Alkol Bağımlısı Sevgili

Benim sevgiliminde babası gençken alkol sorunu yaşamış. Diyorum sen iyi öyle olmamışsın. Verdiği cevap şu: önümde bu kadar berbat bi örnek varken nasıl öyle olmayı seçerdim ki ? Demem o ki sevgilinizin tercihi bu. Ya kurtulun yada onunla hayatınızı mahvedin. Buda sizin seçiminiz. Ailenizi de düşünün bu arada.

Arkadasiyla konusmasini okudum evlilik dusundugu icin azalttigindan baba olmak istediginden bahsetmis

Senin çaresizliğini Burdan hissettim cnm tedavi görecek parası yok madem içkiyi hangi parayla alıyo .....?!!!!!

Tek sorun dertleriyse bunları azaltmaya,onu daha çok mutlu etmeye çalışın.Alkol yerine başka bi Uğraş ya da İcecek bulsun.

Yani evliliğin iyi geleceğine olan inancımı da kaybettim maalesef.

Yorumum sadece size degil genel olarak soyluyorum. Su evlenince degisir duzelir dusuncesi ile bi cocuk yapsam kocam kendine gelir adam oluverir dusuncesini hic bir zaman kafam almadi almiyor. Alkol ciddi bir problem. O kendi kurtulmak istemedikce siz ne yapsaniz fayda etmeyecektir.

Klişe olacak ama ;sen içersen ben de içerim.bana zarar gelsin ister misin falan gibi yöntemler deneyin :)

neden herkes tedaviye yönlenmişki daha çocuğun alkolik olduğunu bilmiuoruz. haftada 1-2 kere içiyormuş. ama o bile fazla diye düşünüp azaltmak istiyorlar. alkolikler gece günüdz içer ayık dolaşmaz ten renkleri değişir. en ucuz içkileri ayırt etmeden içerler amaç keyif veya tat değil alkol ihtiyacıdır. yani bağımlı olmak öyle bir şey.

Kendisi birakmak istemiyor, durumundan memnunsa yapacak bir sey yok. Senin kendi kendine aglaman da manasiz, adam memnun yahu. Sen birakinca niye daha kotu olsun, en fazla zevk aldigi alkole daha cok sarilabilir, e bundan da keyif aliyorsa yapacak bir sey yok.
Sen resmen kendi halinden memnun bir insani israrla degistirmeye calisiyorsun su anda. Bosuna ugrasma. Onu bu sekilde kabul edeceksen et, yoksa kendi yolunu ciz.
Ha bu evlenince gecer yalanina inanma, veya evlenince onu degistirebilecegini de... Evlenince kimseye sihirli degnek degmiyor. Bu adam bu, kabul ediyorsan boyle et.

Aynen dozunda içmeyi bile bilmeyen adam daha neler yapar.kimse bilerek kötü olmuyor.Alkolden başlayıp gidiyor da gdiyorı.boşuna dememişler içki kötülüklerin anasıdır diye.Hiç içmemesi daha iyi ama Dozumda da içebilir.yalnız bırakmak da istemiyorsanız Konuşun.ama arkadaş olarak yardım edeceğinizi söyleyin.sizin için ya bıraksın ya da ayrılın.bakalım ne derece Göze alıcam bu da önemli ve. Ve yapılacak en iyi şey bu sanırım

Ona yazıkta, sana değilmi, bu gittikce beterleşir haberin olsun

Kendini ve seni düşünmeyen birisini sen neden düşünüyorsun ve neden fedakarlık yapan taraf sen oluyorsun ki?
Tanıdığım birisinin eşi şuanda 60 yaşlarında 70 yaşa dogru gidiyor ve adam tam bir alkolik ve bırakamıyor.Karısı ne kadar yalvarsada nafile ve içip karısını dövdüğü çok olmuş karısının üzerine hayat kadınlarıyla aldatmalarda çapası şimdi sen diyeceksin ki benim sevğilim beni aldatmaz ama maalesef içkiden vazgecemeyen bir insan yarın senden bıktıgı veya alışkanlık gibi düşündüğü zaman çok da kolay günü birlik aldatır nitekim bu tanıdığım kadın kaç defa eşini yakalamasına ragmen hatta kendi evde yokken eve hayat kadını getirmesine ragmen hiç bir şey olmamış gibi davranıyor ve hesabını ahirete bıraktım diyor orda ondan asla hakkımı helal etmeyeceğim diyor çünkü kadın kocasını bırakamıyor çocuklarının geleceğini yıkmamak adına
Sen daha hayatın başındayken LÜTFEN aklını başına al ve BIRAK TERK ET O ADAMI.MADEM O İÇKİYİ TERK EDEMİYOR VE SENİ TERK EDİYORSA SENDE ONU TER ET GİTSİN.O ZATEN SEÇİMİNİ YAPMIŞ VE OYUNU İÇKİDEN YANA KULLANMIŞ MAALESEF

Benim eşimin de alkol problemi vardı emin ol bırakamıyorlar bu öyle kolay birşey değil. Katlanması çok zor birsey. Ben katlanamadim şahsen evlenince dahada artıyor şimdi seni ikna etmeye çalışıyor evlenince bırakırım diye ama evlendikten snra hiç umursamayacak icmeye devam edecek ve napiyim birakamiyorum diyecek bu arada hayat sana zindan olacak ve pişman olacaksın tecrübeyle sabit. Önce kendini düşün canm sonra kafanı taşlara vurursun benim gibi bir çocukla dönersin. Belki yorumum acımasız gelecek ama yaşadım biliyorum

benım kardesımde aynı senın esın gıbıydı hergun ıcerdı ewlendı hergunıcemeye başladı karısıyla doğal olarak sorunlar yasadı ben cok kavga etım kardesımle hastaneye yatması gerektıgını tedavısı olması gerektıgını soyledım ama kabullenmedı zaten alkolızm hastaları alkolik olduklarını asla kabul etmezler bana sonra esıhamılekaldı cocugumundoğdugu gun bıraıcam dedı sonra cocugu oldu ve dedıgını yaptı cocgun doğduğu günden berı 1 damla dahı ıcmedı ve sanırım bırakalı 1 sene oluyor

elin adamı için ne kızlar perişan oldu buralarda yahu yapma etme bırak canının üzülmesinden kıymetli mi ah valla kafanızı duvardan duvara vuracaksınız da şimdi şaka geliyor

Kendi hayatın enkaza dönüşeceğine bırak onun ki dönüşsün zaten meyilli baksana yazık değil mi sana? Bşka kimsemİ kalmadı hayatta..

Kötü bir hayatı olmus ve alkole sığınmış demek
Ama artık siz varsınız yasadıkları ne bilmiyorum ailesinden dolayı ise artık siz varsınız ve yeni bir aile kuracaksınız
Ona söyleyin bunları anlatın.Daha fazla hayatını mahvedersen benide kaybedeceksin deyin korkutun.Ona hep yanında oldugunuzu hissettirin ve bırakması için elinizden geleni ardına koymayın
Ben asla hayatı mahvolan bir insanı bırakma taraftarı değilim.Sevdiğim insanların en pislik islere bulastıgı zamanlar oldu ve asla bırakmadım ve hep yanımda olup elimden geleni ardına koymadım.Pisman mıyım ? Hayır.İnsan sevdiği arkadaşı olsun veya evleneceği hayatını geçireceği insan olsun bunları "her türlü koşulda yanında olmak" adına seçmeli.Eğer o insanı seviyorsan onun hayatının daha fazla enkaza dönüşmesini göze alıp onu bırakmazsın bence.Bence bırakma.Bence sonuna kadar git.Düşene bir tekme daha atmayalım.

Böyle demeye cesaretim var çünkü henüz alkolik olmamış alkolik olma yolunda ilerlerken bırakan insanlar gördüm.

Ama sonuna kadar gidemem diyorsanız ayrı konu çok saygı duyarım.O zamanda bırakın gitsin bu sizin tercihiniz siz kendinizi bizden daha iyi tanıyorsunuz
Ben olsam bırakmazdım sadece.

ben bunu bizzat yaşadım yaşıyorum 2buçuk seneleik evliyim içioduu az diyordum tm diyodu gece içiodu evlenmeden şart koştum asla içilmeyecek kabul edersen evlenirim yoksa asla sen yoluna ben yoluma senin çin herşeyden vazgeçerim söz asla bir yudum bile oooo bu söz nikahtan 10gün sonrası alkolden işinden kovulmakla bozuldu sakın inanma yol yakınken dön kötü olur demişssinya kendini unutmussun

Evlenince değişmeyeceği kesin de ayrıl demeyeceğim sadece çabalayın ama siz ne kadar çabalarsanız kendisi istemedikçe booooş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…