Allah Aşkına Bir Bakın Hangi Doktor Doğru Söylüyor

murexagor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-49
Puanlar
26
Bugün bir kadın doğum doktoruna test yaptırdım. İnsülin direncim olduğu ortaya çıktı. Ve polikistik over görüntüsü var dedi. Şuan tüp bebrkle çocuk denemeyin dedi. Sonuçları kendi tüp bebek doktoruma gösterdim. Sorun yok hormonlarınız iyi gelin devam edelim diyor.

Ben şimdi kimi dikkate alacağım? Bu işten anlayan biri yorum yapabilir mi…

Progesteron: 0,5
e2-estradiol: 61,05
LH: 4,67
HOMA-IR: 3,59

Biri tüp bebek yapmayın digeri yapın mı diyo?

Değerlerle alakalı pek bir bilgim yok ama ben daha önce bir kere kimyasal gebelik geçirdim hastanenin kadın doğum doktoru kan sulandırıcı olayını söylemedi bile daha sonra bir kere çatlatma iki kere aşılama yaptırdım hiçbiri tutmadı yapan doktor beni tüp bebek merkezine yönlendirdi oraya gidince akı karası ortaya çıktı
Tüp bebek merkezleri ne derse ben artık onlara inanıyorum çünkü sadece bu konuyla ilgilendikleri için her şeyi detaylı inceliyorlar ben de kamplaşması varmış mesela normal doktorların hiçbirisi bunu söylememişti bile

Tüp bebek doktorunuzu dinleyin. Zaten insilün direncini kontrolde tutmak için gerekli görürse ilaç başlar
Bence net olun tüp bebek doktorunuza insilünz direcinizden bahsedin diğer meslektaşın böyle söylediğini iletin

Poliskistik over var. İnsülin direnci var. Kilom da var. Tüp bebek doktoruna açıkcası şuan güvenemiyorum.

Size şöyle açıklamasını yapayım 18 yaşımda pcos olduğumu öğrendim şu an 26 yaşındayım.3 yıllık evliyim insülin direncim de vardı hipotroid çoktu sonra kilo vermeye başlayınca insülin direncim kırıldı troid içinde düzenli ilaç kullanıyorum pcos hastalarına veya evlendikten sonra çocuk düşünenlere belli hastalıklar varsa bilmiyorum hemen tüp bebek yapalım diyen doktor ben şahit olmadım özellikle ben infertilite bölümüne gittim devlet hastanesinde çocuk düşünüyorum olmuyor dediğimde 1 sene boyunca korunmasız ilişki sonrası olmazsa gel tedavi başlansın deniyor bunu dikkate alın benim 8 aylık bir vajinismus dönemim oldu onu saymazsak 2 senelik bir uğraşım var şu an tekrar tüp bebek tedavisine başladım fakat benim kuzenimde de pcos var benden 4 5 yaş büyük ve şu an 3 çocuğu var hepsi kendiliğinden oldu hatta en küçüğü istemeden olmuş her pcos normal yolla hamile kalmayacak anlamına gelmiyor 1 sene korunmasız ilişkiye rağmen olmuyorsa mayom vs gibi engel olacak bir durum yoksa 1 kez en azından yumurta takibi deneyin o da olmuyorsa doktorun yönlendirmesi ne olursa aşılama veya tüp bebek o şekilde yolunuz çizmenizi tavsiye ederim

Bu ara pcos olduğumu öğrendiğimde 48 kiloydum oldum olası zayıf biriydim evlendikten sonra 75 kadar şıktı kilom diyetle 62 63 e düştüm tedaviden dolayı diyete ara vermek durumunda kaldım pcos ta en net belirtim adet düzensizliği kendimi bildim bileli adetim düzensiz zayıf olunca düzelir dediklerinde ben çok zayıfken de düzensiz oluyordum diyorum öyleydi çünkü

Bende 2 kez normal bir kadın doğum doktorunda yumurta takibi yaptırdım negatif oldu daha sonra şimdiki doktoruma gittiğimde benden rahim filmi istedi ilk ben sana tedavi yaparım dedi ama önümü görmeden yapsam boşuna dedi ve dediği gibi de myom çıktı ve bu şekilde hamile kalamayacağımı söyledi histereskopi yöntemiyle alındı cidden öyle infertilite bölümü daha inceleyici detaycı oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…