Neden aşırı fedakarlık yapmak zorunda hissediyorsun ki. Benimki de annesi vefat ettiğinde aşırı içmeye başladı açık açık söyledim alkolik olmana az kaldı böyle devam edersen senle bi gelecek düşünemem diye. Zaten kendi de korkunca bıraktı ama adam sana bırakmıcam demiş o çabalamazken sen neden geleceğini heba edesin. Benden sana tavsiye anan baban hariç kimse için bu kadar fedakarlık yapma kötü olduğunla kalırsın. Üstelik sen bırakırsam yıkılır diyorsun ama adam bırakmandan bu kadar korksa çaba sarfeder.
Anne gibi sevdiğim bi teyzem var ilk evliliğinden alkol yüzünden boşanan. Bana verdiği tek öğüt şuydu;sakın evlenince değişir umuduyla birisiyle evlenme, bu haliyle olmuyosa bırak gitsin evlenince daha kötü olur huyları.
Kendini bu kadar üzme. Alkol alması mantığını bi kenara koymasına sebep olmuyor biraz da o düşünsün üzülsün ben ne yapıyorum diye. Ben de arada alırım şahsen karşı değilim alkole ama annen baban seni alkolik biriyle savaşman için büyümedi güçlü ve kararlı ol gözü korkacaktır. Çok seviyorsun ama aşk iki kişilik fedakarlık ister, huylarından bıkıp artık sevgi bitince üzüldüğünle kalmayasınHaklısın.. Kendisiyle en yakın zamanda açık açık konuşucam ve kararı ona bırakıcam. Ya bizi, geleceğimizi, o kurduğumuz hayalleri seçecek ya da alkolü.. Ben ne kadar güçsüz biriymişim ki ayrılamayı bile beceremiyorum. Tek yapabildiğim ağlamak.. Neden bu kadar yanlış bir kişiyi bu kadar çok sevdim
Peki diyelim ayrıldım.. Ben eminim kendini tamamen içkiye verecek.. Bu durumda bunda benim de vebalim olmaz mı? Öyle bir çıkmazdayım ki.. Salak demeyin ne olur ama sevmek insanı gerçekten salak yapıyor. Her şey apaçık ortadayken bile görmek istemiyor insan, bir çözüm olduğuna inanmak istiyor..
haftada bir iki kezle alkolik olunmazki. bende haftada bir iki kez içiyorum hatta bazı haftalar daha sık ama alkolik değilim bi zaman olur 1 ay içmem mesela. hep aklımda demeside şöyle olabilir bende eşimle başbaşa kalınca bir içki alsak keyif yapsak veya yoruldum işler bitti bi içki alıp keyif yapsam diyorum. yadı arada tadını özlediğimden aldığım içkiler oluyor. bu keyif işi, yani alkolikler her gün kendini kaybedercesine içer marka tad ayırt etmeden içer. miktar olarak ne kadar içtiğide önemli tabi. yani miktarında içince zararı olmuyor. ben çok kızarım çok içenlere bende aşırı sarhoş olcak kadar hiç içmem. mesela erkek arkadaşınız keyif için mi içiyor yoksa tadını markasını ayırt etmeden sadece alkol ihtiyacı karşılamak için mi bu da önemli.Ne kadar zor bir imtihanAllah bir çıkış yolu göstersin inşallah bana da tüm deva arayanlara da.. Çocuğumun yanında asla içmem diyor fakat sözlere ne kadar güvenilir ki.. Şu an haftada 1-2 kez içiyor fakat içmediği günlerde sürekli aklındaymış. Allah bana güç versin o kadar çok seviyorum ve o kadar üzülüyorum ki inanın gözyaşlarıyla yazıyorum bu mesajları
tabi haklisin insan sevince cabalamak birseyler yapmak ister tabiki.ama sevgide fedakarlikta karsilikli.senin onu dusundugun kadar oda seni düsünmeli bence.ileride yuva kurucaz.böyle nasi olucak diye düsünüp bazi seyleri.duzeltmeye calismasi gerek.ama o icmeyi tercih.ediyor.yani bu sekilde yuva kurdunuz diyelim sen cok yipranirsin yetemezsin .sen nekadar istersen iste birseyler yapmak o birakmiyorsa istemiyorsa elinden hiic bise gelmez.alah yardimcin olsunPeki diyelim ayrıldım.. Ben eminim kendini tamamen içkiye verecek.. Bu durumda bunda benim de vebalim olmaz mı? Öyle bir çıkmazdayım ki.. Salak demeyin ne olur ama sevmek insanı gerçekten salak yapıyor. Her şey apaçık ortadayken bile görmek istemiyor insan, bir çözüm olduğuna inanmak istiyor..
