• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları alerjik bebek anneleri bakabilir mi??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

edibe85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
1.035
7
0
İzmir
bebeğim dogudugndan beri sadece anne sütü ile besleniyor..2 haftadır elma suyu tattırıyorum yalmızca..
dogumunu takiben dizlerinin arka bogum bölgesinde boynunun bogumlarında kızarıklık var..gecmiyor doktorlar ilaçlar kremler..
en son yüzünde atopik dermatit olustu..
vucudunda cok fazla kırmızı kırmızı noktalar var..doktor bu halini gördü..alerjiden süphe ediyoruz ama cok küçük dedi..
vucudu ve yüzündeki alevlenmeler geciyo 2 güne yeniden cıkıyo..sürekli tekrarlıyo..
kasınıyo ki bebek kendini ve suratını sürekli kasıyo ciziyo..
inek sütü ve ürünlerine olabilir dedi..ama dedesi agzına 2 kasık market yogurdu attıgında takiben 2 gün hiç bi sey olmadı..yani ben süt içince büsküvit yiyince daha olurmus tamama da ben bunu tespit edemiyorum ki..
artık canımdan bezdim..kortizonlu krem kullana kullana bi hal oldum..
ben süt içtim peynir yedim diyelim ne zaman sütten bebeğe alerji olusur..nasıl tespit edicem..
bi de kakası normal ishal gibi yani anne sütü kakası..rengi bazen yesil oluyor o kadar yani..
sadece bu kadar belirti ile inek sütü veya baska bir alerji olup olamdıgını nasıl anlıcam..
vucudunun dogum bölgeleri terden olabilir mi..cok terleyen bi cocuk cunku...
yüzündekş alevlenmelere karsı cok caresizim artık..
sütüm gitmesin diye ne yiyecegimi sasırdım zaten..alerji olunca kısıtlanma olayı da var..

öncelikle geçmiş olsun malesef bende kızımda yaklaşık bi senedri atopik dermatitle boğuşuyoruz. kortizonlu kremler özel şampuanlar ve nemlendiriciler kullanıyoruz. cildi hassas olan bebeklerde rastlanan bi durummuş götürmediğim dr. kalmadı . her banyodan sonra mutlaka bebeğinin cildini bebek için uygun nemlendiriciyle nemlendir. domates bal pekmez ceviz yumurta yani kaşıntı yapabilecek hiçbişeyi kendinde yeme bebeğinede yedirme. malesef ki bizim durumumuz ergenliğe kadar sürebilecek bi durummuş . unutmadan bebeğinin çamaşarılarını mutlaka granül sabunla yıka ve etiketi olan hiçbişeyi giydirme giydridğin kıyafetlerinde pamuklu olmasına özen gösterki başka yerlerinede sıçramasın. çünkü sıçrayabilir eğerki atopik dermatitse birazcık özen isteyen bi cilt hastalığı tekrardan geçmiş olsun umarım yardımcı olabilmişimdir.

öncelikle geçmiş olsun malesef bende kızımda yaklaşık bi senedri atopik dermatitle boğuşuyoruz. kortizonlu kremler özel şampuanlar ve nemlendiriciler kullanıyoruz. cildi hassas olan bebeklerde rastlanan bi durummuş götürmediğim dr. kalmadı . her banyodan sonra mutlaka bebeğinin cildini bebek için uygun nemlendiriciyle nemlendir. domates bal pekmez ceviz yumurta yani kaşıntı yapabilecek hiçbişeyi kendinde yeme bebeğinede yedirme. malesef ki bizim durumumuz ergenliğe kadar sürebilecek bi durummuş . unutmadan bebeğinin çamaşarılarını mutlaka granül sabunla yıka ve etiketi olan hiçbişeyi giydirme giydridğin kıyafetlerinde pamuklu olmasına özen gösterki başka yerlerinede sıçramasın. çünkü sıçrayabilir eğerki atopik dermatitse birazcık özen isteyen bi cilt hastalığı tekrardan geçmiş olsun umarım yardımcı olabilmişimdir.

ben ne yicem bebege ne yedircem..yicek hiç bi sey kalmıyo..acık tenli dde degil ..neden böyle oldu ya..sabun camasır deterjanı kullanıyorum dalanın..seninki ne..uff cıldırcam

canımmm geçmiş olsun..bebeğimdede oldu.ben yumurtayı kesince düzeldi yüzü.yani sütümden ona geçen yumurta alerji yapıyodu.bide bebe yağı falan hiiiç kullanma.onlar daha beter yapıyor.yalnızca SEBAMED sabun iyi geliyo..onu dene.inşallah faydası olur.

