• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alınganlık ve sinirlilik

Boncukkiz

Guru
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
559
75
323
bende çocukluğumdan beri devam eden bu huylar var:sinirlilik ve alınganlık.bu yüzden psikolojim bozuldu.ilaç kullanıyorum.değişik ilaçlar denesem de etki göremedim.hipnoterapi gördüm.kendim de hala hipnoz dinliyorum.ama bir türlü rahatlayamıyorum.kötü bir olaya insan üzülür.ama ben bunu çok yapıyorum.bana yapılan hatalara kırılmam gerekenden fazla kırılıyorum,sinirlenmem gerekenden fazla sinirleniyorum.bu da beni yıprattı.ben bir türlü rahatlayamıyorum.eminim beni kıranların şu an umrunda değilim.ama ben fazla önemsiyor,üzülüyorum.sizce bu değişebilir mi?insan karakteri zamanla daha farklı olabilir mi?ben güçlü duran,kendisini saydıran,sakin davranan biri olmak istiyorum.bunu yeterli yapamayınca da üzerime geliyorlar.daha önce başlık açmıştım.arkadaş problemi de yaşıyorum.
ne yapmalıyım?değişebilir miyim?yoksa hep mutsuz mu kalacağım?

bende çocukluğumdan beri devam eden bu huylar var:sinirlilik ve alınganlık.bu yüzden psikolojim bozuldu.ilaç kullanıyorum.değişik ilaçlar denesem de etki göremedim.hipnoterapi gördüm.kendim de hala hipnoz dinliyorum.ama bir türlü rahatlayamıyorum.kötü bir olaya insan üzülür.ama ben bunu çok yapıyorum.bana yapılan hatalara kırılmam gerekenden fazla kırılıyorum,sinirlenmem gerekenden fazla sinirleniyorum.bu da beni yıprattı.ben bir türlü rahatlayamıyorum.eminim beni kıranların şu an umrunda değilim.ama ben fazla önemsiyor,üzülüyorum.sizce bu değişebilir mi?insan karakteri zamanla daha farklı olabilir mi?ben güçlü duran,kendisini saydıran,sakin davranan biri olmak istiyorum.bunu yeterli yapamayınca da üzerime geliyorlar.daha önce başlık açmıştım.arkadaş problemi de yaşıyorum.
ne yapmalıyım?değişebilir miyim?yoksa hep mutsuz mu kalacağım?

Yazdıklarınız kısmen beni de anlatıyor.

Ben çabalıyorum ama değişmeyi başaramıyorum bir türlü.

bir de bu yönümü bildikleri için beni kıranlar da oldu.
ve hep arkadaşsız,dostsuz kalıyorum.belki de beni alıngan yapan budur.
sizin dostlarınız var mı?

bir de bu yönümü bildikleri için beni kıranlar da oldu.
ve hep arkadaşsız,dostsuz kalıyorum.belki de beni alıngan yapan budur.
sizin dostlarınız var mı?

Gerçek dostlarım var, o yönden şanslıyım sanırım.

Ben can çıkar huy çıkmaz sözüne inanıyorum. Tamamen değişmem mümkün değil ama kendimi dizginleyebildiğim zamanlar oluyor.

Benim annem de alıngan, sinirli ve mükemmeliyetçi bir insandır, onun eseriyim sanırım. Öyle bir ortamda büyüyünce netice de bu oluyor.

Ben can çıkar huy çıkmaz sözüne inanıyorum. Tamamen değişmem mümkün değil ama kendimi dizginleyebildiğim zamanlar oluyor.

Benim annem de alıngan, sinirli ve mükemmeliyetçi bir insandır, onun eseriyim sanırım. Öyle bir ortamda büyüyünce netice de bu oluyor.

benim bir tane bile dostum yok.neden bilemiyorum.

korkarım ailemden başka beni pek seven yok. :/ umursamayanlar var sadece.

uç nokta derken?
okul ve dersane ortamında ben çok yalnız kaldım.kimi bilerek dışlıyordu kimi istemeyerek.

Benim şikayetlendiğim konu alıngan olmam ama siz dışlandığınızı falan düşünüyorsunuz. Yani tamamen olumsuz bir duygu durumu içerisindesiniz, bunun sonu depresyondur. Sizin yaşınız da küçükmüş henüz daha gerçek hayatla karşılaşmamışsınız bile. Benim yaşım büyük sizden çok yaşayıp gördüm, can sıkıcı olaylar yaşadım, depresyona girdim çıktım hatta hala depresif düşünceler sık sık beni yoklar.

Eğer içe dönük bir insansanız etrafınızda çok arkadaşınızın olmaması doğal, çünkü insanlar kendilerine sıcak davranan, yakınlık gösteren kişilerle iletişime geçiyor. Mesafeli ve soğuk insana karşısındaki de o şekilde davranır, etki-tepki olayı. Direkt dışlıyorlar diye düşünme, karşındakilere 1 adım sen at, biri mutlaka adımına karşılık verir.

