Allah aşkına yardım edin intihar etmek istiyorum

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
910
1.039
313
Kafamdaki düşüncelerden kurtulamıyorum. Anksiyete hastasıyım zaten. Zihnim susmuyor nefes alamıyorum. Eşimin rahatsızlığı, maddi konular, evliliğimi sorgulamam, çocuk Yapın baskısı. Bugün ölmek istiyorum diye uyandım Allahım ne olur beni öldür dedim. Yalnızlık… çevremde annemden başka kimsem yok bunları anlayabileceğim kardeşim ablam abim yok. Akrabalarımız kendi halindeler. Göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum elim ayağım kalkmıyor. Sorumluluklarım çok ağır geliyor bana yardım edin.
İlaç kullanıyorum. Şuan intihar etmek istiyorum

Saçmalamayın. Her ne olursa olsun intihar bir çözüm değildir. Ölmek bir çözüm değil. Şu an acılarınıza o kadar çok odaklanmış haldesiniz ki bu yüzden böyle düşünüyorsunuz. Oysaki etrafınızdaki güzelliklere biraz odaklanabilseniz bunların hepsi geçecek. Evliliğimde çok ağır bir dönem yaşadım ve intihar ettim ne mi oldu? Yoğun bakımda yattım çıktım ve sonra bu hayatın aslında yaşanılabilir olduğunu esas zorlaştıranın kendim olduğunu farkettim. Ve o intiharı ettiğimde o kadar çok acılarıma odaklanmıştım ki güzellikleri göremedim. Kurtulduktan sonra çok pişman oldum ve her seferinde kendime şunu sordum ‘yahu sen bunu nasıl yaptın?’ Öyle bir deli saçması çünkü. Lütfen yapma bir şey değişmeyecek. Sorunların üzerine git, düzgün bir tedavi ol.

Saçmalamayın. Her ne olursa olsun intihar bir çözüm değildir. Ölmek bir çözüm değil. Şu an acılarınıza o kadar çok odaklanmış haldesiniz ki bu yüzden böyle düşünüyorsunuz. Oysaki etrafınızdaki güzelliklere biraz odaklanabilseniz bunların hepsi geçecek. Evliliğimde çok ağır bir dönem yaşadım ve intihar ettim ne mi oldu? Yoğun bakımda yattım çıktım ve sonra bu hayatın aslında yaşanılabilir olduğunu esas zorlaştıranın kendim olduğunu farkettim. Ve o intiharı ettiğimde o kadar çok acılarıma odaklanmıştım ki güzellikleri göremedim. Kurtulduktan sonra çok pişman oldum ve her seferinde kendime şunu sordum ‘yahu sen bunu nasıl yaptın?’ Öyle bir deli saçması çünkü. Lütfen yapma bir şey değişmeyecek. Sorunların üzerine git, düzgün bir tedavi ol.
Hangi bir sorunumun üzerine gideceğim ki. Bir sürü var. Eşim de depresif birbirimize yardım edemiyoruz. Boşanacak mıyız acaba diyorum kendi kendime boşanmayı da kaldırabilecek bir psikolojide değilim. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye ölğyorum her gün. Bir kere öleyim de bitsin artık

Eğer intihar gerçekten günah olmasaydı ben en az 20 sene önce ölmüştüm bu hayat gerçekten bana göre de değilmiş çok büyük sıkıntılarım var hem aileden hem eşten hemde evladımin rahatsızlıklarindan çok çekiyorum ama sadece inancım olduğu için dayanıyorum anlatsam kimsenin inanmayacgi bir hikayem var eminim birçok insandan daha zor bir hayat yaşadım yaşıyorum umarım hereey geçecek biraz sabır imtihanı veren Allah kolaylıkla verir

Kafamdaki düşüncelerden kurtulamıyorum. Anksiyete hastasıyım zaten. Zihnim susmuyor nefes alamıyorum. Eşimin rahatsızlığı, maddi konular, evliliğimi sorgulamam, çocuk Yapın baskısı. Bugün ölmek istiyorum diye uyandım Allahım ne olur beni öldür dedim. Yalnızlık… çevremde annemden başka kimsem yok bunları anlayabileceğim kardeşim ablam abim yok. Akrabalarımız kendi halindeler. Göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum elim ayağım kalkmıyor. Sorumluluklarım çok ağır geliyor bana yardım edin.
İntihar çözüm değil. Bu dunyada zaten çekmişsin bari öbür tarafta rahat et. Ne intiharı sil at onları. Şöyle düşün, bak forumda herkesin sorunları var. Kimisi senden az kimisi fazla. Her zaman beterin beteri vardır. Her daim şükret. Madem sorunlarından bunaldın düşünme hiç onları. Varsa var napalim deyip olduğu gibi kabullen. Kendini yıpratma nasıl olacak vs.diye bu daha çok seni strese sokar. Aksine seni rahatlatacak bir şeyler yap. Varsa bı hobin onu yap. Kur'an oku varsa inancın. İnsan içine karış. Hiçbir şey almasan bile alışverişe çık bakın gezin. Eminim daha iyi hissedeceksin.

