• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Alerji

Fineas

25/11/2014
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
2.526
4.099
133
39
Kızlar 3 senedir ağustos ayı girer girmez yoğun hapşuruk burun akıntısı damak kulak geniz kaşıntısı mahvediyo beni, önceden hiç böyle bişe yoktu 2 ay sürüyo yazın ortasında salya sümük geziyorum emzrdiğim için antihistaminikte alamıyorum bu durumu yaşayan bilir gece uyutmucak seviyeye geliyo, bahar ayı desek diil yabani ot alerjsi olablrmiş doktora gidicem test yapılck muhtemelen bunu yaşayan var mı çörek otu yağı fln işe yarıyomu?

Benzer durumdayız, benimki oldukça ağır geçiyor, yüzüm şişiyor bazen. Beni ilaç dışında birşey rahatlatmıyor ne yazık ki. Çörek otu bağışıklığı güçlendirdiği için öneriliyor sanırım. Emzirirken sorun olup olmayacağınızı doktorunuza danışıp öyle kullanın bence. Bir umut, belki iyi gelebilir.
Onun dışında burun spreyleri de rahatlatıyor ama emziren anneler için kullanım durumu nedir bilemem.

bende de var.hapşurmaktan bayılıcam artık.2 tane ilaç alıyorum anca onlar kesiyor.

Sizler deri testi yaptrdnz mı ne çıkıyo merak ediyorum bu ayda baslıyo olması spesifik bişey gbi geliyo sebebi her ne ise, hiç tadım kalmıyo bu kaşıntı ve akıntılardan.

Kızlar 3 senedir ağustos ayı girer girmez yoğun hapşuruk burun akıntısı damak kulak geniz kaşıntısı mahvediyo beni, önceden hiç böyle bişe yoktu 2 ay sürüyo yazın ortasında salya sümük geziyorum emzrdiğim için antihistaminikte alamıyorum bu durumu yaşayan bilir gece uyutmucak seviyeye geliyo, bahar ayı desek diil yabani ot alerjsi olablrmiş doktora gidicem test yapılck muhtemelen bunu yaşayan var mı çörek otu yağı fln işe yarıyomu?

Adı alerjik nirit
Hiç bir doğal yöntem iyi gelmiyor iki senedir cebelleşiyorum kendisiyle

Herkese iyi gelen şeyler farklı olabilir.
Çörekotu yağı bana iyi gelirken kardeşime alerji atağı geçirtebiliyor mesela..
Temkinli olmakta fayda var. Doktor şeker hastalığı gibi ömür boyu korunup kaçacaksın demişti.
Bol su içip dinlenmelisiniz.
emzirdiğiniz için ne antihistimanik ne de kortizon kullanamıyorsunuz haliyle..

Zerdeçal zencefil tozlarını kaynar suya atın bir kaç dakika sonra için o atak geçirecek kadar ağır bir şey değil ama akıntıya sakinletir yeşil çay da olabilir

Ancak bir kaç saatliğine sakinlerseniz zira beni alerji hapları da kesmiyor. Sağlam bir kortizon iğne serum yemeden kalkamıyorum.

Çok geçmiş olsun

Herkese iyi gelen şeyler farklı olabilir.
Çörekotu yağı bana iyi gelirken kardeşime alerji atağı geçirtebiliyor mesela..
Temkinli olmakta fayda var. Doktor şeker hastalığı gibi ömür boyu korunup kaçacaksın demişti.
Bol su içip dinlenmelisiniz.
emzirdiğiniz için ne antihistimanik ne de kortizon kullanamıyorsunuz haliyle..

Zerdeçal zencefil tozlarını kaynar suya atın bir kaç dakika sonra için o atak geçirecek kadar ağır bir şey değil ama akıntıya sakinletir yeşil çay da olabilir

Ancak bir kaç saatliğine sakinlerseniz zira beni alerji hapları da kesmiyor. Sağlam bir kortizon iğne serum yemeden kalkamıyorum.

Çok geçmiş olsun
Hadi ya siz de ağır geçiriyosunuz o zmn, geçen sene dayanamadığım bigün aer.. denilen ilacı almştım içtkten 1 gün sonra bikaç saatlğine rahatlatmştı sdce o zmn da emzrdğim için baska hiçbişe yapmamştım fobi oldu bu ağustos ayı ben de 30 sene den sonra vücut tepki verdi neye verdyse artık

Hadi ya siz de ağır geçiriyosunuz o zmn, geçen sene dayanamadığım bigün aer.. denilen ilacı almştım içtkten 1 gün sonra bikaç saatlğine rahatlatmştı sdce o zmn da emzrdğim için baska hiçbişe yapmamştım fobi oldu bu ağustos ayı ben de 30 sene den sonra vücut tepki verdi neye verdyse artık

Bende de 40 tan sonra oldu, geçen hafta 68 yaşındaki teyzem tanıştı alerjiyle
Havadan mı sudan mı anlamadım bu ara herkeste duyuyorum. Bi de çözümsüz meret, bu arada yarım litre suya iki çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat koyup çalkalayın, burnunuzu bu karışımla yıkayın nispeten hafifletiyor. Ben ilaçsız çözüm bulamadım maalesef

