- Konu Sahibi hayalhatun3434
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Allah rızası için yardım edermisiniz lütfen ???
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 21 Ekim 2024
- 63
- 10
- 3
İnternete yaz belki çıkar biseylerKızlar 2 hafta önce bebeğin kalbi durduğu icin kürtaj oldum doktor randevum daha günu var bilgisi olan patoloji sonucuma bakabilirmi lütfen anlayan biri varsa aydınlatsın beni lütfen
- 11 Şubat 2023
- 9.740
- 1
- 21.332
- 268
Bu patolojik rapor, rahim boşluğundan alınan küretaj materyaline ait makroskopik ve mikroskopik inceleme sonuçlarını içermektedir. Yorum şu şekilde yapılabilir:Kızlar 2 hafta önce bebeğin kalbi durduğu icin kürtaj oldum doktor randevum daha günu var bilgisi olan patoloji sonucuma bakabilirmi lütfen anlayan biri varsa aydınlatsın beni lütfen
Makroskopik Bulgular:
Küretaj sırasında alınan materyal, toplamda 30 cc hacminde olup süngerimsi ve kanamalı alanlar içeriyor. Bu, dokunun nekrotik ve iltihaplı bir yapı sergilediğini gösterebilir.
Patolojik Tanı:
1. İltihaplı Nekrotik Desidua:
Desidua, hamilelik sırasında rahim iç duvarını kaplayan dokudur. İltihap ve nekroz, bu dokunun hasar gördüğünü ve bir enfeksiyon ya da inflamatuar süreçten etkilenmiş olabileceğini gösterir.
2. Koryon Villusları:
Koryon villusları, plasentanın bir parçasıdır. Bu bulgu, hamilelik veya erken dönem gebelik ürünü olduğunu gösterir. Ancak bu villusların varlığı aynı zamanda gebelik kaybı (düşük) veya molar gebelik gibi durumlarla ilişkilendirilebilir.
Yorum:
Rapor, büyük olasılıkla gebelikle ilişkili bir olaydan (örneğin düşük, boş gebelik ya da enfeksiyon) kaynaklandığını göstermektedir. İltihap ve nekroz, enfeksiyon veya komplikasyon olduğunu düşündürür.
Daha ileri değerlendirme için klinik öykü önemlidir. Gebelik durumu, yakın zamanda geçirilmiş bir düşük ya da kürtaj prosedürü olup olmadığı gibi bilgiler dikkate alınmalıdır.
Eğer enfeksiyon düşünülüyorsa, kültür testleri veya uygun tedavi planlaması gerekebilir.
Bu raporu doktorunuza göstermeniz ve klinik bağlamda değerlendirme istemeniz önemlidir.
- 11 Şubat 2023
- 9.740
- 1
- 21.332
- 268
Yapay zekaya yorumlattim.. geçmiş olsunKızlar 2 hafta önce bebeğin kalbi durduğu icin kürtaj oldum doktor randevum daha günu var bilgisi olan patoloji sonucuma bakabilirmi lütfen anlayan biri varsa aydınlatsın beni lütfen
- 11 Şubat 2023
- 9.740
- 1
- 21.332
- 268
Bu patoloji raporu, bebeğin kalbinin durması sonucu gerçekleştirilen kürtaj işlemine ait bir değerlendirmedir. İşlem sonrası alınan dokunun incelenmesi şu şekilde yorumlanabilir:
Makroskopik Bulgular:
Alınan küretaj materyali 30 cc hacmindedir ve süngerimsi, kanamalı yapılar içermektedir. Bu, gebelikle ilişkili dokuların (örneğin plasenta ya da desidua) olduğunu göstermektedir.
Patolojik Tanı:
Desiduanın nekrotik (ölmüş) ve iltihaplı olması, rahim içi dokuların gebeliğin sonlanmasıyla bozulduğunu ve muhtemelen bu süreçte enfeksiyon veya inflamasyon geliştiğini gösterir. Bu durum genellikle düşük veya ölü gebelik sonrasında görülür.
2. Koryon Villusları:
Bu yapılar plasentaya ait dokulardır ve gebelik ürününün varlığını doğrular. Raporda koryon villuslarının bulunması, işlem sırasında rahimden alınan materyalin gebelikle ilişkili olduğunu kesinleştirir.
Sonuç ve Klinik Bağlam:
Bebeğin kalp atışlarının durması (intrauterin fetal ölüm) sonrası yapılan kürtaj işleminin sonuçları patolojik olarak gebeliğin sonlanmasına uygun bulgular göstermektedir.
İltihap ve nekroz, rahim içindeki doku ölümü ve muhtemel inflamatuar yanıtı işaret eder. Bu durum, ölü gebelik materyalinin bir süre rahimde kaldığını ve bu sürecin enfeksiyon veya doku bozulmasıyla sonuçlanmış olabileceğini düşündürür.
Tedbir olarak: Kürtaj sonrası rahim içi tamamen temizlenmiş mi, enfeksiyon riski mevcut mu gibi durumlar doktorunuz tarafından değerlendirilmeli. Eğer enfeksiyon riski varsa, antibiyotik tedavisi gerekebilir.
