Alıştım artık ama bu sefer çok üzüldüm

Benim erkek kardeşimin aldığı kızı gören herkes "kardeşin yakisikli ama karisi guzel degil" diyor. Malesef dogru.
Cokk bariz bir fark oldugu icin herkes ama herkes soyluyor.
Yemin ediyorum ben gorumce olarak komplekse giriyorum.
İnsanların ağzını torba gibi büzesim geliyor.
Sanki yorum bekliyoz insanlardan

Boyum 173 de konustugum cocugun 190

Boyunu neden sıkıntı yapıyorsun ki benimki de bu kadar sayılır Kilo alınca hafif dalgalanmalar oluyor bende ondan sayılır diyorum Hem boylarınız gayet uyumlu Güzel bir çift olacağınıza sen inan önce buluşmaya üzgün gidersen üzgün ayrılma ihtimalin artar . Her zaman pozitif olmaya çalış ...

Boyumu sorduklarinda sadece standartin ustuyum dedim 190im demedim. Tahmini boyu da 175tir

Beni anlayan cikti sonucta

Ya pardon da TC de kizlar 170 olmus da benim haberimmi yok? Standart 160dir diye düşündüm standartin ustundeyim dedim koca paragraftan bunu mu cikardiniz

Ağzına sağlık.

Bende pes mi etsem hırs yapıp cocugu kazanip gözlerine mi soksam bilemedim..

Psikolojinizin ne durumda olduğu şu cümleden çok net anlaşılıyor.

Siz güzel, iyi hatta normal olduğunuza...

Ancak başkaları "Nasıl da kapmış gül gibi çocuğu...Kız hakikaten çok güzel...Ne şahane kız bu..." vs derlerse inanacaksınız.

Yani siz sarışın, mavi gözlü harika ölçülerde bir kadın olsaydınız ya da tam bir esmer güzeli veya göz alıcı bir kumral...

Ama başkalarının standardında güzellik kambur, üç gözlü, yedi kulaklı olmakla ölçülseydi...

Yine kendinizi beğenmeyecektiniz, sizin için beğeni ancak dışarıdan gelirse makbul oluyor.

Kendinizi sevmiyorsunuz bu nedenle iç sesiniz sizin için hiç iyi şeyler söylemiyor size.

O nedenle sürekli dışarıdan gelen yorumlardan medet umuyorsunuz, onlar da olumsuz olduğu için yıkılıyorsunuz.

Ama sizin artık ciddi ciddi kendinize biraz da içeriden bakmaya ihtiyacınız var.

Çünkü yaşadıkça çevrenizdeki insanlar değişeceği için haliyle güzellik algıları ve bakış açıları da değişmiş olacak.

Oysa sizin kendiniz için kendinize ait olumlu bir algınız oluşabilirse hayat boyu özgüvenli ve mutlu yaşarsınız.

Nereye giderseniz gidin kendinizi de götüreceğiniz için artık kendinizle iyi geçinmek ve benliğinizi sevmeyi öğrenmeniz lazım.

Bir kuzenim var, son derece güzel bir kız. Boyu gerçekten standardın üstünde 1.82. Yüzü güzel, gözleri renkli ama hayatımda gördüğüm en kompleksli hatun. Sürekli kendine çirkin olduğunu söyler, sürekli bir yerlerini beğenmez. Yok oram şöyle, yok buram böyle. Yok çok çirkinim, yok çok mutsuzum. Çok severim kendisini ama uyuz da oluyorum bir taraftan. O buram böyle dedi mi ben de yapıştırıyorum artık "ya evet canım gerçekten öyle, yazık sana. Bak benim buram ne kadar güzel" diyorum. Kendinizi sevin biraz yaw, bu kadar özgüvensiz olmayın. Hem kendinizi mutsuz ediyor hem çevrenizdekileri sıkıyorsunuz böyle yaparak. Kendine bak, güzel makyaj yapmayı öğren. Makyajla kusurlarını çok rahat kapatabilirsin. Cildine bak, cildin güzel, ışıl ışıl olursa zaten güzel görünürsün.

