• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah rızası için dişini fırçala!

monalazo

akşam güneşi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
5.003
4.563
123
59
Kızlar, toplum olarak genelde dişlerimizin görünüşünü neden umursamıyoruz? Sağlıklı bakımlı, temiz bir diş zaten güzel görünür. Bu yüzden estetik görünüşünü baz alarak soruyorum. Bu beni neden bu kadar rahatsız etti. Onu paylaşmak istiyorum. O kadar vahim bir durumdayız ki ünlü dizi oyuncuları bile çekinmeden bakımsız, sararmış dişleri ile kamera karşısına geçebiliyor. Bu insanlar göz önünde üstelik. Dişlerin güzel olması gerektiği gibi bir algı neden yok. Dişlerine bakanlar var ama bakımsız olan o kadar çok ki. Özelliklede erkekler. Bana çok itici geliyor gerçekten. Dişlerini eleştirmekten filme odaklanamıyorum. Bundan makyajcı, yönetmen senarist, izleyici kitlesi, oyuncunun kendisi rahatsız olmuyorsa durum gerçekten çok kötü. :KK43: Ne kadar göz ardı etmişiz dişlerimizi. Merak ediyorum benden başka dikkatini çeken ve rahatsız olan varmı?

Oyuncu örneğini vermemin sebebi. İnsanların göz önünde olmaları. Hepimiz tv ye çıkacak olsak bakımlı görünmek isteriz. Çünkü bizi çok insan görecek diye düşünürüz. Orda bile diş estetiği, temizliği umursanmıyorsa ağız bakımı konusunda toplumsal algı ortaya çıkıyor. :kusmuk:

Kendi disleriyse ekranda sarı çıkıyor.o yüzden kaplama yapıyorlar.oda çok sağlıklı değil görüntüyü beyaz yapıyor ama dişleri mahvediyor.

Kendi disleriyse ekranda sarı çıkıyor.o yüzden kaplama yapıyorlar.oda çok sağlıklı değil görüntüyü beyaz yapıyor ama dişleri mahvediyor.
Bu söylediğinizi bilmiyordum. Kamera arkasına yabancı değilsiniz demek. Bu ince ayrıntıyı bildiğinize göre.

Oyuncusu bilmemnesi beni ilgilendirmiyor,onlarla karsilasma olasiligim az. Ama insanlarin otobuste dolmusta les gibi ter kokmasi, agizlarinin kokmasindan igreniyorum. Nolur kendi kisisel bakimlarini yapsalar
Neden? Oyuncu davtv ekranıyla evimize kadar giriyor. Birde büyük ekran televizyon olunca detaylar çok göze batıyor.

Benim de en nefret ettiğim şey ağız kokusu.
Hatta bi ünlüye bakıp 'bunun ağzı kokuyormuş gibi duruyor' diyip tiksiniyorum.
Günlük hayatta insanlardan bahsetmiyorum bile sanki ölü yemiş gibi kokan o kadar çok insan var ki.
Diş fırçasından kişisel bakımdan uzak o kadar insan var ki..

Diş sararması genetik olabiliyor ama. Benim mesela sarı ne kadar dikkat etsem de temizletsem de sarı. Bunun için ben de beyazlatmayı düşünüyorum.

Özellikle sigara içenler. Tabi sigaranın zararı sadece dişe değil.

Back
X