- 29 Mart 2024
- 216
- -56
- 29
-
- Konu Sahibi ikicocukannesiyim
komiksin bende gülüyorum sana böyleBugün açtığı nabız yoklama konusunda istediği tepkileri alamayan ikiçocukannesiyim ölü taklidi yaptı. Muhabirlerimizin aldığı bilgilere göre yakınlarına daha sansasyonel konular bulmalıyım dediği öğrenildi.
Sapik muamelesi derken ?dayı sizin dayınız eşinizi kışkırtıp mesaj attırmanız hoş olmamış birde adama sapık muamelesi yapmışsınız..çocuklarıda herşeye bahane eden tiplerdensiniz galiba.
Bu dunyada kimseye güvenmiyceksiniz ! Dayinda olsa kim olursa olsun evde cocukla sizi o halde birakan kocayada pess dogrusu!!!!Bi konuda fikrinizi merak ediyorum .
Bir dayım var evli değil 45-50 li yaşlara yakın. Ananemle yaşıyor , dedemi kaybettik bir kaç yıl oncesinde . Kendisi hiç evlenmedi hastalıkları falan oldu içine dönük sessiz biri oldu hep . Dedemden sonra toparlanamadı gibi alkol kullanmaya başladı psikolojik destek almaya başladı .. Ama alkol alıp bizim eve geldi geçen gün . Eşim saygısızlık yapmak istemedi ama ben şok oldum öyle görünce kusura bakmayın dedi çocukları sevdi etti sonra gitti ama giderken cok korktum merdivenlerden zor indi neredeyse düşecekti . Çok iyi bir insandır merhametlidir ama böyle ne yaptığını bilmiyor dayım geldiğinde eşimin iş için çıkması gerekiyordu kusura bakma dayı önceden haber verseydin ayarlardım işi falan dedi . Sonra bende eşimle kavgalıydım eşime mesaj attım nasıl beni böyle alkol almışken yalnız bırakırsın diye . Eşim de sinirle bana dayın bencillik edip o halde yegeninin evine geliyor ben isim için çıkıyorum ben mi suçlu oldum falan dedi madem öyle ben gereğini yaparım deyip . Dayıma mesaj atmış bidaha geleceksen o şekilde gelme diye . Bende konuştum bak böyle olmaz herzaman gel kapım sana açık oturalım sohbet edelim diye . Anlamış gibi oldu tamam bidaha olmucak dedi . Hop gene alkol alinca mesaj atıyor . İşte ben kötü bi şey mi yaptım ben kötü biri miyim alkol aldıysam nolmus biz aile değilmiyiz yeğenim degil misin gblerinden. Bende dayanamadım patladım yeter diye benim de psikolojim iyi değil iki ufak çocuk gözüme bakıyor dedim sorumluluklarım var dedim kapandı gitti konu isitip isitip açma dedim mesajlaştık ben yokum artık unutun beni falan tarzı mesajlar yazmış . Çok gergin ve üzgünüm sizce haksızmıym
Önce bir üslubunuza dikkat edin siz, siz diyene sen diye paldır küldür yazılmaz. Samimiyetimiz yok düzgün konuşun.Senin anlama problemin mi var ? Ne düşündüm de ihrenc mis ?
Bağırıyor mesela büyük cocugmla küçük çocuğum itisirken büyük olana sesini yükseltiyor sonra gülüyor korktum yani çocuğum bu durumdan etkilenebilir mesela . Yada ayakkabılarını bağlayamadi apartmanda bağırarak konuşuyor çocuk sesi gelen yerlere susun lan diye bağırıyor o kapıdan biri çıkıp sen kimsin dese birbirlerine girseler ? Esimde yok nasıl müdahale edicem yani asıl igrenc olan sizsiniz sizin aklınıza gelen igrenc şeyler
Ben dayıma güvenirim o konuda sorun yok alkol aldığını bilirim ama alkol aldığı için daha önce yanında hiç olmadım yani ne tepki vereceğini çocukların korkup korkmayacagibdan tedirgin oldumBu dunyada kimseye güvenmiyceksiniz ! Dayinda olsa kim olursa olsun evde cocukla sizi o halde birakan kocayada pess dogrusu!!!!
