Bebek Beslenmesi Alerji ve egzema

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ay tenli anne

Aldığım her nefesin biri senin 💕👨‍👩‍👦
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2020
4.052
3.296
Hanımlar bebeğim 1 aylık olduğunda başlayan vücut ama en çokda yüz döküntüsü mukuslu kaka huzursuzluk aslında alerji için bütün belirtileri yaşadık ama sırtından alerji testi de verdik hiçbşrsey reaksiyon göstermedi doktorlar egzema dedi

Yüzü kabardığı zamanlar gece uykusu yok oluyo sürekli ağlıyor gündüzleri kucağıma alamıyorum bile yüzünü sürtüyor ilk başta mustelanın kremini kullandık şimdi bepanthole başladım ama nemli tutmuyo yüzünü en fazla 10 dk sonra kuruyup kaşınıyo yüzü sizin kullanıp memnun kaldığınız krem veya aktardan temin edebileceğim birsey yada tedavi varmı

Sudocream egzama için nasıl olur bilmiyorum. Ben yanık , soyulma çizilme , sivilce pişik ne varsa kullandım:).Ama çinko yüksek olanlardan daha iyi bence. Pişik hemen ağırda olsa geçiyor kremde bayağ bulaşık bir şey. Çıkmıyor ciltten. Egzama ailede astım veya egzama varmı ki?

Ailede öyle birsey yok dönem dönem kabarıyor huzursuzluk uykusuzluk yapıyor sonra sönüyo bir iki hafta da tekrarlıyor artık çok yorulduk hem bebek hem ben

Ailede öyle birsey yok dönem dönem kabarıyor huzursuzluk uykusuzluk yapıyor sonra sönüyo bir iki hafta da tekrarlıyor artık çok yorulduk hem bebek hem ben
Yüz döküntüsü tam olarak nasıl alerjik olmayabilir . Otümium veya hemotolojik bir durumda olabilir.

Geçici bir durumda olabilir. Emziriyorsanız. Kendi yediklerinize dikkat edin aşamalı bir süre kesin. Yedirdiğiniz besinlerde 3 gün kuralı uygulayın. Ona göre yol izleyin. Ama durum endişe verici ve geçmiyorsa. Başka bir uzman doktora danışın. En çok alerji ihtimali olan besinleri polar yün tarzı pamuk kaldırcak şeyleri bir kaldırın bir yere. Bir süre izleyin. Süreçte ateş takibide yapın . Ateş eşlik ediyor mu.? Takip edin. Geçmiş olsun

Ben de alerjik bebek buyuttum. Aydan aya siddetlenen ve yayilan bir alerjisi vardi yavrumun. Testlerle tespit edilemedi, hem kandan hem sirttan bakildi. Doktorunuz sizi yeterince bilgilendirmemis. 2 yasin altinda alerji testlerinin dogru sonuc vermesi ihtimali cok dusuk. Hatta testte bir basine alerji ciksa bile sadece o besine alerji var denemiyor ve baska alerjiler varsa bulmak icin yine anneye eliminasyon diyeti oneriliyor.

Benim size tavsiyem 2 haftaligina sut urunleri, turuncgiller perhiz edin. Ve her yediginizi not edin. Bebeginizde dokuntu ciktigi gun ve oncesi gun neler yediyseniz bebek onlara tepki veriyordur buyuk ihtimalle.

Testte cikmamasi kesin alerji yok demek olmuyor malesef. Onemli olan bebegin verdigi tepki. Baska bi alerji diktorundan gorus alin derim. Sut urunleri, yumurta, kuruyemis, balik, domates vs gibi gidalarib ya hepsini ya da asamali olarak kesenilir. Alerjinin diyetten baska caresi yok malesef. Bebisiniz de siz de rahatlayacaksiniz diyet zor olsa da. Unutturma sureci sonrasi yavas yavas diyet acip gecmesini umuyoruz. Gecmis olsun

Merhaba benim bebegimunde alerji seviyesini olcurtmustum 30.olmasi gerekiuorken 130 demisti doktor suan kotu durumda
Diyet falan başlattımı. Bizim doktor test falan. Baslatmadı müstelayı devamlı kullan dedi süt ve süt ürünleri yumurta kullanımını azalt dedi şuanlık o kadar

Merak ettim naptınız bizde aynı durumdayız
Merhaba benim bebegimunde alerji seviyesini olcurtmustum 30.olmasi gerekiuorken 130 demisti doktor suan kotu
Diyet falan başlattımı. Bizim doktor test falan. Baslatmadı müstelayı devamlı kullan dedi süt ve süt ürünleri yumurta kullanımını azalt dedi şuanlık o kadar
Hayir ben ozel bi klinikte yaptirmistim . Emziriyorum yogurt falan yiyorum ne yaptigini anlayamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…