Allah rızası yardımcı olun ne yapacağım ben :(

mavi_balonn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
12
1
27
Kızlar benim 3 yıllık bir ilişkim var. Çokta seviyoruz birbirimizi. Geçen yıl evlilik kararı aldık ve ailesi gelip tanıştılar. Teyzemler ve dayımlar konuştu ailesiyle babamı anlamaz diye konuşturmadılar. Teyzemler ve dayımlar sözlümün ailesi ne derse evet dediler hiç hayır olmaz demediler. Herneyse aradan 2 ay geçti sözlendik. O günden bu yana bir tek mart ayında geldiler düğün tarihini konuşmak için. Ayrı şehirlerdeyiz nişan düğün bir arada mayıs ayında olsun biz nişanda kızınızı alıp getirelim buraya 1 hafta kalsın sonra kına gecesi dügün bizim şehrimizde olsun dediler. Babamda olmaz öyle şey ben kızımı nikahsız düğünsüz öyle vermem bunu başta söylemiştim kabul etmiyorsanız alın yüzüğünüzü çıkın gidin dedi bayağı bi tartıştılar anlaştılar. Bu ayın 31 inede nişan belirlediler o günden sonra ne aradılar nede sordular. Şimdi ise nişanım yaklaştı ne davetiye var ne elbise hiç bisey yok. Bunuda geçen gün halam duydu aradı ve.. siz davetiyeleri ne zaman göndereceksiniz dedi kayınbabamda davetiyeler hazır ama dükkanı bırakıp çıkamıyorum dedi. Birde beyaz eşya almayacak mışsınız oyle bi duyum aldım dedi adamda sen kimsin ben senle muhattap olacam ben bunu teyzeleriyle konuştum beyaz eşya almayacağım dedi seni tanımıyorum ben teyzeleriyle dayılarıyla muhattabım kapat telefonu falan filan tersledi. Halamda böyle olmaz biz artık akraba olduk biz kızımızı orda bırakıp bidaha arayıp sormayacak değiliz. Bunlar gerekiyor. Ben gelinime yokluk halimde neler neler aldim borcla. Benim yegenimde elinde bi yüzükle geziyor 5 aydır hani ne aldın ne yaptında boş boş konuşuyosun dedi. Telelefonu kapattı sonra hemen dayımı arayıp; halası böyle böyle diyor istiyor ben bunları yapamam böyle olursa bu işi bozarım demiş dayımda halama kızdı ne kızdırıyorsunuz adamı sen istedin biz seni başkasına vercektik gittin sevdiğini seçtin şimdi çek çileni diyor. Çok psikolojim bozuk kızlar her gün ağlamaktan gözlerim sişti ben sevdim diye hata yapmadım ya neden böyle yapıyolat bana bi kere bile sagısızlık yapmadım onlara akşam bile halam ve babam bana sarılıp yarım saat ağladılar. Hayatımda ilk defa babamı ağlarken gördüm. At yüzüğü bi tek omu var diyorlar ne yapacağım ben lütfen yardımcı olun Allah rızası için çok kötü durumdayım

Peki siz ne istiyorsunuz? Nişanlınız ne diyor? Beyaz eşyayı neden onlardan bekliyorsunuz? Neden onların her dediğine evet diyen bir aileniz var. Babanızın neden söz hakkı yok?

Aileler arasında sıkışıp kalmışsınız.Maşallah tüm sülalede dahil olmuş neden bu kadar herkesi kattınız ki siz ne istiyorsunuz yada nişanlınız ne diyor bu durumlara böyle olursa stres stres sonu pek hayır gözükmüyor.

Dayin ve teyzenler senin kotulugun icin her seyi yapmislar. Cunku senin dedigin gibi sana birini bulmuslar kabul etmemissin o yuzden başına kötü isler acmislar.
Yaziklar olsun onlara ara ve onlara de ki size yaziklar olsun..
Teyze anne yarisidir ya.
Insan yegeninin mutsuzlugunu ister mi??
Karakter yoksunlari.
Bence de nişanı at yoksa mutlu olamazsin.
O dayi ve teyzelerini de hayatından cikart.

Babanizi o anlamaz diye konusturmamak cok sacma geldi bana baba dururken teyzeler falan el atmis olaya baya karismis ortalik.

Halaniz teyzeniz dayiniz degil babaniz ve anneniz ve sozlunuzun babasi ve annesi konusmali.

Siz karsi tarafin annesi babasi yerine teyzesi dayisiyla muhattap olmak ister miydiniz?

Cok sacma geldi bana bu kadar cok akrabanin karismasi.

Çoğu kişi ayrıl kurtul diyorda. Asıl sıkıntı sizin ailede.
Babanızı konuşturmuyorsunuz, teyze dayı konuşuyor. Sonra Baba devreye giriyor. Sonra hala devreye giriyor.
Karşı tarafta her kafadan bir ses çıkıyor diyordur.

İlk başta teyze dayınız kabul etmeyecekti (beyaz eşya olayını)
Hayırlısı olsun ama yeni problemlere karşı hazırlıklı olun.

