• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alerji Platformuna Üye Olmak İçin

aycan21

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
3.484
1.229
248
Bebeğimin ek gıdaya geçişi çok sıkıntılı oldu çünkü süt ürünleri,yumurta ve cevize alerjisi var.Halada besleyemiyoruz yavrucuğumu hep aynı sebzeler ve meyveleri tüketiyor.Ne yedirelim diye kara kara düşünüyoruz her gün.Face'teki alerji grubuna katılırsam belki bişeyler öğrenirim dedim ama Bi türlü başvuruyu onaylamıyorlar,alerji derneğine üye olayım dedim tc den anne baba adına adrese kadar birçok bilgi istiyorlar ondanda tırstım vazgeçtim.Yok mu Bi allahın kulu bana yol gösterecek?Kafayı yedim!

Facede gecte olsa uye yaparlar. Dernek uyeliği hangi dernek olursa olsun tc kimlik nosu vs ile yapılır.

Bebeğiniz kaç aylık? İstanbuldaysanız Fügen Çullu bu konunun en iyisidi ona gidin

Facede gecte olsa uye yaparlar. Dernek uyeliği hangi dernek olursa olsun tc kimlik nosu vs ile yapılır.

Bebeğiniz kaç aylık? İstanbuldaysanız Fügen Çullu bu konunun en iyisidi ona gidin
Face'te kaç aydır bekliyorum onaylamadılar.9aylık oldu.İstanbulda değiliz ama burda en iyi çocuk doktoruna götürdük 3,5aylıkken teşhisi koydu tedaviye başladık.egzemaları geçti.kilo aldı mamayla ama artık mamada yetmiyor ek gıdaya geçmesi lazım.doktor sebze meyve verin dedi 1 yaşına kadar.her ay gittiğimde soruyorum vereceğin sebze yada meyveyi yanağına sür bişey olmazsa yedirebilirsin dedi.

Meyve sebze değil ki sadece

Et yemesi lazım artık

En guvenılır temiz yerden kuzu kıyma alın, sabah makina temizken üçkere çektirin günde 1 çaykaşığı ile başlayıp yavaş yavaş arttırın. 1 buyukcecevız kadar yemesi gereiyor gunde. Cok çok iyi pişirin mutlaka.

Balık tavuk için erken daha onları hiç denemeyin bile ama kuzu eti alerji yapmaolasılığı düşük.

Bakliyatlardan yesil mercimek, bulgur, organik (mümkünse) alıp yine aynışekilde
çokiyi pişirip 1 caykaşığı baslayıp 1-2 yemek kaşığına kadar çıkabilşrsiniz.

Et yemesi lazım artık

En guvenılır temiz yerden kuzu kıyma alın, sabah makina temizken üçkere çektirin günde 1 çaykaşığı ile başlayıp yavaş yavaş arttırın. 1 buyukcecevız kadar yemesi gereiyor gunde. Cok çok iyi pişirin mutlaka.

Balık tavuk için erken daha onları hiç denemeyin bile ama kuzu eti alerji yapmaolasılığı düşük.

yeşil mercimeği çok iyi haşladım ama denemekten korktum.çatalla ezince sanki dış kabuğu ayrıştı,boğazında kalır diye korktum.zaten en ufak Bi öksürüşünde 3-4 saattir yediği her şeyi oluk oluk kusuyor.kıymaya yarın başlayacağım teşekkür ederim.

Et yemesi lazım artık

geç cevap verdiğim için kusura bakmayın bebek uyanınca beni sürekli yanında tutmak istiyor

Yesil mercimegi kurufasulye gibi onceden suda bekletin iyice yumusayinca kbuklarini cikarin oyle pisirin. Hem daha rahat yer hemde gaz yapmaz boylece. Oglum iki yasina gelene kadar boyle pisirdim. Zaten onun yiyecegi az isterseniz pisirip sogutup buzdolabi posetine 1-2 kasik koyup buzluga koyun ,boyle 10 paket kadar 1-2 haftada bir depolayin bittikce yeniden yapin.

yanlış hatırlamıyorsam instagramda alerjikanne hesabi o platformun kurucusu. Oradan da ulasmayı deneyi.illegal bir şey olacağını sanmıyorum tc istenmesinin tâbi ne olur ne olmaz

Bu forumları bilmem ama nette alerji konusundaki
uzman profların e mail adresine mesaj yazabilirsiniz ;)

Facete bu tür gruplarda arkadaş ekleyince oluyor dışardan gelenler pek olmuyor... bende ek gida grubundayim oradada birşey sorunca oraya yonlendiriyorlar

Benim oğlum 22 aylık süt ve kırmızı et alerjisi var. Beş aylıkken teşhis koyuldu ve ikimizde diyetteyiz. Ilk başta süt ve süt türevi hiçbirşeyi tüketmiyorduk ama et yiyorduk. Sonra şikayetlerimiz bitmeyince et den şüphelendik ve malesef onuda kestik. Bu iş tamamen size kalmış birşey sürekli deneme yapacaksınız gözlemleyeceksiniz. Ilk defa yiyeceği besinleri tek tek sırayla üç gün boyunca denemeniz gerekiyor. Ilk başlarda çok zor oluyor fakat sonradan alışıyorsunuz. Doktorun şu dokunmaz alerji yapmaz dediği malesef alerji yapabiliyor yada çok alerjik olan bir besine çocuk tepki vermeyebiliyor oyüzden malesefki tek tek deneyerek kendiniz bulmalısınız alerji yapan besinleri. Ben dediğiniz platforma üyeyim hemen onaylanmıştı ama sizinki görülmedi mi acaba bilemiyorum ki. Birde face te aynı bu grup gibi çok faydalı bir alerji grubu daha var ona üye olun mutlaka "süt proteini ve çoklu besin alerjisi/aile destek grubu" diye aratın orada da istediğinizi sorabilirsiniz yardımcı oluyorlar arkadaşlar. Umarım en kısa zamanda geçer Allah yardımcınız olsun.

Back