İnancım var ama bazen onu da sorguluyorum neden böyle şeyler oluyor diye.
Kafamın içinde milyon tane düşünce var.
Çok yalnızım. Ailem de yalnız. Şuan gidecek tek kapım annem mesela. Arkadaşlarım da var ama herkes kendi derdinde iyi gün dostlar hepsi bunu da yeni anladım.
İlaçlarımı bırakmıştım ama eşimle ilgili de durumlar olunda dayanamayıp tekrar başladım şuan nefes alamıyorum sıkıntıdan

Hangi bir sorunumun üzerine gideceğim ki. Bir sürü var. Eşim de depresif birbirimize yardım edemiyoruz. Boşanacak mıyız acaba diyorum kendi kendime boşanmayı da kaldırabilecek bir psikolojide değilim. Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye ölğyorum her gün. Bir kere öleyim de bitsin artık

Korkuların konusunda kendine şu soruyu sor. "En kötü ne olabilir? Velev ki korktuğum oldu, öyle olsa ne olur?" Her sorunun cevabına yeni bir soru. "Peki öyle olsa ne olur?"

Gerçekten de olabilecek en kötü senaryoda bile hayata devam edenler var. Çıkmadık candan ümit kesilmiyor. Biraz deliye bağlamak, emaaaannnn diye yaşamak lazım.

Saliyoruz efendim 🙃

İntihar kurtuluş değil bizim sadece bu dünyamız yok ahiretimiz de var....
Bunuda düşünün böyle düşüncelere girmeyin Allah'a sığının kimsesizlerin kimsesi o içiniz daralıyorsa kuran okuyun açın dinleyin sirkeli su ile yıkanın evinizi sirkeli su ile temizleyin dilimizden la ilahe illallah'ı eksik etmeyin zikirlerle meşgul olun aynı süreçlerden bende geçtim Allah'tan başka kimse yardımcımız dayanağımız değil....

İşte salabilsem zaten her şey çok güzel olacak ama salamıyorum.

Hiç birimizin hayatı mükemmel değil inanın. Depremde her seyimiz yerle yeksan oldu. Çok rahat yaşarken, dımdızlak kış günü bir tshirtle ortada kaldık. Şu an sıfırdan ve eksinin altında başladık. (Maddi sıkıntınız)

Ev başımıza yıkılırken, evladımıza koşmak istedik koşamadık, güç bela eriştik. Evladının canı mı? Senin canın mı? Hangisi? Ölmek dile kolay. O anlar hiç öyle olmuyor. Bizim canımız sağ idi ama, evladı parça parca kucağında enkazda beklediler. Sizce yaşıyorlar mı? Daha mı kötü haldesiniz? Allah muhafaza (Ölmek istemeniz)

Şu an panik atak hastasıyım, ilac dozlarım çok ağır. Derdini gördüm, derdime imrendim derler ya. Bakın, bizim hayatımıza?? Ölmek mi? Rabbim almadıkça asla!! Darmadağın olsak bile, halen umut var!

Olmaz kız bırak hemen o fikri🤐

Sana bir sır vereyim aslında herkes yalnız, tanıdığım çoğu insan evladı çalışmasa ya sokakta kalır ya aile evine döner. Yani öyle acınası bir durumda değilsin herkes gibisin.

Boşansan da kurtulursun en kötü, eşinin de depresyonuyla ayrıca daralmak yerine kendi iyileşmeye odaklanırsın. Biraz da böyle bak bence.

Bu geçici bir süreç. İntiharı şu an düşünüyorsunuz. Bundan belki bir hafta, belki bir ay sonra böyle bir düşünceniz olmayacak. Doktorunuzdan tekrar randevu oluşturun. Yaşadığınız şeyler kolay olmayabilir, kaldıramadığınızı düşünebilirsiniz ama kimin hayatı kolay ki? Hepimiz başka şeylerden sınanıyoruz.