ben ne yicem bebege ne yedircem..yicek hiç bi sey kalmıyo..acık tenli dde degil ..neden böyle oldu ya..sabun camasır deterjanı kullanıyorum dalanın..seninki ne..uff cıldırcam

benim de 1aylık kızım aynı sekilde bizde 4günlükken basladık beneklenmeye dr.ben çikolata yedm diye olabilir dedi ama onu kestim hala devam ediyo uyurken sönüyo emdikten sonra çoğalıyo yüzünde çok var ve azda sırtında bende dalan kullanıyorum o yapıyo olmasın sende öle diyince???

bebeğim dogudugndan beri sadece anne sütü ile besleniyor..2 haftadır elma suyu tattırıyorum yalmızca..
dogumunu takiben dizlerinin arka bogum bölgesinde boynunun bogumlarında kızarıklık var..gecmiyor doktorlar ilaçlar kremler..
en son yüzünde atopik dermatit olustu..
vucudunda cok fazla kırmızı kırmızı noktalar var..doktor bu halini gördü..alerjiden süphe ediyoruz ama cok küçük dedi..
vucudu ve yüzündeki alevlenmeler geciyo 2 güne yeniden cıkıyo..sürekli tekrarlıyo..
kasınıyo ki bebek kendini ve suratını sürekli kasıyo ciziyo..
inek sütü ve ürünlerine olabilir dedi..ama dedesi agzına 2 kasık market yogurdu attıgında takiben 2 gün hiç bi sey olmadı..yani ben süt içince büsküvit yiyince daha olurmus tamama da ben bunu tespit edemiyorum ki..
artık canımdan bezdim..kortizonlu krem kullana kullana bi hal oldum..
ben süt içtim peynir yedim diyelim ne zaman sütten bebeğe alerji olusur..nasıl tespit edicem..
bi de kakası normal ishal gibi yani anne sütü kakası..rengi bazen yesil oluyor o kadar yani..
sadece bu kadar belirti ile inek sütü veya baska bir alerji olup olamdıgını nasıl anlıcam..
vucudunun dogum bölgeleri terden olabilir mi..cok terleyen bi cocuk cunku...
yüzündekş alevlenmelere karsı cok caresizim artık..
sütüm gitmesin diye ne yiyecegimi sasırdım zaten..alerji olunca kısıtlanma olayı da var..

Canım benim ya, bizim topikte kıvrım yerlerinde kızarıklık olduğunu yazmıştın ama böyle olduğunu bilmiyordum, çok geçmiş olsun:16: Edibe bu arada benim oğlum doğduğundan beri yeşil ve köpüksü kaka yapıyordu, birde kusması çok fazlaydı, kan ve idrar tahlili temiz çıkınca alerjiden şüphelenmişti doktor, bunu en iyi sen anlarsın demişti, 2 yaşından önce alerji testi güvenilir değilmiş.Ben şöyle yaptım 10 gün boyunca, bir defteri açtım, bir tarafa oğlanın adı, bir tarafa da benim adımı yazdım, sonra sayfalara 2 başlık koydum, yediklerimiz ve yaptığımız aktiviteler (Banyo, yürüyüş, oyun halısı vs) hepsini üşenmeyip sıraladım. Ne zaman çikolata yesem, bal kaymak yesem oğlum aşırı kusuyor halen öyle, birde banyo yaptığım yada yaptırdığım günler su mu yutuyor üşütüyormuyuz nedense kesin o gün kusuyor, sen de böyle tespit edebilirsin. Belki denersin diye paylaşayım dedim, çok öpüyorum inşallah nedenini öğrenirsin de sen de rahatlarsın Erdem Paşa da:16:

benim kızımda da süt alerjisi var. vücüdünda kızarıklar, özellikle yüzünde kızarıklar vardı. birde ay boyunca kabızlığını çektik, doktor süt alerjisinden süphelendi, alerji doktoruna gittik, kan testi yapıldı testte kazeine ve prince alerjisi cıktı. süt ve süt ürünleri ile prinç içerikli hiçbir şey yiyemiyor. atoik dermatidte var. onun içinde krem kullanıyorum. kortizonlu kremler asla kullanma. alerji doktoruna git kesinlikle. bu tip bebeklerde astım riski var. kan testinden neye alerjisi olduğu cıkar.

Geçmiş olsunnn... Biz de atopik dermatitle uğraşıyoruz 6 aydır, nemlendirici önerebilirim. Bella B Silk&Honey. Bebekler için. Hem yüzde hem de vücudunda kullanabilirsin. Atopi ataklarımızı bununla yatıştırıyoruz biz. Banyo serisini de kullanıyorum çok memnunum. Nemlendiriciye burdan bakabilirsin Bella B | Silk &amp Honey Baby

Back