Alkol konusu

ikicocukannesiyim

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mart 2024
216
-56
29
Bi konuda fikrinizi merak ediyorum .
Bir dayım var evli değil 45-50 li yaşlara yakın. Ananemle yaşıyor , dedemi kaybettik bir kaç yıl oncesinde . Kendisi hiç evlenmedi hastalıkları falan oldu içine dönük sessiz biri oldu hep . Dedemden sonra toparlanamadı gibi alkol kullanmaya başladı psikolojik destek almaya başladı .. Ama alkol alıp bizim eve geldi geçen gün . Eşim saygısızlık yapmak istemedi ama ben şok oldum öyle görünce kusura bakmayın dedi çocukları sevdi etti sonra gitti ama giderken cok korktum merdivenlerden zor indi neredeyse düşecekti . Çok iyi bir insandır merhametlidir ama böyle ne yaptığını bilmiyor dayım geldiğinde eşimin iş için çıkması gerekiyordu kusura bakma dayı önceden haber verseydin ayarlardım işi falan dedi . Sonra bende eşimle kavgalıydım eşime mesaj attım nasıl beni böyle alkol almışken yalnız bırakırsın diye . Eşim de sinirle bana dayın bencillik edip o halde yegeninin evine geliyor ben isim için çıkıyorum ben mi suçlu oldum falan dedi madem öyle ben gereğini yaparım deyip . Dayıma mesaj atmış bidaha geleceksen o şekilde gelme diye . Bende konuştum bak böyle olmaz herzaman gel kapım sana açık oturalım sohbet edelim diye . Anlamış gibi oldu tamam bidaha olmucak dedi . Hop gene alkol alinca mesaj atıyor . İşte ben kötü bi şey mi yaptım ben kötü biri miyim alkol aldıysam nolmus biz aile değilmiyiz yeğenim degil misin gblerinden. Bende dayanamadım patladım yeter diye benim de psikolojim iyi değil iki ufak çocuk gözüme bakıyor dedim sorumluluklarım var dedim kapandı gitti konu isitip isitip açma dedim mesajlaştık ben yokum artık unutun beni falan tarzı mesajlar yazmış . Çok gergin ve üzgünüm sizce haksızmıym

Bence haksizsiniz. Buyugunuz o sizin. Pskolojisi bozuk diye kendiniz dediniz. Esiniz sanki elin yabancisi ile birakmis sizi. Sonucta daha oncede gormussunuzdur herhalde alkollu halini. Anlattiginiza gore zarar verecek biri degil. Kalp kirmadan cocuklar sen gittikten sonra korktuklarini soylediler dayi bir daha oyle gelmezsen sevinirim deseydiniz. Esinizin msjjda hatalı ve saygisizca. Ben olsam esimide alir gider ozur diler gonlunu alirdim dayimin.

Dayınızla yalnız kalınca ne oluyor ki alkol almış olsa bile? Sarhoş olunca insanların içinden canavar çıkmaz endişe etmeyin.

Sizin de eşinizin de davranışlarınız çok hadsiz geldi bana.

Dayınız içip içip mahallede naralar atan, olay çıkaran biri değil anlatımınıza göre. Anlamadım ben sizdeki mesafeyi; dayım alkollü gelse bize, "Ay alkollü adamla duramam ben!" diye eşime çıkışmak aklıma gelmez, aksine dayım yani, alışkın olmadığım bir içme haliyse zaten endişelenirim "İyi misin dayı?" filan derim, dertleşirim. Adama psikolojik destek alıyor, içmiş diye sağı solu belli olmaz deli muamelesi yapmışsınız resmen.

