- 2 Eylül 2012
- 41.591
- 141.631
Yağ yakmak ... Kulağa ne hoş geliyor .
Kimimizin de büyük sorunu , kilo verdim ama yağdan gitmemiş .
Kas ve su kaybı ile sözde sevindiren tartı , yalancı bir kilo kaybı ile karşımıza çıkar bazen .
Aslında yağ yakımı sanıldığı kadar zor değildir.
Bunu bir zamanlar vücut yağ oranı %48 lerden %28 lere inmiş ben yazıyorum evet ... Hala da yağ yakımına devam eden ben .
Yağ yakmanın sihirli bir değneği yok elbet . Öncelikle yağ yakımı yoluna baş koydu iseniz sağlıklı beslenmeye de başladığınızı varsayıyorum . Beslenme alışkanlıklarımızdan zararlı ne varsa çıkarttığınızı ...
Yani adına diyet demiyorum ama (kulağa sevimsiz geliyor kabul) iyi bir listeniz var ve sağlıklı besleniyorsunuz .
Şimdi hadi o inatçı yağları sökelim yerlerinden . Günlük listemize alacağımız besinler ve kendimiz için ayıracağımız 30 dk lık spor ile ... Bence siz buna değersiniz .
Kırmızı Biber (arnavut biberi)
Ananas
Tarçın
Zencefil
Zerdeçal
Portakal
Greyfurt
Yoğurt
Yeşil Çay
Kahve
Elma Sirkesi
Brüksel lahanası / Lahana
Kivi
Limon
Kinoa
Sarımsak
Avakado
Somon
Şimdilik aklıma gelenler , bir çoğu benim çok sık tükettiğim besinler , bir kaçını bende henüz listeme ihmalle sokamadım .
Tabii olmazsa olmaz su var bir de ...
Unutmayın vücudunuzun kg başı 33.3 ml suya ihtiyacı var ...Ortalama olarak 60 kilo biri için 2 lt su yeterli iken 90 kilolarda bu 3 lt ye çıkar .
Yağ yakımı , metabolizma hızlanması için erken güne başlayın .
Uzun süre , hele de uyandıktan sonra geniş bir vakit aç kalmayın .
Vaktinde ve özellikle protein ağırlıklı , karbondan uzak (yumurta ve yulaf ezmesi burda baş tacı) bir kahvaltı yeşil çay eşliğinde ... size şu komudu verecektir ....
Hadi çalışsın metabolizma .... yansın yağlaar :)
Beslenme kısmı tamam ...Şimdi biraz kardio ve ter atma ...
Sporun ne olacağı için olmazsa olmaz şart yok . Yürüyüş ise yürüyüş ... Zumba , leslie ....pilates ...
Ama benim yine de nacizane tavsiyem , ip atlayın (kabul ben beceremiyorum )
Ağırlık çalışın .
Mekik çekin .
Esneme haraketleri yapın .
Plank sürenizi zamanla arttırarak sporunuza katın .
Hadi bakalım ...giden her gram yağınız ...kalıcı olsun .
Kimimizin de büyük sorunu , kilo verdim ama yağdan gitmemiş .
Kas ve su kaybı ile sözde sevindiren tartı , yalancı bir kilo kaybı ile karşımıza çıkar bazen .
Aslında yağ yakımı sanıldığı kadar zor değildir.
Bunu bir zamanlar vücut yağ oranı %48 lerden %28 lere inmiş ben yazıyorum evet ... Hala da yağ yakımına devam eden ben .
Yağ yakmanın sihirli bir değneği yok elbet . Öncelikle yağ yakımı yoluna baş koydu iseniz sağlıklı beslenmeye de başladığınızı varsayıyorum . Beslenme alışkanlıklarımızdan zararlı ne varsa çıkarttığınızı ...
Yani adına diyet demiyorum ama (kulağa sevimsiz geliyor kabul) iyi bir listeniz var ve sağlıklı besleniyorsunuz .
Şimdi hadi o inatçı yağları sökelim yerlerinden . Günlük listemize alacağımız besinler ve kendimiz için ayıracağımız 30 dk lık spor ile ... Bence siz buna değersiniz .
Kırmızı Biber (arnavut biberi)
Ananas
Tarçın
Zencefil
Zerdeçal
Portakal
Greyfurt
Yoğurt
Yeşil Çay
Kahve
Elma Sirkesi
Brüksel lahanası / Lahana
Kivi
Limon
Kinoa
Sarımsak
Avakado
Somon
Şimdilik aklıma gelenler , bir çoğu benim çok sık tükettiğim besinler , bir kaçını bende henüz listeme ihmalle sokamadım .
Tabii olmazsa olmaz su var bir de ...
Unutmayın vücudunuzun kg başı 33.3 ml suya ihtiyacı var ...Ortalama olarak 60 kilo biri için 2 lt su yeterli iken 90 kilolarda bu 3 lt ye çıkar .
Yağ yakımı , metabolizma hızlanması için erken güne başlayın .
Uzun süre , hele de uyandıktan sonra geniş bir vakit aç kalmayın .
Vaktinde ve özellikle protein ağırlıklı , karbondan uzak (yumurta ve yulaf ezmesi burda baş tacı) bir kahvaltı yeşil çay eşliğinde ... size şu komudu verecektir ....
Hadi çalışsın metabolizma .... yansın yağlaar :)
Beslenme kısmı tamam ...Şimdi biraz kardio ve ter atma ...
Sporun ne olacağı için olmazsa olmaz şart yok . Yürüyüş ise yürüyüş ... Zumba , leslie ....pilates ...
Ama benim yine de nacizane tavsiyem , ip atlayın (kabul ben beceremiyorum )
Ağırlık çalışın .
Mekik çekin .
Esneme haraketleri yapın .
Plank sürenizi zamanla arttırarak sporunuza katın .
Hadi bakalım ...giden her gram yağınız ...kalıcı olsun .