3 aylık bebeğimi, 15 gündür ilaç kullanmamıza rağmen bi türlü geçmeyen öksürüğünden dolayı 3.kez doktoruna götürdüm ve alerjik bronşiolit tanısı konuldu.Akciğer filmi temiz çıktı. Şuanda alerji mevsiminde olduğumuz ve benim bebeğimin solunum yolları daha hassas olduğunu için tüylü şeylerden (battaniye,yün yorgan yastık,tüylü oyuncak vs..) kullanmamam gerektiğini söyledi. Alerjisini öğrenmeden önce bile ben zaten yün yorgan vs. kullanmıyodum hepsi pamuk ve elyaf e zaten oyuncak oynayacak yaşta değil, odasını hergün havalandırırım, buhar yapıp nemli tutarım, toz olmamasına özen gösteririm.Öksürüğü başladığından beride burun damlasını daha rahat nefes alması açısından dahada özenle kullanıyorum.Terlediğinde mutlaka sırtını kuruluyorum yani eğer bebeği alerjik bronşiolit olan anneler siz başka neler yapıyosunuz? önerileriniz varmı? Ben daha çok ilerde bronşit olmasından korkuyorum acaba bu ilerde bronşit olacağı anlamınamı geliyo? Hadi cvp verin tecrübeli annelerrrr?
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Çocuk Hastalıkları alerjik bronşiolit
- Konu Sahibi AZRA2009
- Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği