Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi allah aşkına kararsız kaldım yardım nolur

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
kızlar merhabalar. oğlum 8 ay 4 günlük 4. ayında şu sağlık ocaklarından veriliyor ya demir ilacı santafer verildi bize. günde 6 damla dendi. 2 ay kullandım sonra internette araştırınca birde biliyormusunuz bilmiyorum ama bir doktor var. dr. kadir tuğcu adam acayip bir adam başka bir sitede sürekli sorular cevaplıyor pedagog kesinlikle kullanmayın demir damlası bu aydaki çocuklara çok zararlı diyor bir ara bıraktım kullanmayı sonra içime sinmedi ana yüreği ya bişey olursa diye kurtlandım ve tekrar başladım içirmeye. ama içim hiç rahat değil versemmi vermesemmi nolur bir akıl verin sizler kullanıyormusunuz bu demir damlasını.

ben sağlık bAkanlığı ferra sanol u toplattı (hepsini değil de bazılarını) diye doktoruma alternatif demir damlası yaz dedim,santafer yazdı,kullanıyorum,insan napıcanı bilemiyo,+

Son düzenleme:
hiç kullanmadım kızım tadını sevmedi pekmez veriyorum hergün,malum geçenlerde toplattılar sağlık ocaklarının dağıttıkları o damlaları,bizim bebekliğimizde damlamı varmış?

bende her kahvaltısında pekmez veriyorum kırmızı et yiyiyor haftada 2 kere ama genede karar veremedim işte ya

Ben kızım için kullanmadım besinlerden yeterli olanı alacaktır. Üstelik benim kızım mama ile beslendi çok önemli değil yumurtanın sarısını verirken yanında C vitamini alabileceği bir meyva verin alın size demir...

..ya ıste bır doktorun dedıgını oburu tutmuyor bende bunu anlamıyorum.. hepınız tıp bıtırdınız uzmanlıgınız var barı bu konularda net olunsun bırı kullan bırı kullanma dıyor ..ama benım sahsı fıkrım kullanmandan yana..cunku bebeklerın demır ıhtıyacı takvıye alınmadan zor karsılanıyor..bız kullandık..

4.aydan sonra vücut depoladığı demirin tümünü kullanmış olur.sağlıklı beyin gelişimi için demir takviyesi şarttır yoksa problemler başlar.damlaları nasıl seçersinizbilemem ama demir takviyesi almak zorundasınız.yemekle olacak şey değil.bu nedenle demir takviyelerine dikkat edin kızlar.

Benim oğluşumda 8,5 aylık ve demir damlası kullanıyorum sağlık ocağının verdiği ferro sanol. 1 yaşına kadar kullanmam gerektiği söylendi sağlık ocağında. Yazılanları okuyunca benimde içime kurt düştü şimdi. Kuzuma kaş yapayım derken göz çıkarmayımda

ben sağlık bAkanlığı ferra sanol u toplattı (hepsini değil de bazılarını) diye doktoruma alternatif demir damlası yaz dedim,santafer yazdı,kullanıyorum,insan napıcanı bilemiyo,+

Sağlık Bakalığı ferro sanol u toplattı mı? Ben iki hamileliğimde de bu markanın haplarını kullandım. :44:Neden toplatmış acaba :44:

İlk bebeğimde demir damlası kullandım,şimdi 4 aylık bir bebeğim daha oldu. 6 aylık olunca başlıyacağım doktorumuz hangisini yazar bilmiyorum.Yazınca sorarım.
Bende kesinlikle kullanılması taraftarıyım.Biliyorsunuzdur demiri süt ve süt ürünlerinin hemen önce ve sonrasında vernemek gerekiyor.Emilimini azaltıyor.Bir de çocuk ateşliyken kullamayın derdi bizim doktor.
Biliyorsunuzdur da ne bileyim yazdım işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…