Doktora gidin tabi , testte yaptirin ama bunlar bosuna hep. Tek cozum duzenli ilac kullanmak.Hamilelik ve emzirme doneminde sadece sprey kullanabilirsiniz.Ben 2 yildir oyle idare ediyorum hamileydim bir yildirdir da emziriyorum.Sprey acikcasi cok fayda etmiyor ama inanin yapacak hicbisey yok. Ben herseyi denedim en son yaban kavanu yaptim ve olmedigimle kaldim.6 yildir bu alerji bende var ,agustos sonu basliyor marta kadar devam ediyor. Burnum tikali olunca sinuzit oluyor, iki kez kulagimda su birikti , birkac kez bronsite cevirdi. Yani diger hastaliklara zemin hazirliyor.Tuzlu su ile hep lavman yapiyorum, ozel pompa da kullandim, buharda yaptim vs. hic biri ise yaramiyor.

Adı alerjik nirit
Hiç bir doğal yöntem iyi gelmiyor iki senedir cebelleşiyorum kendisiyle
Corek otu yagini draje olarak kullandiniz mi? Bende de var alerjik rinit. Ilaclarin yan etkisi perisan etti beni. Bu yag ile toparladim. Uzun sure kullanmak gerekiyor. Ben 6 ay kullanmistim. Ara verdim. 1 sene rahattim. Tekrarlayinca yine basladim. Taze nanede hapsirik ataklarini hafifletti. Denemediyseniz tavsiye ederim. Konu sahibi ben hamileligimde de yagin draje formunu kullandim. Hekiminizle gorusmeniz en dogrusu olacaktir.

Andiz pekmezi cok iyi geliyor bana deneyebilirsiniz. Tuzlu karbonatli su ile gargara ve burnunuza cekebilirsiniz. Tabi kaynamis sogumuz icme suyuna atmalisiniz karbonat ve tuzu. 1 lt kaynamis suya 6 ccay kasigi tuz 3 cay kasigi karbonat. Umarim ise yarar. Eger ege ya da akdeizeyseniz zeytin agaci poleni e bu mevsim etkili oluyor. Denize girme imkaniniz varsa cok iyi geliyor.

Andiz pekmezi cok iyi geliyor bana deneyebilirsiniz. Tuzlu karbonatli su ile gargara ve burnunuza cekebilirsiniz. Tabi kaynamis sogumuz icme suyuna atmalisiniz karbonat ve tuzu. 1 lt kaynamis suya 6 ccay kasigi tuz 3 cay kasigi karbonat. Umarim ise yarar. Eger ege ya da akdeizeyseniz zeytin agaci poleni e bu mevsim etkili oluyor. Denize girme imkaniniz varsa cok iyi geliyor.
Deniz fln bana mısın demiyo en çokta kaşıntı delirtyo kafamı açıp fırçayla kaşıyasım geliyo :) yakupotu varmış çok uzaktan bile gelrmş poleni bumevsmde, güzel tavsiyeler için saolun canlar draje yağı da bi araştırayım

Çok alerjik bir bünyem var, ne zaman neye alerji geliştireceğim belli olmazdı. Deri testinde kırk küsur şeye alerjim çıkmıştı. Sonra bir doktor önerisi aldım. Üç senedir düzenli bir şekilde görüşüyoruz kendisiyle. Alerji falan kalmadı bende. İsterseniz, izmire de yolunuz düşerse vereyim adını.

Bu yaz dönemi alerjilerinde bana deniz çok iyi gelirdi. İmkan varda denize girip bir iki de balıklama dalıp takla atıp deniz suyunun beynime kadar gitmesini sağlardım. O toparlardı biraz. Deniz suyunu şişeye koyup eve getirdim, eczaneden deniz suyu spreyleri aldım, işe yaramadı. İlla o denize girilecek.

Aahh ahh aynı ben yaz girdiğinden beri elimde öendil geziyorum bide burnum tıkanıyo nefes sıfır mentollü burun spreyinde buldum çağreyi alerji ilaçları hiç bişy fayda etmiyo bi hapşırmamı kesti ne yapılır uyanmamla başlıyo ne yapcam bende şaşırmış durumdayım takıpteyim

Bende de var alerjik rinit ve sanirim alerjik astim... benim temizlik ürünlerine var.
Ilk zamanlar bilmedigim icin kullanmaya devam ediyordum 3 ay boyunca öluyorum sandim. Gecmedi de gecmedi. Atak geciriyormusum cigerlerim kapanmisti artik nefes alamiyordum.
Sonra butun kimyasallari cikardm hayatimdan artik cok daha iyiyim.
Herkese mukemmel gelen o güzel kokular beni ölduruyor. Sizde son zamanlarda farkli ne kullandiginizi hatirlamaya calisin belki ondan olmuştur

Back