Son düzenleme:
Benim şikayetlendiğim konu alıngan olmam ama siz dışlandığınızı falan düşünüyorsunuz. Yani tamamen olumsuz bir duygu durumu içerisindesiniz, bunun sonu depresyondur. Sizin yaşınız da küçükmüş henüz daha gerçek hayatla karşılaşmamışsınız bile. Benim yaşım büyük sizden çok yaşayıp gördüm, can sıkıcı olaylar yaşadım, depresyona girdim çıktım hatta hala depresif düşünceler sık sık beni yoklar.

Eğer içe dönük bir insansanız etrafınızda çok arkadaşınızın olmaması doğal, çünkü insanlar kendilerine sıcak davranan, yakınlık gösteren kişilerle iletişime geçiyor. Mesafeli ve soğuk insana karşısındaki de o şekilde davranır, etki-tepki olayı.

tam olarak sebebini anlamıyorum ama bir şekilde yalnız kalıyorum.benim hakkımda tatlı kız diyenler oluyormuş.kk da bazı bayanlara resmimi gönderdim.onlar da tatlısın dediler.bilmiyorum ki işte neden?

tam olarak sebebini anlamıyorum ama bir şekilde yalnız kalıyorum.benim hakkımda tatlı kız diyenler oluyormuş.kk da bazı bayanlara resmimi gönderdim.onlar da tatlısın dediler.bilmiyorum ki işte neden?

Bilişsel terapi ile alakalı kitaplar faydalı olabilir size, okumanızı tavsiye ederim.

David Burns' ''İyi Hissetmek'' kitabını tavsiye ederim.

Hayatı zorlaştıran olumsuz duygularımızla başa çıkma konusunda teknikler anlatılıyor.

Hayatı zorlaştıran olumsuz duygularımızla başa çıkma konusunda teknikler anlatılıyor.

benim istediğim,sıkıntımın sebebini anlamak ve onu çözmek.takmamak çözüm değil diye düşünüyorum.

önerdiğiniz kitabı aldım.sayfa 90 dayım.daha etkisi olmadı çünkü yeni başladım.umarım faydası olur bana.:)

İnsanın doğuştan gelen bir takım özellikleri vardır.. bahsettiğimiz konuya sanırım psikolojide mizaç diyorlar. Mizaç değişmez..Nasılsan öylesindir. Ben de çok alınganım,utangacım elimde değil.. Ama sosyalleşme dediğimiz kavramı (internetteki sosyalleşme modasından bahsetmiyorum) hayatnıza ne kadar sokmayı başarırsanız bu mizaç denen şeyi o kadar yönetmesini öğreniyorsunuz.
İnsanların sizi sevip yanlarında istemeleri kadar dışlamaları da normal sadece istenmeyen bir durum olduğu için yaşadığımızda haklı olarak çok üzülüyoruz. İnsanlar sizi yanlarına katmak istemeyebilir, dışlayabilir, kötü de davranabilir. Siz vicdanen rahat iseniz bırakın insanlar istedikeri gibi davransınlar. Ben 1 sene boyunca her sabah beni yok sayan selam vermeyen birine aynı güleryüzle "Günaydın" demiş bir insanım. Karşılğnda o insanı kazanamadım ama vicdanen çok rahatım çünkü ben iyi bir insanım, karşımdaki insanın bana davrandığı gibi davranarak kendimi küçültmemeyi kendime kabul ettirdim. Yani ben ona güleryüz göstermekle eksilmedim ama o çok şey kaybetti..
Yalnız olduğunuzu düşünmeniz sizi üzmekten başka bir işe yaramaz. Çünkü etrafı ne kadar insanla dolu olursa olsun kimin gerçekten yalnız olduğunu asla bilemezsiniz. Size öyle değilmiş gibi görünebilir. Zaten insanı yoran da gerçeğin gerçekten ne olduğunu bilememekten gelir.
Benim bildiğim tek şey bu dünyada sahip olduğumuzu düşündüğümüz hiçbir şeyin eş dost eşya çocuk aslında bize ait olmadığıdır.
Evet insan bir yerlere giderken yanında birileri olsun istiyor,canı sıkılınca alo diyebileceği birilerini aryor çok insani bir durum. Kendinizi bu konuyu düşünmekten alıkoyun. Sevdiğiniz bir şeyleri yapmaya yönelin. Ortak aktiviteler ortak zevkleri olan insanları bir araya getirir.
Eğer çok acil bir çözüm istiyorsanız sabah uyandığınızda yüzünüzü yıkarken kendinize gülümseyerek günaydn deyin, güne böyle devam edin. Gülümsemek altın bir anahtardır.

Back