Kızlar, toplum olarak genelde dişlerimizin görünüşünü neden umursamıyoruz? Sağlıklı bakımlı, temiz bir diş zaten güzel görünür. Bu yüzden estetik görünüşünü baz alarak soruyorum. Bu beni neden bu kadar rahatsız etti. Onu paylaşmak istiyorum. O kadar vahim bir durumdayız ki ünlü dizi oyuncuları bile çekinmeden bakımsız, sararmış dişleri ile kamera karşısına geçebiliyor. Bu insanlar göz önünde üstelik. Dişlerin güzel olması gerektiği gibi bir algı neden yok. Dişlerine bakanlar var ama bakımsız olan o kadar çok ki. Özelliklede erkekler. Bana çok itici geliyor gerçekten. Dişlerini eleştirmekten filme odaklanamıyorum. Bundan makyajcı, yönetmen senarist, izleyici kitlesi, oyuncunun kendisi rahatsız olmuyorsa durum gerçekten çok kötü.
Ne kadar göz ardı etmişiz dişlerimizi. Merak ediyorum benden başka dikkatini çeken ve rahatsız olan varmı?
Oyuncu örneğini vermemin sebebi. İnsanların göz önünde olmaları. Hepimiz tv ye çıkacak olsak bakımlı görünmek isteriz. Çünkü bizi çok insan görecek diye düşünürüz. Orda bile diş estetiği, temizliği umursanmıyorsa ağız bakımı konusunda toplumsal algı ortaya çıkıyor.

Oyuncu örneğini vermemin sebebi. İnsanların göz önünde olmaları. Hepimiz tv ye çıkacak olsak bakımlı görünmek isteriz. Çünkü bizi çok insan görecek diye düşünürüz. Orda bile diş estetiği, temizliği umursanmıyorsa ağız bakımı konusunda toplumsal algı ortaya çıkıyor.