bende astım hastasıyım 9 yaşımdan beri. bu hastalık dediğiniz gibi bir illet. yapıştımı bırakmıyor fakat doğru bakım, tedavi ve yaşam tarzı ile önüne geçmek mümkün. Hatta atlatabilir bile yaşı çok küçük ciğerleri büyüdükçe yenilenebilir hastalığı atabilir. Öncelikle Sadece alerjik astım varsa, buna +bronşit veya +psikolojik olanını kazandırmamak lazım. Çok çabuk başka türe çevirilebilen bir şey bu astım. İhmale asla gelmemeli, üşütmemeli. Grip olduğunda bile başka çocuklara oranla 10 kat dikkat etmeniz lazım. Asla terinin üstünde kurumasına soğumasına izin vermeyin ciğerlerini üşütmesin. Sürekli bol bol tişört atlet değişimi yapın veya değişime imkan yoksa bir havlu ile terini güzelce alın. Onuda bu şekilde tembihleyerek yetiştirin. Neticede çocuk daha top oynayacak, koşacak terleyecek. Mutlaka yanında bulunsun kurulanacağı bir şey. Bol bol vitamin takviyesi alın bu ibrahim saraçoğlunun kürlerine başlayın. doktorunuzu iyi seçin iletişimi koparmayın. Hastaneye tedavi veya teşhis amaçlı yatması gerekirse izin verin yatsın bir iki hafta. En azından heyet kararıyla daha doğru bir tedavi programı uygulanır. Evinizin tozunu alın diyemem. Evinizde toz oluşumuna bile izin vermemeniz gerekli. Günde en az 2 kere toz tutacak mobilyaları silin. Halılarınızı yastıklarınızı balkonda silkin(dövün) tozunu attırın. Özellikle yattığı yer çok temiz olmalı. Battaniye tarzı tüylü şeylerden uzak tutun. Mevsime göre ince veya kalın yorgan kullanın ve 2 adet kılıfı üst üste geçirinki yorgan içindeki elyaf pamuk vs. Tetiklemesin. Psikolojik olarak verebileceğim tavsiye çocuğunuzun psikolojisinin düzgün olmasını sağlayın. İlla psikolojisi bozuk olanlar psikolojik destek görmez. Bozulmasını önlemek içinde destek görmek gerekebilir. Bu astım insanı psikolojik olarakta etkileyen bir şey. Bu şekilde hassas olup üstüne düşerseniz hastalığı yenersiniz. Büyüdüğünde 14-15 yaşına geldiğinde tamamen geçebilir. sigara içilen ortamlardan uzak tutmanız gerektiğini söylememe gerek yoktur diye düşünüyorum. Yok balkonda içeyim, yok diğer odada içeyim diye bir şey yok. O koku ona her türlü ulaşır. İsterseniz sokakta için ağzınızdan bile gelir. Tetiklenebilir. Zaten dışarıda açık havada bile olsa otobüs durakları, kafeler vb. yeterince maruz kalacak bari ev onun için cennet olsun. misafirlerede içtirmeyin. Yok ayıp olacak bilmemne diyip susmayın kimseye. İçmeyiversinler çocuğunuzdan önemli değil kimsenin keyfi.