Yahu taşınırken kayınvalidem çocuğa bakmadı diye konu açmadım ben cidden algılama probleminiz olabilir . Ben bıraksaydım zaten bakıcakti o gün zaten onun için sözleşmiştik ? Problem aileden beklenen samimiyeti görememem yani bunu anlamak neden bu kadar zor bilmiyorum . Mağdur oldum da demedim (?) yanımda olmalarını beklerdim demek istedim .Önce bir üslubunuza dikkat edin siz, siz diyene sen diye paldır küldür yazılmaz. Samimiyetimiz yok düzgün konuşun.
Ayrıca her şeye çocuk bahane ediyorsunuz.
Ben 7 aylık hamileyken tek başıma taşındım. Çocuğum 7 yaşında bu 7 senede de kendim baktım çocuğuma kendi işimi gördüm.
Siz dayım alkol aldı çocuğum tramvay oldu(!) kayınvalidem taşınırken bana yardımcı olmadı ben mağdur oldum. Neden çünkü çocuğum var.
Bu kafayla giderseniz günde on konu açarsınız. Sorun çevrenizde değil sizde
Gayet açık bir şekilde yardım etmediler, aile yardım eder diye ileri kısımlarda yazdınız. Sürekli çevrenizle ilgili konular açıp şikayet ediyorsunuz. Komşular, dayılar, kayınaile. Maşallah sizden nasibini almayan yok. Herkes kötü bir siz mükemmelsiniz. Sürekli şikayet, sitem, tripler. Yaptığınızdan haberiniz yokYahu taşınırken kayınvalidem çocuğa bakmadı diye konu açmadım ben cidden algılama probleminiz olabilir . Ben bıraksaydım zaten bakıcakti o gün zaten onun için sözleşmiştik ? Problem aileden beklenen samimiyeti görememem yani bunu anlamak neden bu kadar zor bilmiyorum . Mağdur oldum da demedim (?) yanımda olmalarını beklerdim demek istedim .
Evet ben dayımda olsa bilinci yerinde olmadığında çocuğum bundan etkilenebilir . Bi an gülerken bi an kızabiliyor oğlum ne olduğunu anlamaz gözlerle bakıyor ?
Evet çünkü aile olmak bunu gerektir siz bunu bilmiyorsanız o sizin probleminiz yardım demedim bu arada bi ses bi el olmasını isterdim dedimGayet açık bir şekilde yardım etmediler, aile yardım eder diye ileri kısımlarda yazdınız. Sürekli çevrenizle ilgili konular açıp şikayet ediyorsunuz. Komşular, dayılar, kayınaile. Maşallah sizden nasibini almayan yok. Herkes kötü bir siz mükemmelsiniz. Sürekli şikayet, sitem, tripler. Yaptığınızdan haberiniz yok
Eminim o aile olma kavramı hep size yazıyordur. Yani aileden biri bir şey istese “iki küçük çocuğum var” olurdu. Rabbena hep bana ailesiEvet çünkü aile olmak bunu gerektir siz bunu bilmiyorsanız o sizin probleminiz yardım demedim bu arada bi ses bi el olmasını isterdim dedim
Sorun daha kibar bir şekilde çözülebilirdi ama bazı insanlar da alkol aldıklarında çok çekilmez olabiliyor ve karşısındakine zor anlar yaşatabiliyor. Görümcem alkolik oradan biliyorum. Zor anlar yaşatmasa da sağlığına zarar. Bence bir daha böyle gelme diyeceklerine "senin için çok endişelendik" deyip, dayıyı tedaviye ikna etmeliler.Dayınızla yalnız kalınca ne oluyor ki alkol almış olsa bile? Sarhoş olunca insanların içinden canavar çıkmaz endişe etmeyin.