Siz sıfırı da tüketmişsiniz bunun ayrılmaktan başka ne gibi bir alternatifi olabilir ki? Başına gelen şeyleri alkolle çözebileceğini zanneden biriyle bir ilişkiye nasıl devam edilir bilmiyorum. Alkol bağımlılığı da öyle kolay vazgeçilecek bir şey değil yani. İnsan nasıl bağımlı olduğunun farkına bile varmıyor. Ben bile bırakalı 2 sene oldu. Bazen aklıma geldiğinde zor tutuyorum kendimi. Evlenince geçer diye zannediyorsan da yanılıyorsun. Daha berbat bir hal alır. Bu sebepten dolayı bırakmanda bir sakınca görmüyorum. Enkaza dönüşürse de dönüşsün. Kendine acımayan birine sizin acımanızı mantıklı bulmuyorum. Kendi hayatınızı da mahvedeceksiniz böyle. Eski sevgilim uyuşturucu ve alkol bağımlısıydı. Uyuşturucu ve alkol yüzünden hapse düşünce uzun süre orada kaldığı için bırakmıştı. Kendisinden şiddet gördüm. Onu terk edince uyuşturucuya başlamış. Hiç umurumda olmadı valla. Birileri hayatını mahvedecek diye kimse hayatından olmamalı. Zor gelecek ama ayrılmanı tavsiye ederim. Böyle biriyle hayat geçmez.Merhaba arkadaşlar.. İçimi yakan, yiyen bir dert bu.. Sevgilim ne yazık ki alkolik olma yolunda ilerliyor. Kendisi bunun farkında fakat bırakmaya asla yanaşmıyor, azaltmayı istiyor. Söylediği şey evlenince çok daha az içeceği fakat daha önce açılmış benzer bir konuda okudum ki bu sözler evlenince unutuluyormuş. Yani evliliğin iyi geleceğine olan inancımı da kaybettim maalesef. Zor bir hayatı olmuş ve alkole sığınmışBiliyorum ki çoğu kişi ayrıl diyecek.. Fakat ben onu bu sebepten bırakırsam biliyorum ki o daha da beter olacak ve bir enkaza dönüşecek. Bunu ona yapmayı hiç istemiyorum, kıyamıyorum. Bu konuda tartışma çıkarmak onu kesinlikle tersi yönde etkiliyor. Psikolojik yardım alacak durumumuz da yok.. Ne olur arkadaşlar bir yol gösterin. Ben onu çok seviyorum ve gözlerimin önünde bir alkoliğe dönüşmesini izlemek istemiyorum. Bu derdimi kimseye de açamıyorum.. Yapabildiğim tek şey kendi başıma ağlamak.. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum..
haftada bir iki kezle alkolik olunmazki. bende haftada bir iki kez içiyorum hatta bazı haftalar daha sık ama alkolik değilim bi zaman olur 1 ay içmem mesela. hep aklımda demeside şöyle olabilir bende eşimle başbaşa kalınca bir içki alsak keyif yapsak veya yoruldum işler bitti bi içki alıp keyif yapsam diyorum. yadı arada tadını özlediğimden aldığım içkiler oluyor. bu keyif işi, yani alkolikler her gün kendini kaybedercesine içer marka tad ayırt etmeden içer. miktar olarak ne kadar içtiğide önemli tabi. yani miktarında içince zararı olmuyor. ben çok kızarım çok içenlere bende aşırı sarhoş olcak kadar hiç içmem. mesela erkek arkadaşınız keyif için mi içiyor yoksa tadını markasını ayırt etmeden sadece alkol ihtiyacı karşılamak için mi bu da önemli.
Azaltmaya gayret ettigi icin cok fazla icmiyor ama beni korkutan kendini cok zor durdurmasi..haftada bir iki kezle alkolik olunmazki. bende haftada bir iki kez içiyorum hatta bazı haftalar daha sık ama alkolik değilim bi zaman olur 1 ay içmem mesela. hep aklımda demeside şöyle olabilir bende eşimle başbaşa kalınca bir içki alsak keyif yapsak veya yoruldum işler bitti bi içki alıp keyif yapsam diyorum. yadı arada tadını özlediğimden aldığım içkiler oluyor. bu keyif işi, yani alkolikler her gün kendini kaybedercesine içer marka tad ayırt etmeden içer. miktar olarak ne kadar içtiğide önemli tabi. yani miktarında içince zararı olmuyor. ben çok kızarım çok içenlere bende aşırı sarhoş olcak kadar hiç içmem. mesela erkek arkadaşınız keyif için mi içiyor yoksa tadını markasını ayırt etmeden sadece alkol ihtiyacı karşılamak için mi bu da önemli.