çocuk sizi görmüş, ilgilenmiş o halde beğenmiştir. yoksa neden istesin ki? siz kendinizi güzel bulmuyor olabilirsiniz ama sizden etkilenen birileri var, o halde çekiciliğiniz var demektir. aman aman güzel olmayabilirsiniz ama gerçekten bu sandığınız kadar önemli değil. çevremden örnek vereyim; çok güzel bir sınıf arkadaşım var, fakat sevgili bulamamaktan şikayet ediyor çünkü erkekler onunla ilgilense bile en fazla tek gecelik macera olarak düşünüyor, sebebi ise muhtemelen kızın güzelliğinin sadece dışında olması; zeka, görgü, zarafet, terbiye, sevimlilik açısından oldukça kötü durumda olması, kişiliğindeki kötülük. tek başına güzellik bir erkeğin ilgisini çok kısa süre çeker ama fiziğe ek olarak karakterin getirdiği çekicilik bir kadını güzelleştiren, erkeğe bağlayan asıl şeydir.

Canım çocuk seninle hiç ilgilenmeyebilir ya da beğenmeyebilir de öncelikle bu durumun normal olduğunu senin de beğenmediğin insanları düşünerek kendine kabul ettir.
Kaş göz oynatan çocuk terbiyesizmiş, onun terbiyesizliği yüzünden sen kırılma.
Umarım karşına seni hak edecek biri çıkar.

Boyum 173 de konustugum cocugun 190
iyi de 1.73 çokk uzun abes bi boy değil ki bende 1.70 boyundayım herkes ne güzel uzunsun der, bana nedense boyum uzun gelmez hattaa.. ve konuştuğun çocuğun yanında kısa bile kalırsın.. bi arkadaşın da dediği gibi ne güzeller var yuvaları yıkılıyor,aldatılıyor.. senin bi kusurun olduğunuda sanmıyorum hem olsa nolur Allah seni böyle yaratmış sakın saçma şeyler düşünme, Allah kaderini güzel yazsın yaşın daha küçük neler çıkar karşına, ben hep dua ederdim eşim dışımı değil içimi sevsin diye.. çünkü yüzüne bakmaya doyar, gönlüne bakmaya doymaz.. kalbini bozma arkadaşlığınız güzel ilerler umarım..

Ya pardon da TC de kizlar 170 olmus da benim haberimmi yok? Standart 160dir diye düşündüm standartin ustundeyim dedim koca paragraftan bunu mu cikardiniz
Ben sana ilk yazımda söyledim paragraftan ne anladığımı. Övülmeyi bekkemekten başka açıklaman yok ki güzel kardeşim.

Hayır neden sana "sakın yorum yapma" desinler. Yahu biz sevdiğim ve beni köpek gibi seven -aynı şekilde bende onu- çocukla emir feriha gibiydik bide dalga geçerdik kendimizle. Ne 1.70ler 1.72 ler yapışırdı koluna aynı da dediğin gibi dönüp bi daha bakarlardı çok ciddiyim. Ve tam 1.93tü umarım aynı kişi değildir tesadüflere inanırım da

Ama ne oldu? Boyuna posuna o kadar uygyn insan varken beni seçti. Ben de onu. Hiçbir zaman kötü bulmadık ne espriler yapardık eğlenceli bulurduk bide. Bana da boy iması yaparlardı ki senin aksine kısalığıma laf söylerlerdi. İnanmazsın ama bundan ölümüne haz alırdım. Kendimi hep sevdim. Sen de sev.

Birinin seni eleştirmesi, sana kusur bulması için seni bi aklından geçirmesi baştan ayağa süzmesi lazım. E bunun için de kıyaslaması gerekir kendisiyle. Kıskanmasa seni incelemez. Her söylenen söz her eleştiri egonu beslesin. Bak gör üzülür müsün ondan sonra.

Yeter bi kendine gel ya. Sana uzun diyene kızmışsın gelmiş konu açmışsın. Biz ne uzunlar var dedik ona da kızdın anlamıyo olduk. Olay boyun değil. Kendini sev.

Millet uzuna uzun der kısaya kısa. Dünyada milyarlarca insan var herkese kendini beğendirebileceğini mi sanıyosun? Sen beğeniyosan beğenmesini istediğin kişi beğeniyosa seni olay bitmiştir. Hatta ona bile ezdirme kendini beğenmiyosan konuşmasaydın beni böyle beğenen çok "sana bi şans verdim" bi de kötü oldum diye lafı yapıştır bişey derse.

