• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah tan bir endişemizi paylaştık yemediğim laf kalmadı

Yasemin8134

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2020
20
8
3
34
Ya arkadaşım bebegı için endişelenen bir anneyim evet günlük hayatta eşim dahil herkesin paranoyagimla bezdirdim kayinvalidem çocuk durmuyordu kucağımdaydi geldi bir anda bende anlamadım parmağını kulağına soktuğunu gördüm çıkar npiyosun dedim ağrıyor mu dıe bakmış haliyle endiselendim ben temizlemeye korkan biriydim kulağını birden senaryolar yazdım işitmesi zarar gördü mü kulak zarı delindimi ne var mazur goruo usluplu cevap verseniz

bebegin küçükse bence kayınvalidenin parmağı içine kulak zarını delecek kadar girmez bence yine de bilmiyorum

Ya arkadaşım bebegı için endişelenen bir anneyim evet günlük hayatta eşim dahil herkesin paranoyagimla bezdirdim kayinvalidem çocuk durmuyordu kucağımdaydi geldi bir anda bende anlamadım parmağını kulağına soktuğunu gördüm çıkar npiyosun dedim ağrıyor mu dıe bakmış haliyle endiselendim ben temizlemeye korkan biriydim kulağını birden senaryolar yazdım işitmesi zarar gördü mü kulak zarı delindimi ne var mazur goruo usluplu cevap verseniz
Sıkma canını..olabilir arkadaşlar biraz sakinleşmen için sevap verdiler ..Ee biraz dobra cevaplarda geldi..
Burası bir umman gibi her çeşit insanla karşılaşabilirsin.
Biraz güçlü ol hayat boyu karşılaşabileceğin şeyler bunlar.

Görme, cevap verme ,sana uyanlara cevap verir geçersin .Rencide olduğunu düşündüğün cevaplar için de şikayet butonu var.Kullanmaktan korkma.

Ben yorumlarda kotu bir yorum gormedim.
Her gun sizin gibi bir suru kadin konu paylasiyor, her gun gunlerce konular okuyup yorup yapiyor uyeler.
Her kese haklisin, sen ne dersin odur diyemezler.
Her kesin kendine gore fikri var.
Bu da yeni moda oldu, konu aciliyor, yorumlar begenilmedimi hemen arkasindan burdaki uyeler tü kaka diye konu aciliyor.
Burdaki uyeler de kadin, cogu calisiyor, yemek+temizlik+cocuk. Bebekle ugrasanlar, kv stressi cekenler, kocadan dertli olanlar ve s.
Yorum yazanlari da anlamak lazim ...

Galiba ilk bebeginiz, telaslanmayin, zamanla alisirsiniz bebek aglamalarina, sorununun ne oldugunu hemen anlayacaksiniz.

Bende pimpirikli bir insanin heleki hastalıklar konusunda cok takintiliyim anlıyorum seni ama bizi bizden başkası anlamaz şekerim :( Çok korktuysan kbb git

Korkma yahu bizim bebe 18 aylık, benim serçe parmağım kulağının girişine bile giremiyor. Çocukta kulaktan çok çektim, bir doktor kadar uzman sayılırım artık(!)

İyi de bakın kendiniz de diyorsunuz paranoyak biriyim diye. Cidden bu psikolojiyle sağlıklı bir bebek yetiştiremezsiniz. Doktora gidin bi an önce. Hiç normal değilsiniz.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Diğer konunuzu okumamıştım, bunu görünce baktım da... Ya böyle konular tepki alıyor çünkü bebeği olan bir insanın daha bilinçli olması bekleniyor. Hani her ayrıntıyı bilemezsiniz tabi, biz de bilmiyoruz, bebekler gizemli bir dünya; alerjik olurlar, mide sorunları olur, ishal olurlar, sebebini bilmediğiniz ağlama krizlerine girerler, kusarlar, zırt ateşleri çıkar... Bazı şeyleri zamanla, doktora danışa danışa öğrenirsiniz. Ama bazı şeyler de basit mantık gerektirir. Sizin örneğinizde olduğu gibi; bebeğin kulağının çapı kaç milim olabilir? Kayınvalidenin parmaklarının çapı nedir? İnsan mantık yürütünce, o parmak oraya kaktırsan girmez sonucuna ulaşabilir. Küçümsemek için söylemiyorum, tepki alma nedeninizi anlatıyorum. Bir bebeğin sorumluluğunu almış bir ebeveynin en azından bu basit mantığı yürütebilmesi gerekiyor. Çünkü çok daha zor problemler sizi bekliyor. Bir de ilk sayfadaki diğer mesajlarıınıza baktım, zarar göreceğinde ısrarcı davranmışsınız. Yani bu işten hiç anlamıyorum, sizi dinliyorum, acemiliğime verin modunda da değilmişsiniz ki.

Bak canım bu çocuk büyüyecek. Yaklaşık olarak 12-13 ay sonrası koltuktan, koltuk tepelerinden, tv ünitesinden, yataktan, sehpadan süperman edası ile uçacak... ciddi durumlarda elbette hemen doktora ama ıkk dedi çocuk, beyin kanaması mı geçiriyor diye telaşlanmayacaksın. Gözlemleyeceksin. İlk kızımda da aman aman pimpirikli değildim, kafasını bir yere vurduğu zaman gözetim altında tutardım, normalden farklı halleri var mı diye. Küçüğüm ise düşüyor ediyor içim paramparça oluyor canı acıyor diye ama kafa sürekli bir yerlere çarpmaya programlı gibi oradan oraya vurup duruyor. Her vurmada panikleyip, doktora gitmeye kalksam gün boyu 5-6 defa hastane yollarına düşmem, çocuğu türlü türlü radyasyonlara maruz bırakmam gerek. Her an başında duramıyorsun, o da her an yanında durmuyor. Yav geçen sebildeki suyu değiştirdim, kaşla göz arası sebilden indirdiğim damacana kapağına parmağını soktu, geri de çıkaramıyor. Çektikçe plastikte geri çekilip parmağına battı. Evladım, ne işi var parmağın orada? Sakin ol, bunlar başına gelecek hep. Alışacaksın.

Back
X