Allah rızası için yardım süt tıkanması

Ogretmndyg

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
28
5
36
Bebeğim 1 aylık sürekli emzirmeme rağmen süt tıkanıklığı oldu memem şiş ve çok ağrı. Var sıcak soğuk kompress sağma emzirme hepsini yapıyorum ama bir türlü açılmıyor . Çok zordayım doktora gitti bilindik şeyler söyledi . Yardım edin ne yapabilirim mucize yok mu ?

Şu yorum size faydalı olabilir.

Bilmiyorum sizde ise yarar mi bende yaradı çünkü. Emzirirken pozisyon değişin. Yani düz beşik emziriyorsanız ters beşik . Sağa verneniz gerekirken solu verin yada tam tersi Koltuk altınızdan tutup emzirin . Yada yatarak yada bebek sırt üstü yatsın siz üstüne eğilin . Her değişik pozisyonu deneyin bütün süt kanallarini en iyi vakum gücüne sahip bebeğiniz açar. Birde sıcak duşta memelerinizi ovusturun sıkın sütü . Birde memelerinize yağ sürüp normal tarakla meme ucunuza doğru alttan üstten tarayın ve sonra sağım yapın. Benim yaptıklarım bunlar zamanla geçti.

Bende 3 kez aynı durumu yaşadım. 2 kez antibiyotik kullanımı sonra geçti

Geçmiş olsun bende bir kaç defa yaşadım çok zor bir durum ve benim ateşimde çıkıyordu elim ayağım tutmuyordu. En iyi yöntem sıcak suyla duş yapmak duşta memelere masaj ve sonra elle sağmak. Elle saginca çok rahatlıyorum hatta bir ara sağlık ocağına gittim hemşire ebe sağdı eliyle. Sütün orada birikmesine izin vermeyin bol bol emsin bebek yeterki süt çıksın oradan ve parol içiyordum ben.

Elle sağmayı bilmiyorum yani askında mememe dokunmaya
Elle sagmayı bilmiyorum yani aslında izledim video falan ama beceremedim canımda çok açıyor hala geçmedi ne yapacağım bilmiyorum .

Cevabınız için teşekkür ederim denedim hepsini hatta genel cerraha gittim hastane tipi makina ile bile açılmadı . Çok çaresizim kaç gündür . Tarak olaydı deneyeceğim acıdan uyuyamıyorum sizinki çok uzun sürdümü . Sanki hep böyle olacak gibi geliyor psikolojim bozuluyor

3 .ay geçmeye başladı . Banada hiç gecmiyecek gibi gelmişti ama geçiyor. Geçmiş olsun insallah

Son düzenleme:
Elle sağmayı bilmiyorum yani askında mememe dokunmaya

Elle sagmayı bilmiyorum yani aslında izledim video falan ama beceremedim canımda çok açıyor hala geçmedi ne yapacağım bilmiyorum .
Çok geçmiş olsun evet acıdan insan dokunmak bile istemiyor ama inanın rahatlayacaksınız elle sağdıktan sonra. Eşiniz falan sagsa arkadan gelip daha rahat olabilir. Kendi kendine zorlanıyorsaniz

Merhaba Lesitin takviyesi deneyebilirsiniz, çok yardımı oluyor. Marka vs için eczacıya danışın bilir, mutlaka yol gösterirler . Geçmiş olsun

Merhaba geçmiş olsun benzer bir durumu yaşamış biri olaraktan yazıyorum çok can yakıcı bir süreç benim göğsümün yanması sertliği o kadar kötüydü ki bir anda hatta göğsüme yayılmıştı şiddetli bir sırt ağrısı da yaşıyordum prematüre ikiz bebeklerim var kendim çok üzerine düşemedim bebeklerimi kontrole götürdüğüm bir ara acile gittim o an bana antibiyotik başlansaydı ben süreci daha kolay anlayabilecektim fakat parol verip gönderdiler bende elimle makineyle sağmaya uğraştım neler denedim ta ki göğüs ucuma kadar taş gibi olana kadar genel cerrahiye gittim ultrason çekildi apse göğsüme iyice yayılmıştı antibiyotikle veya ilaçla geçebilecek durumda değil dedi doktor tekrar genel anesteziyle uyutularak apse drenajı yapılıp o apse boşaltıldı benim birkaç kez pansumana gittm şükür iyiyim doktor apseli göğüsten sağılan sütü bebeğe içirmedin değil mi diye sormuştu bek 1 2 kez çok az çıkmıştı vermiştim 30 ml kadar vermemek gerekiyormuş dikkat edin gerekirse başka bir genel cerrahi doktoruna görünün ilerlemeden müdahale edilebilsin benim yaşadığımı kimse yaşamaz inşaAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…