Bu sonuç, yapılan işlemle uyumludur ve gebelik kaybının patolojik kanıtlarını içerir. Ancak kesin yorum ve son değerlendirme, doktorunuzun klinik bilgileri ve diğer testlerle birlikte yapacağı
değerlendirmeye dayanmalıdır.
Makroskopik Bulgular:
Alınan küretaj materyali 30 cc hacmindedir ve süngerimsi, kanamalı yapılar içermektedir. Bu, gebelikle ilişkili dokuların (örneğin plasenta ya da desidua) olduğunu göstermektedir.
Patolojik Tanı:
Desiduanın nekrotik (ölmüş) ve iltihaplı olması, rahim içi dokuların gebeliğin sonlanmasıyla bozulduğunu ve muhtemelen bu süreçte enfeksiyon veya inflamasyon geliştiğini gösterir. Bu durum genellikle düşük veya ölü gebelik sonrasında görülür.
2. Koryon Villusları:
Bu yapılar plasentaya ait dokulardır ve gebelik ürününün varlığını doğrular. Raporda koryon villuslarının bulunması, işlem sırasında rahimden alınan materyalin gebelikle ilişkili olduğunu kesinleştirir.
Sonuç ve Klinik Bağlam:
Bebeğin kalp atışlarının durması (intrauterin fetal ölüm) sonrası yapılan kürtaj işleminin sonuçları patolojik olarak gebeliğin sonlanmasına uygun bulgular göstermektedir.
İltihap ve nekroz, rahim içindeki doku ölümü ve muhtemel inflamatuar yanıtı işaret eder. Bu durum, ölü gebelik materyalinin bir süre rahimde kaldığını ve bu sürecin enfeksiyon veya doku bozulmasıyla sonuçlanmış olabileceğini düşündürür.
Tedbir olarak: Kürtaj sonrası rahim içi tamamen temizlenmiş mi, enfeksiyon riski mevcut mu gibi durumlar doktorunuz tarafından değerlendirilmeli. Eğer enfeksiyon riski varsa, antibiyotik tedavisi gerekebilir.
Bu sonuç, yapılan işlemle uyumludur ve gebelik kaybının patolojik kanıtlarını içerir. Ancak kesin yorum ve son değerlendirme, doktorunuzun klinik bilgileri ve diğer testlerle birlikte yapacağı
- 30 Mart 2009
- 14.442
- 1
- 64.783
- 1.123
Rahimde enfeksiyon varmis gibi anladim ben ama doktor degilimKızlar 2 hafta önce bebeğin kalbi durduğu icin kürtaj oldum doktor randevum daha günu var bilgisi olan patoloji sonucuma bakabilirmi lütfen anlayan biri varsa aydınlatsın beni lütfen
Teşekkürler canımmBu patolojik rapor, rahim boşluğundan alınan küretaj materyaline ait makroskopik ve mikroskopik inceleme sonuçlarını içermektedir. Yorum şu şekilde yapılabilir:
Makroskopik Bulgular:
Küretaj sırasında alınan materyal, toplamda 30 cc hacminde olup süngerimsi ve kanamalı alanlar içeriyor. Bu, dokunun nekrotik ve iltihaplı bir yapı sergilediğini gösterebilir.
Patolojik Tanı:
Desidua, hamilelik sırasında rahim iç duvarını kaplayan dokudur. İltihap ve nekroz, bu dokunun hasar gördüğünü ve bir enfeksiyon ya da inflamatuar süreçten etkilenmiş olabileceğini gösterir.
2. Koryon Villusları:
Koryon villusları, plasentanın bir parçasıdır. Bu bulgu, hamilelik veya erken dönem gebelik ürünü olduğunu gösterir. Ancak bu villusların varlığı aynı zamanda gebelik kaybı (düşük) veya molar gebelik gibi durumlarla ilişkilendirilebilir.
Yorum:
Rapor, büyük olasılıkla gebelikle ilişkili bir olaydan (örneğin düşük, boş gebelik ya da enfeksiyon) kaynaklandığını göstermektedir. İltihap ve nekroz, enfeksiyon veya komplikasyon olduğunu düşündürür.
Daha ileri değerlendirme için klinik öykü önemlidir. Gebelik durumu, yakın zamanda geçirilmiş bir düşük ya da kürtaj prosedürü olup olmadığı gibi bilgiler dikkate alınmalıdır.
Eğer enfeksiyon düşünülüyorsa, kültür testleri veya uygun tedavi planlaması gerekebilir.
Bu raporu doktorunuza göstermeniz ve klinik bağlamda değerlendirme istemeniz önemlidir.
TeşekkürlerRahimde enfeksiyon varmis gibi anladim ben ama doktor degilim
Teşekkürler allah razı olsunBu patoloji raporu, bebeğin kalbinin durması sonucu gerçekleştirilen kürtaj işlemine ait bir değerlendirmedir. İşlem sonrası alınan dokunun incelenmesi şu şekilde yorumlanabilir:
Makroskopik Bulgular:
Patolojik Tanı:
2. Koryon Villusları:
Sonuç ve Klinik Bağlam: