• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alev Alatlı, Orwell’den sonra bu kez Chomsky’e ‘dokundu’: Yeni Sol artığı bir Yahudi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Alev Alatlı, Orwell’den sonra bu kez Chomsky’e ‘dokundu’: Yeni Sol artığı bir Yahudi

18/01/2016 16:53

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterFacebook369

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hayranlığını “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı” diye dile getiren yazar Alev Alatlı, barış çağrısı yapan akademisyenlere destek veren dünyaca ünlü düşünür Noam Chomsky’yi ‘Yeni Sol artığı bir Yahudi’ diye niteledi.

alev-alatli-chomsky.jpg

Aktif siyasete ara veren AKP kurucularından Ayşe Böhürler’in Habertürk’te yayınlanan programına konuk olan Alatlı, güneydoğudaki operasyonların son bulmasını talep eden 1100’ün üzerindeki akademisyenin imza attığı bildirinin haysiyeti, bütünlüğü ve mantığı olmadığını savundu.

‘Yapacakları tek namuslu bir şey var’
Bildiriye imza atan akademisyenler için, “Bu insanlar senin benim vergimle devlet memurudurlar” diyen Alatlı, “Devleti bu denli aşağılayanların yapacağı tek namuslu bir şey vardır o da görevlerinden ayrılmak” ifadelerini kullandı.

Sözlerine bildiriye destek veren dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Noam Chomsky’yi eleştirerek devam eden Alatlı, “Chomsky bir kere 87 yaşında bir adam. Amerikan solundan yetişmiş New Left (Yeni Sol) artığı bir Yahudi ve anarşist solculardandır. Dilbilimci diyorlar, doğru ama İbranicedir alanı. Öyle cihanşümul (uluslararası) bir dilbilimci filan da değildir” dedi.

Chomsky’nin şiddet karşıtı bir karakteri olmadığını savunan Alatlı,“Çünkü anarşist sol toplumların tamamen alt üst edilmesini öngörür. Ve bu altüst edilme sırasında da şiddetse şiddettir” diye konuştu.

Erdoğan davet etmişti
Bildiriye destek veren akadamisyenleri Türkiye’ye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gel Türkiye’ye. Öyle kuru kuruya imza vermekle olmaz. Chomsky gelsin, bu 5. kol elemanlarıyla değil kendi gözleriyle görsün” sözleriyle bilhassa Chomsky’nin Türkiye’ye gelmesini istemişti.

Önce Orwell, sonra Putin
Alev Alatlı ise geçtiğimiz yıl Erdoğan’ın elinden aldığı edebiyat ödülü için yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı” demişti.

Alatlı, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinden sonra verdiği bir söyleşide ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ergen bir tavır içerisinde olduğunu savunarak “Erdoğan daha mütevekkil bir adam. Erdoğan deyim yerindeyse Putin’i ‘taytaylayabilir.’ Bugün bile ‘taytaylayabilir.’ Çocuk ‘taytaylar’ gibi, ergen ‘taytaylar’ gibi. Putin’in şu hali gerçekten de bir ergen tavrı” ifadelerini kullanmıştı.
http://www.diken.com.tr/alev-alatli...-chomskye-dokundu-yeni-sol-artigi-bir-yahudi/

bu kadını hiç kimse tanımazken birden popüler oldu nedense!? her gün tv de:KK53:

bu kadını hiç kimse tanımazken birden popüler oldu nedense!? her gün tv de:KK53:
Aslında belli çevrelerce tanınıyordu ama çoğunlukla yazarlık yanıyla tanınırdı, TV programlarına katılırdı kitaplarını tanıtmak ve bazı konularda görüşlerine başvurdukları için.
Son dönemlerde aniden çıkış yapmasına bende şaşırdım aslında :KK14:

Bu kadına hayranlığını dile getiren antierdogancilar şuan ne düşünüyor acaba :KK45: Forumda da vardı bi iki kişi. Neyse...

