Kontakt Lens alerjim var lens kullanamaz mıyım?

foodengineer45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
20
0
33
merhaba:)
uzun zamandır gözlük kullanıyorum ve artık görüntümden çok sıkıldım ve lens almak istiyorum ama sorununm toza ve polene dönemsel alerjim olması bahar aylarında oluyo genelde ama çok nadir kışın veya yazında olabiliyor. bi arkadaşımda aynı durumdaydı ve ona doktor kesinlikle takamazsın demiş. ben dün lens satılan bi yere sordum öyle bişey yok dediler . doktora sorsam daha net bilgi alırım ama doktora gitmeden önce sizlere bir danışayım dedim. bu konuda bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.. teşekkürler:))))) alkisalkisalkis

canım lens satan kişilerin cevaplarından ziyade doktora mutlaka gitmen lazım. ılk kez lens kullanacakmışsın üstelik böyle bir sorunun var.. Mutlaka doktora git. Lens satan kişiler (bir çoğu) 1 aylık lensleri 3 aylık diye bile satıyorlar..

Bende de alerjik konjoktivit var. Başta mevsim geçişlerinde olmak üzere çoğu zaman (zaman ve mekan tanımıyor ne yazık ki:KK43: ) kaşıntı ve kızarıklık oluyor gözlerimde.
Ben de 1,5 yıl gibi bir süre lens kullanmıştım, ama alerjik konjoktivit başladıktan sonra kullanamaz oldum. ışim gereği gün boyu bilgisayar başında olmamın da katkısı var buna ne yazık ki:KK43:( Lens göz kapaklarıma batıyor, rahatsız ediyordu. Dünya Göz de dahil 2-3 doktora gittim. Bünyem alerjik olduğu için bu sorunu hep yaşayacağımı söyledi :KK43: :KK43: Şu aşamada da hergün kullanmam gereken göz damlam var. Lens kullanımını tamamen yasaklamadı ama mümkün olduğunca az kullanmamı söyledi. Ben de sadece hafta sonları dışarı çıkacağım zaman kullanıyorum bu sebeple.
Bilgisayar başında çalışıyor olmasam daha sık kullanırdım belki. Mesela tatile çıktığım zaman daha çok kullanabiliyorum. Böyle de garip bir bünyem var :KK43: :)

merhaba:)
uzun zamandır gözlük kullanıyorum ve artık görüntümden çok sıkıldım ve lens almak istiyorum ama sorununm toza ve polene dönemsel alerjim olması bahar aylarında oluyo genelde ama çok nadir kışın veya yazında olabiliyor. bi arkadaşımda aynı durumdaydı ve ona doktor kesinlikle takamazsın demiş. ben dün lens satılan bi yere sordum öyle bişey yok dediler . doktora sorsam daha net bilgi alırım ama doktora gitmeden önce sizlere bir danışayım dedim. bu konuda bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.. teşekkürler:))))) alkisalkisalkis

bnmde mevsimsel alerjim var doktora gidip öyle almıştım bi sorun olmadı yanii kullanablirsinkaydirigubbakcemile5

mevsimsel alerji farklı bişey. tabi alerjik bünyeler başka alerjilere de yatkın oluyor, solusyon alerjisi vb. ama denemen için bir engel değil bu. eğer batma olursa hemen kullanımı keser doktoruna danışırsın. zaten lens almak için de doktora gitmen lazım gozcapına, gozunun lense uygun olup olmadıgına baktırmazsan kullanırken sorun yasarsın. ama bu konuyu fakulte hocaları bıle pek bılmıyor, lens satan yerlerdekı doktorlar lens muayenesını dogru duzgun yapıyor. benım rastladıgım hep ucretsız muayeneydı, muayeneden sonra lens alırsan sadece lensın ucretını oduyorsun.

X