Aynı böyle de ama şans verdim diyerek kendini yücelt onu şeyaap

Ne yazıkki gönlü güzel olanla 40 yıl gecirmiyor erkekler.yüzü güzel olanlarla aldattıkları için 40 yıl sürmüyor evlilikler..

adam çok yakışıklı olabilir, ama asıl mesele o adamın bir ilişkiden bir evlilikten ne bekledigidir. ben çok yakisikliyim yanimdada dünya güzeli olsun diyecek kadar bos biri değildir belkide??? Belki de sizi cok ağır bulup begenmistir? Nitekim adam çok yakışıklı ise aynı oranda etrafında fir dönen kadinlarda olduğu için bu durumdan sıkılıp ağzına dusmicek bir kız istiyordur? Öyle ki erkekler eninde sonunda anneleri gibi bir kadınla evlenmek istiyolar ve muhtemelen kendi agizlarina düşen kızlardan biri zaten olmuyor. Bu sebeple mantigin ve kafana takman çok büyük bi yanlış. Bir örnekle taclandirmak gerekirse oldukça yakışıklı uzun boylu kara kaslı kara gözlü görenlerin hey maşallah dediği bir kuzenim var, aynı zamanda kendisi bilmemnerde milli eğitim muduru şu genceeeecik yaşında. Arkasindan koşan kendini yerden yere vuran bin tane öğretmen var. Aralarindada Oha bu ne güzel kız bunu neden istemiyosun dediğimiz 5-6 kız oldu. Sarı bukle bukle saçlı bebek tenlisinden tut ince uzun esmer analar neler doguruyor denilen cinstenine kadar. Öyle ki kuzenim buna rağmen yaş 34 e gelene kadar bekar kaldı gönlü isinmadi kimseye, cevapta hep "Ağzıma dusuyolar ağırlık yok böyle kız olmaz" oldu. Günün birinde kısa boylu beyaz tenli siyah saçlı oldukça ortalama ama tatlisko bir kızı getirdi evlendide. Yengem hala der "Bu bana bakar mi ayol" dedim o yüzden uzak durdum, o da ağzına dusmedim diye beni istedi şeklinde. Bu sebepten ne alaka yakisikliliiiiik ne alaka guzellik. Icin ferahtanda ferah olsun. Ha adam capkindir şudur budur gorustukce anlarsın değer vermiyoki bu bana diye dusunursun o zaman yolu verirsin. Ama denemekten ne kaybedersin? Kendini sev.

Ne yazıkki gönlü güzel olanla 40 yıl gecirmiyor erkekler.yüzü güzel olanlarla aldattıkları için 40 yıl sürmüyor evlilikler..

Bence bununla hiç alakası yok. Evin içinde ne yasandigini bilemedigimiz için "daha güzelini bulmuş işte" diye yapistiriyoruz. Öyle olsa Adriana Lima'nin o kadar çirkin bir kadınla aldatilmasini, Hülya Avşar'in Feraye tanyolac kadar standardin altı bir kadınla aldatilmasinin hiç bir mantığı olmazdı. Yani senin söylediğin gibi olsa zaten bu olaylar yasanmazdi. Bence kadınlar güler yüzlü olmadıkları, cok mizmiz yada elestirici olmaları, cocuklarina çok düşüp kocayi bosvermeleri tarzı şeyler yüzünden aldatilabiliyor. Ya da kadın harikadir ama adam çok karaktersizdir? Olamaz mı? Olabilir. Bu yüzden guzellikle hiç bir alakası olamaz bence. Nitekim herkesin kendisinden daha güzel bi kadın vardır. Bunun sonu olmazdı yani bu bakış acisiyla dusunulse.

Konustugun sahis seni daha once gormus , begenmezse birdaha gorusmez konusmazdi ..
Baskalarinin ne dedigini ve dusundugunu takma herkes kendine baksin ..

Güzelin bahtı olmuyor zaten, bence sevinmelisin.

( İlk kez böyle bir yorum yapıyorum çünkü nedense bende boyuna övgü beklediğini düşündüm..)

Boy uyumu ile olsa o iş dört dörtlük bir evliliğim olurdu ama ama işte..
Allah kalp uyumu versin.

Aşağılık kompleksi olan, özgüveni olmayan ve kıskanan insanlar başkalarının ardından böyle konuşur. Belli ki kıskanılmışsın. Belki zamanında X'de gözleri vardı onları beğenmedi bilemeyiz. Şahsen ben kişisel olarak benden güzel erkeklerden hep kaçtım. Zaten öylesi yakışıklıyla yapamam ben. Ben ondan daha güzel olmalıyım ki değerimi bilsin gibi bir kafaya sahibimdir Ama siz birrbirinizden hoşlanmışsanız 3. kişilerede bok yemek düşer açıkçası boşver takma kafaya. Geç karşılarına beni beğenen beğenmiş beheheyyy de onlara, birde nanik yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…