Bu kadın mümkünse canlı yayınlara katılıp yöneltilen soruları cevaplamasin. Kendini ifadesi eksik ya da bi halt bildiği yok. Özellikle "Offff aman banane yaa" tavrı beni benden alıyor. :KK45:

Bu kadına hayranlığını dile getiren antierdogancilar şuan ne düşünüyor acaba :KK45: Forumda da vardı bi iki kişi. Neyse...

Bu kadın mümkünse canlı yayınlara katılıp yöneltilen soruları cevaplamasin. Kendini ifadesi eksik ya da bi halt bildiği yok. Özellikle "Offff aman banane yaa" tavrı beni benden alıyor. :KK45:
Sıralama yapalım mı :-)
1 numara Tuğçe Kazaz
2 numara Alev Alatlı
Daha çok kişi varda bu ara gündemde olma sıralamasında ikisi var:KK70:

Sence ?

Sıralama yapalım mı :-)
1 numara Tuğçe Kazaz
2 numara Alev Alatlı
Daha çok kişi varda bu ara gündemde olma sıralamasında ikisi var:KK70:

Sence ?

Mune bir mesaj daha yazıp "Tugce kazazcılık oynamak istemiş:/" diyecektim ki bunu sordun. :KK70: alatlıfanclup perişan. :KK45::KK45:

Mune bir mesaj daha yazıp "Tugce kazazcılık oynamak istemiş:/" diyecektim ki bunu sordun. :KK70: alatlıfanclup perişan. :KK45::KK45:
:KK70:
Alatlı Hakkı'nda çok teferruatlı bilgim olmasa da eskiden katıldığı programları az da olsa takip etmişliğim var, bu hali değişik geliyor bana, birden bire çıkış yapması ilginç.
Alatlı ve bu tür söylemler:confused:
Gerçi niye hayret ediyorsam Tuğçe'miz ve çıkışları varken:confused:

Siyasette ne kadar aktif bir millet olmaya başladık, eskiden hepsi kendi halindeydi, şimdi birer vekil aday adayları oldular.
Devamında başkaları da olursa şaşırmayacağım:KK14: ya da şaşırsam mı:KK8:

:KK70:
Alatlı Hakkı'nda çok teferruatlı bilgim olmasa da eskiden katıldığı programları az da olsa takip etmişliğim var, bu hali değişik geliyor bana, birden bire çıkış yapması ilginç.
Alatlı ve bu tür söylemler:confused:
Gerçi niye hayret ediyorsam Tuğçe'miz ve çıkışları varken:confused:

Siyasette ne kadar aktif bir millet olmaya başladık, eskiden hepsi kendi halindeydi, şimdi birer vekil aday adayları oldular.
Devamında başkaları da olursa şaşırmayacağım:KK14: ya da şaşırsam mı:KK8:

Bu keskin ve birden bire cikan hayranligini Yahudi vurgusuyla parlatmış. Hmm. Neyse... :KK45:

:-) ahhh bir bilsem, gece zombi gibi ayakta gündüz öğlene kadar uyku:KK70:
Yok yav ben olabildiğince erken kalmaya çalışıyorum birde... Dersler falan. :/ hafta sonu sınavlar var az kaldi. Kafami patlatiyorum bol bol. :/ Arada böyle foruma girince kafam dağılıyor biraz. İyi geliyor.

Aslında belli çevrelerce tanınıyordu ama çoğunlukla yazarlık yanıyla tanınırdı, TV programlarına katılırdı kitaplarını tanıtmak ve bazı konularda görüşlerine başvurdukları için.
Son dönemlerde aniden çıkış yapmasına bende şaşırdım aslında :KK14:

işte canım belli çerçeve dışında kimse tanımıyordu özetle halk tanımıyordu diyelim, şimdi tuğçe kadar popüler:KK53::KK53::KK53:

Back