• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nakış allah aşkına şu boncuğun yapılışına bi el atın...

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar, dert değil ama lütfen biri yardım etsin....
şu resimde gördüğünüz kolye elde yapılıyor boncuklarla, adına timsah gözü deniliyor... yüzlerce yapan kişi var nette, ama bir türlü videolu anlatımını bulamadım, yada şemasını...
birçok takı yapımını netten öğrenip yaptım....ama bu modelin o taş kısmını yapamadım...kenar kısımlarını yaptım tıpatıp aynısını, ama o taşın etrafını nasıl kaplamış bir türlü kafam basmadı..kaç gündür uğraşıyorum tekniğini anlayamadım...
allah aşkına bilen biri varsa veya resme bakarak tekniğini anlayan varsa ne olur bi anlatıverin, sinir oldum , yapıcam ben bunu taktım kafaya...

Eklentiler

• SDC10622.JPG
    SDC10622.JPG
    212 KB · Görüntüleme: 1.185
Yeşil olan boncuğun üst kısmından alt kısmına delik var sanırım. tele 16 tane boncuk dizmiş telin kalan uçlarını deliklerden çapraz geçirmiş.Yine 16 tane dizip deliklerden geçirmiş.Böyle olabilir..İlk kez görüyorum sadece fikir yürüttüm...

slm kızlar, dert değil ama lütfen biri yardım etsin....
şu resimde gördüğünüz kolye elde yapılıyor boncuklarla, adına timsah gözü deniliyor... yüzlerce yapan kişi var nette, ama bir türlü videolu anlatımını bulamadım, yada şemasını...
birçok takı yapımını netten öğrenip yaptım....ama bu modelin o taş kısmını yapamadım...kenar kısımlarını yaptım tıpatıp aynısını, ama o taşın etrafını nasıl kaplamış bir türlü kafam basmadı..kaç gündür uğraşıyorum tekniğini anlayamadım...
allah aşkına bilen biri varsa veya resme bakarak tekniğini anlayan varsa ne olur bi anlatıverin, sinir oldum , yapıcam ben bunu taktım kafaya...
Çok basit aslında. Resimden anladığım kadarıyla eğer misina kullanacaksan çift misina kullanmalısın. Onu da iki kat yapıp ortadan başlıcaksın sanırım. Elinde dört kat misina olacak yani. Boncuğum olsa yapıp video çekerdim ama hiç malzeme yok elimde.

Yeşil olan boncuğun üst kısmından alt kısmına delik var sanırım. tele 16 tane boncuk dizmiş telin kalan uçlarını deliklerden çapraz geçirmiş.Yine 16 tane dizip deliklerden geçirmiş.Böyle olabilir..İlk kez görüyorum sadece fikir yürüttüm...

canım o taşın üstüne denk gelen kum boncukları bende yapabildim, ama maksat taşın çevresindeki kısım...o kısımı anlayamadım... of yaa, günlerdir uğraşıyorum salak gibi hissediyorum...

Çok basit aslında. Resimden anladığım kadarıyla eğer misina kullanacaksan çift misina kullanmalısın. Onu da iki kat yapıp ortadan başlıcaksın sanırım. Elinde dört kat misina olacak yani. Boncuğum olsa yapıp video çekerdim ama hiç malzeme yok elimde.

çift misina ile örülüyormuş canım, çift misina ile taş kısma kadar güzelce kenarlarını ördüm ama o taşın etrafını yani kafes kısmını yapamadım iyimi sinirden çatladım...

Üst kattaki kum boncuklu olan kısmı mı yapamadın?

kum boncuklu kısmı yapmak için önce sanırım taşın çevresini bi yapmak gerekiyor... kum boncuklar sonra takılıyor sanırım... ay bilemedim ki, belkide önce takılıyordur ama dikkat ettiğimde önce taş çevresindeki kafes yapılmalı gibi geldi bana... bir allahın kulu çıkıp da anlatıverse valla alnından öpecem.... sinir etti bu taş beni...üç dört gündür her fırsatta elime alıp deniyorum ama beceremedim... :(

Taşın iki ucuna küçük boncuk yerleştirmiş.
Etrafını o boncuklarla sardıktan sonra küçük boncuktan ipleri geçririp ilerlemiş olabilir mi

Taşın iki ucuna küçük boncuk yerleştirmiş.
Etrafını o boncuklarla sardıktan sonra küçük boncuktan ipleri geçririp ilerlemiş olabilir mi

canım biraz daha detaylı anlatırmısın, kafa durdu iyice bende ... elimde boncuk deniyorum şimdi senin dediğini...
biraz daha detaylı anlatsana

Nya
kum boncuklu kısmı yapmak için önce sanırım taşın çevresini bi yapmak gerekiyor... kum boncuklar sonra takılıyor sanırım... ay bilemedim ki, belkide önce takılıyordur ama dikkat ettiğimde önce taş çevresindeki kafes yapılmalı gibi geldi bana... bir allahın kulu çıkıp da anlatıverse valla alnından öpecem.... sinir etti bu taş beni...üç dört gündür her fırsatta elime alıp deniyorum ama beceremedim... :KK43:
ya ben anladım, elimde malzeme olsa yapıcam da anlatamıyorum. Uçtanbaşlayacaksın, kum boncukla ucu kilitleyeceksin, kaç tane kristal boncuk var saymadım yarısını geçirip büyük kristalin içinden karşılıklı geçireceksin uçları. Sonra diğer tarafıiçin aynı şekilde küçük kristalleri yapıcan büyüğün içinden geçicen. Sonra kum boncukların yarısını dizip küçük kristallerden en uçta kalanının içinden geçicen karşılıklı olarak, sonra diğer tarafını yapıp içinden geçtiğin kristalin karşısındakinden geçicen. Anladığım kadarıyla böyle bişey olmalı.

Sultan yüzüğü yapımı açıklayıcı olabilir, onun videolarını izle belki işe yarar.

Bu modelden çok fazla yaptım, çok basit bir tekniği var aslında ama şu anda anlatabilecek durumda değilim.
Çok acil değilse eğer kafamın rahat olduğu zamanda açıklayıcı şekilde yazabilirim.

Bu modelden çok fazla yaptım, çok basit bir tekniği var aslında ama şu anda anlatabilecek durumda değilim.
Çok acil değilse eğer kafamın rahat olduğu zamanda açıklayıcı şekilde yazabilirim.

canım çok makbule geçer kenarları uçları heryeri yapıyorum güzelce taşlı kısıma kadar geliyorum, ama o taşlı bölümü yapamıyorum...görünüşte de basit görünüyor ama can alıcı bir noktası var bir teknik , o tekniği yapmadan bütün sistem çöküyor.... :(

kum boncukla ayni anda ormus . misinanyi kenardaki bokcuktan tekrar gecirmis, ucuna kum boncuk ekleyerk. arka tarafinda da kum boncuk var muhtelemen

arkası boş canım, hiçbişey yok arka kısmında... bütün mesele taşı kafese hangi teknikle yerleştirip, diğer kum boncukları hangi aşamada takmak

Back