Saç Rengi ve Saç Boyama Alerji

ZINLAYAPAY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
2.103
1.697
Uzun zamandır niyetliydim ve aldım boyayı. Excellence...

Alerji testini belirtilen sekilde uyguladım. İlk bir kaç saniye içinde yanmaya başladı, 5 dk içinde kızardı.6. dk içinde temizledim. Yanması çok rahatsız edici değildi; ama temizlememe rağmen hala tatlı tatlı kaşınıyor sanki.

Alerjiye yatkın bir bünyem var ve etkisinden tırsıyorum, hastanelik olmak istemiyorum.

Sorum şu ki; Alerjiye sebebiyet vermeyen boya önerisi istiyorum.

Saygılar efendim.

garnier olia öneririm

Hayır, Garniermiş, Palettemiş, bunları kullanmamanız lazım. Organik saç boyaları var, bütçenize göre fiyatları değişmekte. Sizin gibi alerjik bir insanım, hatta kafa derim yanar ve kabuk olur. Organik boya kullanırken hiç sıkıntı yaşamamıştım. lilakutu.com ve sac hane.com da organik boyalar var, buralara bakın; sonra da nette belirlediğiniz boyayı aratırsınız daha ucuza var mı diye.

Amonyak içermeyen organik boyalara yönelmelisin. Organics ve Loreal gibi markaların bu tür boyaları var Sachane sitesine bak. Riske atme çünkü sonuçları çok acı oluyor.

Amonyak içermeyen organik boyalara yönelmelisin. Organics ve Loreal gibi markaların bu tür boyaları var Sachane sitesine bak. Riske atme çünkü sonuçları çok acı oluyor.

boyanın içinde amonyak oluyor mu ki ?

testi sadece boya tüpünü kullanarak yapmıştım. Oksidanı karıştırmamıştım.

denediğiniz markalar neler ?

Natural Colors markasını denediniz mi ? gerçekten organik mi bu acaba

denediğiniz markalar neler ?

Natural Colors markasını denediniz mi ? gerçekten organik mi bu acaba

Evet denedim, jöle gibi bir kıvamı oluyor. 5-6 ay kullandım, bırakma sebebim ise benim saçıma daha açık ton verdi. 7.1 ve 8.1 i karıştırarak kullandım (2 tanesi 7.1 1 tanesi 8.1), ama sanki saçlarım 9lu 10lu tonlara boyamışım gibi sarı oldu. Bir de kendim boyamaktan sıkıldım, yoruldum; kuaföre döndüm. Diğer boyalardan daha kıvamlı olduğu için sürmesi benimg ibi gür saçınız varsa zor olabiliyor, daha uzun sürüyor. Ama hiç alerji yapmadı.

teşekkürler. peki başka marka öneriniz var mı?

ben sadece oksidanlarda oluyor sanıyordum. amonyak olmayanların kapatıcılığı az oluyormuş. teşekkürler
Amonyak olmayanların kapatıcılığının az olduğuna dair söylenti tamamen tüketiciyi çekmeye yönelik. Kimyasal olarak bir geçerliliği yok, bu tür ürünlerde direkt amonyak yerine daha cilt dostu kimyasallar kullanılıyor ve aynı etki sağlanıyor merak etme.

inoa yı bilmiyorum pro boya sonuçta o kapatır belki ama olia var ya garnierin amonyaksız market boyası o kapatmıyor canım renk zor tutuyor ve çabuk akıyor..

inoa yı bilmiyorum pro boya sonuçta o kapatır belki ama olia var ya garnierin amonyaksız market boyası o kapatmıyor canım renk zor tutuyor ve çabuk akıyor..

Olia amonyaksız olabilir ama netice itibari ile senin dediğin gibi market boyası, fazla bir şey beklememek gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…