• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alfa Talasemi taşıyıcısı olan var mı? Mcv mch düşük başka belirti yok.

melica

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
36
Puanlar
48
Kızım 1 yaşında yapılan tahlillerde hemoglobin 11.7 (referans değerleri içerisinde) sadece mcv ve mch değerleri düşük. Doktor talasemi taşıyıcısılığından şüphe etti ama evlenmeden önce yapılan testte eşimde de bende de taşıyıcılık yoktu. Sonra öğrendim ki evlenmeden önce beta talasemi testi yapılıyor. Yapay zekaya sorduğumda kızımın kan değerlerinin alfa talasemiyle uyumlu olduğunu öğrendim. Betaya göre hemoglobin değeri daha yüksek olurmuş alfa taşıyıcıların. Alfa talesemi taşıyıcılığı yalnızca genetik test ile ortaya çıkıyormuş. Bu konu başlığı altında benzer hikayesi olanları dinlemek istiyorum fakat beta talesemi olanlar değil alfa talasemi teşhisi alanları merak ediyorum. Kızımı ve beni neler bekliyor

Alfa talasemi sanırım daha az rastlanıyor bir de tespiti gen taraması ile yapıldığından çoğu kişi bilmiyor. Bizim bebekte mcv mch düşük olmasa bizde bilmeyecektik sanırım sessiz taşıyıcıyız bizim kan değerlerimizde bir anormallik yok. Ama kızımız biraz daha belirgin taşıyıcı. Alfa talasemi de betada olduğu gibi 2 gen yok 4 gen var vs. Bu konuda bilgisi olandan yorum bekliyorum

Back
X