyor

Benim evimde de kurt olmuştu bir ara, sonrasında güve olanlardan. Naftalin, güve ilacı vs ne varsa denedim ki benim herşeyim cam kavanozlardaydı. İlaçlama kesin çözüm oldu bir tek. 4-5 saat sonra girilebiliyor ama eve, o gün sabahtan yaptırıp akşam girersiniz en kötü. İnşallah kurtulursunuz çok can sıkıcı bişey :(

Ay cok fena
Her seyi cam kavanozlarda saklayin ,icine defne yapragi koyun bir dahakine

Merhaba herkese. Erzak dolabimdaki unum pirincim böceklenmis. Un böcegi diye geciyor ince uzun siyah bir böcek. Heryerini sildim, yarim butun paketleri attim. Lavanta yagi doktum rahatsiz olsun uremesin diye. Yine kac gundur karsima cikiyor dolapta delirecegim. Ilaclamadan hallolmuyor mu bu is evde bebegim var ilactan cekiniyorum. Bu durumu yasayip kurtulan var mi bir akil verin nolur.
Havalar sıcak olduğu için oluyor bütün erzak ve baharatları balkonda havalandırın tepsilere boşaltarak sonra buzdolabında saklayın.

annem buzdolabında saklar her şeyi böylece böceklenme yaşamıyoruz hiç.

en kötü balkonda tutar yani. mutfak balkonunda.

ben hep kucuk paketlerde alırım cam kavanoza koyarım aldıgım seyler 3 ayda tukenecek sekılde olur
3 ayda boceklenmıyor...
bırde ılaclanmadan gecmez onlar...

Bende küçük paketlerde alıyorum
Cam kavanozlarda saklıyorum
Un buzdolabında bozulmaz mı ya nemden :110:

Paketleri ağzı açık bırakıyorsanız böceklere siz gel diyorsunuz demektir. Üstelik mevsim yaz.
Hepsi ağzı kapalı kavanozlarda olsun. Pirinç kavanozuna tuz da koyun.

Ya ben birde kapalı balkona dolap yaptırdım
Orda saklarım erzakları diye
Olmaz mı
Sıcak mı olur

Ya ben birde kapalı balkona dolap yaptırdım
Orda saklarım erzakları diye
Olmaz mı
Sıcak mı olur
bırsey olmaz evlenmeden once bu sekılde muhafaza edıyorduk
annemın buyuk bır kiler dolabı var tamamen celıkten
yaz kıs balkonda herseyı hıc bırsey olmuyor cuvalla alırlar ben daha hıc boceklendıgını de gormedım

Back
X