Halaniz resmen kayinpederinizi arayip hesap sormus babaniz neden ses cikarmiyor. Haberi yok mu 31inde nisan olacagindan? Neden halaniza birakmis bu isleri nasil bir is bu boyle?
Bu ayin sonunda nişan var hazirlik yapmadik vs demediniz mi sevgilinizle hic mi konusmadiniz yani
Nerden tutsam elimde kaldi valla cok kopuksunuz sanirim. Anne babaniza sormadiniz mi ortada hicbir sey yok nasil yapilacak bu nisan diye?

Bu yasananlara sen sunger ceksen kocan cekmez. Kocan geride biraksa.ailesi her daim hatirlatit. Ailesi boyle davranirken senin hala evlilige ilerlemen ben sizi kabul ediyorum mesaji veriyor. Kesinlikle yuzugu atmalisin.yol.yakinken donmelisin. Ben donmedim seviyorum dedim.pisman oldum. Ben unuttum eşim nişan kina dugun donemindeki aile problemlerini gundemde tuttu.dilin kemigide yok tabi.kavgalarimizda agzina.geleni soyledi.

Bu arada nisanliniz ne yapiyor??? Babasi halani falani filani azarlarken, yumurta kapiya gelmis davetiyeler bile ortada yokken nisanliniz ne yapiyor?

Bakin sizin en buyuk hataniz babanizi safdisi ederek hala teyze dayi falan onlarla muhatap etmissiniz karsi tarafi.

Ben burada en cok nisanliniza kizdim.

Nisani olacagindan haberi var mi!!!! Evleneceginden falan!!!

Nişanlinızla sizden başka herkesin sesi çıkmiş her şey e dahil olmuşlar. Keşke başta bu kada müdahele ettitmeseydiniz. Eşya vs aranızda halledin nişanlınızla.

üzücü bir durum senin için.. anlayamadığım nişanlın nerede? dükkanda mı kendisi hep.
siz bu üzüntüleri yaşarken o ne durumda.

Babanız eşşek başı mı? Anne-baba varken dayı-teyzeye söz düşmez. Babanız sanırım bu evlilik-düğün işlerinden pek anlamıyor diye ağzı laf yapan dayınız ve teyzeniz konuşmuşlar müstakbel kv-kp ile...

Ama yine de olmaz. Tamam dayınız belki iletişimi güçlü vs. bir adamdır ama babanız da her halükarda başından beri konuşmalar yapılırken yanlarında olmalıydı. Belki hiç konuşmayıp tek bir kelime edecekti ve belki de o tek kelime bile yetecekti.

Yani baştan hatalısınız malesef.

Ne mi yapacaksınız? Diğer arkadaşların da söylediği gibi sözlünüz olacak kişi nerede? Kızı düğünden 1 hafta önce alıp götürmek de ne demek? Böyle saçmalık mı olur? Babanız sonuna kadar haklı.

Bir de beyaz eşya, davetiye bilmem ne konuları... Yani sadece maddi konular en büyük sıkıntı heralde. Şunu anlayın arkadaşlar(bekarlar)... Aşk karın doyurmuyor, aşk çamaşır-bulaşık yıkamıyor. Aşk size içinde uyuyabileceğiniz bir ev vermiyor. Yani PARA PARA PARA... İki gönül bir olunca samanlık falan da seyran olmuyor. O yüzden eğer aileleriniz ilgisizse veya maddi açıdan sıkıntılıysa, evlenecek çiftler kendi paralarını kazanıp ondan sonra bu işlere girmeliler. Öbür türlü bana şunu almadılar, biz bunu aldık karşı taraf da bunu alacaktı ama almadı falan diye neredeyse dilenciliğe dönüyor iş. Kimseye muhtaç olmayın. Kendiniz çalışın kazanın. Paranız yoksa da evlenmeyin bi zahmet. Ya da evleniyorsanız da ağlamayın. Ben de üzülüyorum sonra.

Peki siz ne istiyorsunuz? Nişanlınız ne diyor? Beyaz eşyayı neden onlardan bekliyorsunuz? Neden onların her dediğine evet diyen bir aileniz var. Babanızın neden söz hakkı yok?

Anne babanizi dinlemeyen sozlunuzse ; anne babanizi takmayan umursamayan biriyle evlenmeye emin misiniz? Yarin bir gun ailenizi evine de almaz sizi de gondermez.

Yok kayinpederinizse boyle bir adamin gelini olmaya emin misiniz? Masrafsiz olacak diye karsidaki babayi adam hesabina almayan bir adam. Tarlada buyumediniz sonucta bu islerin masrafi illa ki olacak. Dugunu de dukkanda yapmayi ister ilerde masraf olmasin diye..

Kayınbabam dinlemiyor adam yerine koymuyor babamı. Yoksa sözlüm dinliyor onda bir sıkıntım yok. Daha düğünü okul bahçesinde yapmak istiyordu bunu öğrendiğimde sözlemü arayıp ben okulda istemiyorum dedimde sonra düzeldi

kusura bakma ama basta konuşulan neyse adam onları yapıyormuş sanırım yani kayinpederin ilk önce dayı teyzeyle konusturmussun babsni yok sayarak onlarda herşeyi kabul etmiş simdi halan araya girerde boyle konuşursa sen gittikten sonra rahat edemezsin bilgin olsun ...ki sevoyorsan kimseden birşey bekleme gerek yok nisanlinda gerçekten seviyosa herşeyi kendiniz yapabilirsiniz çalıştıktan ve sevdikten sonra herşey kolay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…