Alerjik bunyelerde silikon ameliyati

Rekutinya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2011
17
0
Naci bey merhaba..21.12.2011 de kas alti silikon taktirdim.ameliyat sonrasi butun vucudum kabardi,kipkirmizi oldu.ileri duzeyde alerji hastasiyim.toz,mite,polen,ameliyat eldiveni vb. ne varsa alerjim var bu nedenle son 1.5 yildir mite lara karsi koldan alerji ignesi vuruluyorum.zaten daha hastanedeyken pisman oldum ameliyat olduguma..vucudum o kadar sisti ki hastane personeli bir anda panik oldu.kortizonlu igne yapildi anca ertesi gun aksami indi sislik.asi olmaya devam ediyorum yakinda polen haplarina da baslanacak.son 10 gundur sag gogsumde gerilme,sislik,silikonun elle hissedilmesi (ki 10 gun oncesine kadar boyle bir sey yoktu) gibi seyler yasiyorum.ozellikle gece yatarken gogsum bana baski yapiyor,hafif agri da var.bebe yagiyla masaj yapinca sanki biraz iyi geldi gibi.kapsul olusumundan supheleniyorum internet ve buradan okuduklarimdan bu kaniya vardim.kapsul olusmus olabilir mi?her iki goguste birden olmasi gerekmiyor mu?acaba buna sebep olan asiri alerjik bunyem mi?sag gogsumdeki kapsul olusumu ameliyatla duzeltilse bu sefer bir muddet sonra diger gogsum ayni tepkiyi verir mi?bunun sonu yok gibi geliyor bana ve su an cok moralim bozuk.ameliyata almadan once hastalari bir dizi alerji testinden gecirip oyle ameliyat etmek gerekmez mi?cok soru sordum kusuruma bakmayin.simdiden tesekkur ediyorum..

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Bahsettiğiniz tür alerji protezden ziyade operasyon sırasında kullanılan ilaçlara bağlı olabilir. Memenizde anlattığınız son 10 günde gelişen durum ise bana da kapsül oluştuğu izlenimini verdi. En iyi cevabı bir plastik cerraha muayene olarak alabilirsiniz. Kapsül her iki memede olabileceği gibi tek memede de olabilir. Bazen doktor masaj ile bu durumu geçirebilir, bazen de ameliyatla kapsülün temizlenmesi gerekebilir.

Her operasyondan önce ameliyata uygunluk açısından bir takım testler yapılır. Ama alerji testleri çok ayrı bir konu. Yüzlerce değişik alerji türü var ve ameliyattan önce hepsinin testinin yapılması imkansız maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…