Sıkıntını illa birine anlatman gerekmiyor ki al eline bir kâğıt o an ne düşünüyorsan yaz. İçinden geçenleri, hislerini.

Al eline kahveni sahile gidebilme imkanın varsa tak kulaklığını yürü. Sahile gidemiyorsan parka git. Sana iyi gelen, iyi zamanlarını anımsatan müzikler eşliğinde yürü.

Evine dön ılık bir duş al, sana iyi gelen bir parfüm sık, tütün yak bir şey yap. Eline al çayını sadece ana odaklan. İyi geldiğini göreceksin.

Anlık gelen dürtü ile sonradan pişman olacağın şeyler yapma

Şuan gündemim boşanmak ya da boşanmamak değil aslında. Kafamdaki düşünceleri atabilmek. Güçlü olabilmek. Korkularım, kaygılarım. Benden beklenenler, benim yetişemediklerim. Sorumluluklarım..

Şuan gündemim boşanmak ya da boşanmamak değil aslında. Kafamdaki düşünceleri atabilmek. Güçlü olabilmek. Korkularım, kaygılarım. Benden beklenenler, benim yetişemediklerim. Sorumluluklarım..

Afedersin konu sahibesi ne sorumluluğun var tam olarak? Yaşlı anne babaya mi bakıyorsun, yatalak hasta mı bakıyorsun, çocuğun mu engelli, kemoterapi mi görüyorsun, bankaya milyonlarca lira borçlusun onu mu ödüyorsun, sahibi olduğun şirket mi batakta??? Ücretli çalışansın her ay paran yatıyor, bedenin sağlıklı sadece ruh sağlığın kötü olduğu için kötü hissediyorsun o kadar üstünde sorumluluk vb görmüyorum ben🤐

Afedersin konu sahibesi ne sorumluluğun var tam olarak? Yaşlı anne babaya mi bakıyorsun, yatalak hasta mı bakıyorsun, çocuğun mu engelli, kemoterapi mi görüyorsun, bankaya milyonlarca lira borçlusun onu mu ödüyorsun, sahibi olduğun şirket mi batakta??? Ücretli çalışansın her ay paran yatıyor, bedenin sağlıklı sadece ruh sağlığın kötü olduğu için kötü hissediyorsun o kadar üstünde sorumluluk vb görmüyorum ben🤐
Hiç depresyon yaşadınız mı bilmiyorum. Allah’ım yaşatmasın. Bana en zor gelen şuan için başkalarını da düşünme sorumululuğu. Annem, babam (tek çocuk olduğum için her şeylerini tek tek düşünüyorum) eşim.. onun sıkıntıları vs.

Diğer konunda da yazdım ben senin eşinin depresyonda falan olduğuna inanmıyorum. Depresyon bahanesine sığınıp dışarda gezip tozuyor. Depresyonda olan insan dışarı çıkmak istemez arkadaşları la da buluşmaz. Seni ne hale getirmiş bencilliğiyle. Bi de bu adam yüzünden intihar mı edeceksin salak mısın? Boşansana hazır çocuk da yok çalış kendi kendine yetersin. Saçma sapan şeyler düşünme mutlu olmak senin elinde o kocanın kıçına tekmeyi bas bak nasıl kendine geleceksin. Sakın sakın hayat inişli çıkışlı bazen kötü günler olur sonra güneş açar salt mutluluk da acı da yok. İnsanlar ne dertlerle uğraşıyor da yaşama sevincini kaybetmiyor. Kimse yoksa bile tek başına çık git Bi yerde kahve iç yürüyüş yap spor yap aklını dağıt.

Ne kadarlık evlisiniz? Eşiniz hep depresyonda mıydı yani evlilikte iki kişinin de depresyon ve kaygı problemi yaşaması çok kötü çünkü biri diğerine omuz veremiyor böyle olunca.

Maddi konular geçici bir süreç üstelik hiçbirimiz şu an gül gonca değiliz hepimiz savaşıyoruz. Herkesin aynı durumda olduğunu unutmayın sadece siz değilsiniz zorluk çeken.

Anksiyete ve kaygı bende de var ve nomunomuchua nomunomuchua nın dediği gibi kendime “ en kötü ne olabilir?” diye soruyorum. İnanın insan her koşula alışıyor ve hiçbir şey dünyanın sonu değil.

Hepinizin bir derdi var.Baskasi çocuk sahibi ol dedi diye dert sahibi olunmaz.

Back
X