Haklısın ama dayin için yardımcı olman gerekiyor belli ki yalnızlık çekiyor ailesi olmamış amateme gitmesini söyle yalnızlığa isterseniz kaybedersiniz onu

adam senin oz dayin
esin kovmamis etmemis, saygisizlik yapmamis
eve para getirdigi isine gitmis
"beni sarhosla nasil birakirsin" diye mesaj atmissin. adam cikarken deseydin "al götur şunu" diye "hadi dayi evine birakayim" bahanesiyle cikartirdi evden.
resmen kavga etmeye yer aramissin. sarhosla evde nasil birakirim dedigi sarhos da senin yakin akraban. onun sana kızması daha makul "sarhos dayinin evde ne isi var bir de cocuklarla dipdibe! bir daha olmasin" falan diye. herkes kendi delisinden sorumlu. resmen adamdan baskin cikip olayda esinizi paylamissiniz. allah bilir adam biraz kaba bir uslup kullansa evden cikarsa bu sefer de "dayimi kovmaktan beter etti" diye kavga ederdiniz

Kocanı durduk yere kiskirtip.kiskirtip sonra yaaa böyle olmaz diye niye soyluyorsunuz ? Tek yigeni sen misin ? Alkol almış niye sadece sana sarıyor ? Annenle babanla konus onlar halletsin.

Sürekli iki küçük çocuk muhabbeti yapıyorsunuz ama gereksiz tepkilerinizin sebebi onlar değil.
Eşinize attığınız mesaj çok manasız. Dayı sizin dayınız. Adam sanki sokaktan geçen biriyle evde bırakmış sizi. Üstelik işe gidiyor adam ne yapsın?
Dayınızın sarhoş bir şekilde evinize gelmesinden rahatsız olduysanız, bu tip durumlarda uzak biri nasıl davranacağını tam bilemeyebilir, düzgün bir şekilde siz söyleseydiniz o da bu kadar alınmazdı. Eşinizin mesajı yanlış olmuş en çokta ona içerlemiştir.
Gidip gönlünü alın diyeceğim ama becerileceğinizi pek sanmıyorum.

Son düzenleme:
Evinizde sarhos bir insan olmasından rahatsızlık duyabilirsiniz, bunu anlarım ancak karı koca değişik tavırlar sergilemişsiniz. Arkasından eşinizin mesaj atması vs.hos olmamış. Adam çok sarhossa keşke eve falan biraksaydi biri. Birtek dayıya üzüldüm ben bu konuda

Şimdi şöyle ,alkol alıp sarhos olan ve bunu sürekli yapan biri ise en yakınımda olsa evimde ağırlamak zorunda değilim bunu seçme hakkına sahibim,önce kendi huzurum için.Bu arada alkole karşı değilim alkolik olması özel hayatında beni bağlamaz,ben böyle çevre edinmiyorum.Varsa da elerim.Dayı sizin ,eşinize çıkışmanızı anlayamadım,dayınızla alkol almadığı zamanda kafası ayık olduğunda ciddi konuşma yapıp ben bundan rahatsız oluyorum diyip sizin belirtmeniz gerekir,çok abuk subuk olaylar yaşanırsa ki öyle biri değilmiş o zaman eşiniz müdahale eder.(Not;Alkol alıyorum sarhoş olana kadar değil.)

Son düzenleme:
Senin anlama problemin mi var ? Ne düşündüm de ihrenc mis ?
Bağırıyor mesela büyük cocugmla küçük çocuğum itisirken büyük olana sesini yükseltiyor sonra gülüyor korktum yani çocuğum bu durumdan etkilenebilir mesela . Yada ayakkabılarını bağlayamadi apartmanda bağırarak konuşuyor çocuk sesi gelen yerlere susun lan diye bağırıyor o kapıdan biri çıkıp sen kimsin dese birbirlerine girseler ? Esimde yok nasıl müdahale edicem yani asıl igrenc olan sizsiniz sizin aklınıza gelen igrenc şeyler

Dayınız alkol alınca yalnız kalsanız ne olacak pardon?
Düşündüğünüz şey iğrenç.
Adamı da sırf alkol alıyor diye zan altına alıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…