Sizin de eşinizin de davranışlarınız çok hadsiz geldi bana.
Allah aşkına her alkol alana alkolik muamelesi yapma. Tedavi için milyon çeşit kriter var, öyle ben tedavi olmaya geldim diyeni almıyor amatem. Oradaki doktorlar bile alkolizm tanısı koymuyorlar çoğu insana sen maşallah kızılay battaniyesi dağıtır gibi önüne gelene alkolizm tanısı dağıtıyorsun.Sorun daha kibar bir şekilde çözülebilirdi ama bazı insanlar da alkol aldıklarında çok çekilmez olabiliyor ve karşısındakine zor anlar yaşatabiliyor. Görümcem alkolik oradan biliyorum. Zor anlar yaşatmasa da sağlığına zarar. Bence bir daha böyle gelme diyeceklerine "senin için çok endişelendik" deyip, dayıyı tedaviye ikna etmeliler.
Konusahibi'nin dayısını bilmiyorum tabi alkolik mi değil mi ama maalesef görümcemi biliyorum ve gerçekten tedavilikAllah aşkına her alkol alana alkolik muamelesi yapma. Tedavi için milyon çeşit kriter var, öyle ben tedavi olmaya geldim diyeni almıyor amatem. Oradaki doktorlar bile alkolizm tanısı koymuyorlar çoğu insana sen maşallah kızılay battaniyesi dağıtır gibi önüne gelene alkolizm tanısı dağıtıyorsun.
Bunları öyle boş beleş değil üç kez alkolizm tedavisi görmüş bir babanın kızı olarak yazıyorum. Ha bu arada rahmetli babam içkisi yok sigarası yok babalardan bin kat daha iyi bir babaydı.
İçmek var içmek var, ağzı ile içene benim de lafım yok. Ben alkole karşı değilim ben de severim ama bir kadehten fazlası dokunduğu için bir de kilo sorunum olduğu için ben pek içmiyorum.Herkes yine poncik olmuşanlattığın sarhoş tiplemesini ben biliyorum, ister ağlasın ister zırlasın ben de evden kovar bir daha muhattap olmazdım. İçince duygusallaşan, gereksiz muhabbetlere giren, ağzı yüzü kayan insan midemi bulandırıyor. Akraba diye, yaşı büyük diye, derdi var diye çekmenize gerek yok. Eğlenmek için içen, sosyal içici olanlar neden kişiselleştiriyor onu da anlamıyorum. Çevrelerinde icince pis olan kimse yok sanırım.
Benim hayatta bir prensibim var, kimseye yük olmam kimsenin de yükünü çekmem. Dayı da kendi sorununu kendi çözsün. İçip içip kimsenin evine gidilmez. Ayakkabısını bile giyemeyecek durumda bir adamdan bahsetmiş kadın ama herkes ne kadar da normal karşılamış. Çocukların yanına sokuyorlar mi gerçekten böyle birisini merak ettim.İçmek var içmek var, ağzı ile içene benim de lafım yok. Ben alkole karşı değilim ben de severim ama bir kadehten fazlası dokunduğu için bir de kilo sorunum olduğu için ben pek içmiyorum.
Alkol içip de çevresine zor anlar yaşatanları iyi bilirim. Bunu kimse çekmek zorunda değil. Konusahibinin dayısının durumunu bilmiyoruz ama sevdiği bir dayı ise ve adamın da bir derdi / sorunu varsa bu tavırlar hiç yapıcı değil.
Evet "çocuklar korktu" diyebilir, "senin için endişelendik" diyebilir. Ben konusahibinin anlatışından adamın bir alkol sorunu olduğu izlenimini edindiğim için bir yorumda bulundum tedaviye ikna edin diye belki yanılmış da olabilirim.