- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
- Konu Sahibi minikbebegim9640
-
Muhtemelen diştendir ama direk ateş düşürücü vermek yerine hastaneye götürmeyi tercih ederdim ben olsamKzlar konu açmıştm buraya kakada mulus ve kan var diyerk. Alerji olabilir die suan sut ve sut urunu ve krmizi et diyeti verildi. Zten diş cikarma donemindeyz azı diş ve köpek dis. Saat gece 5 bcukta uyandm oglmun atesi vardi hemen pedifen verdim sogk uyguluyorm suan da da az düşmeye basliyor. Sizce dişten mi alerjiden mi bu ateş anlayamadm ve ne yalmam lazm zten duşüremezsem hastahaneye mutlaka gidecegm ama düşse de yine götürmem gerekiyor mu baska brseyin belirtisi midr sizce kafam cok karisti
Evet haklisinz ama direk virüs gözüyle bakılacak diye götürmeye korkuyorm son çare olarak düşünüyorm o yzden. Ortalkta bu virus olmasa bnde direk gotururdm byle ikilemde kaldigm icin. Ama ilac işe yaradi 1 buck saati gecmedn düştü ateşiMuhtemelen diştendir ama direk ateş düşürücü vermek yerine hastaneye götürmeyi tercih ederdim ben olsam
Ne alakası varEvet haklisinz ama direk virüs gözüyle bakılacak diye götürmeye korkuyorm son çare olarak düşünüyorm o yzden. Ortalkta bu virus olmasa bnde direk gotururdm byle ikilemde kaldigm icin. Ama ilac işe yaradi 1 buck saati gecmedn düştü ateşi
37.7 lerde 38 kdar gelio ama dusuyir ilacla. Tabi düsmesi 2 3 saati buluyor gnduz yine ckti düştü ve suan tekrar ckti. Olmadi yarn cikarsa tabi bugn dusurursem cikmazsa da, yarn ciktiginda goturecegm artk acileDiş ateşi 38 üzerine çıkmaz yani öyle inatçı yüksek ateş değildir.
Alerji ise ateş yapmaz, genel olarak yapmaz öyle diyeyim.
Ateş demek, vücudun savunma mekanizmasının devreye girmesi demek yani bir saldırana virüs, bakteriye, enfeksiyona maruz kalmasıdır.
Ya ben ilac dusurmedi takdirde goturuyorm hic gturmuyor degilm 38 gectignde de korkuyorm goturuyorm. Enfeksiyon yok tahlilleri surekli aliniyor bu kaka da ki sorundan dolayi.Ne alakası var
Ben kovid olduğuma doktoru inandırana kadar canım çıktı
Küçük bebek ateşlenince akla gelecek ilk şey kovid değil boğaz yada idrar yolu enfeksiyonudur….
Doktor son çare olurmu hiç ya, şimdi çocuk niye ateşlendi biliyor musunuz? Hayır. Bilmeniz gerekiyormu? Evet. Çocuk sağlıklı olsa neden ateşi çıksın
Bnde sizin gbiym duşmedigi takdirde goturuyorm. Tahlilleri sureklu aliniyor genelde gayta rahatszligmdan dolayi bunda kan da alindi ama o ara ateş yktu yine brsy olsa cikar mi bilemedm. Smdi yime var atesi oglen de cikti hemen dusmustu yien ckti gece dsmezse zten acile gotururum. Yarn da cikarsa heralde yime gotururum belki kafam karisti iyice diştendr umarmDiş ateşi her zaman olmasa da bazen 38 üstünü buluyor bu tamamiyle çocuğun direnciyle alakalı. Ben her ateş çıkmasında hastaneye götürenlerden değilim çünkü ateş vücuttaki direncin düştüğünde hastalığa karşı bir alarm..Lakin enfeksiyon varsa 1 kere verdiniz ateş düşürücü 3 saat sonra yine fırladı işte o zaman götürürsünüz ki enfeksiyon varsa genelde böyle oluyor. Zaten dr'lar da kan testi sonucu çıkana kadar ateş düşürücü veriyor, baktılar kan sonucunda viral enfeksiyon falan var ona göre tedavi uyguluyor..
Canım gaita testinde farklı enfeksiyona bakılır. Viral enfeksiyon da ise kanda enfeksiyon varsa onun değerleri kontrol ediliyor. 2 kere tekrarladıysa 3.olacaktır bence götür bir antibiyotik iğne yapıyorlar tekrarlamıyor..37.7 lerde 38 kdar gelio ama dusuyir ilacla. Tabi düsmesi 2 3 saati buluyor gnduz yine ckti düştü ve suan tekrar ckti. Olmadi yarn cikarsa tabi bugn dusurursem cikmazsa da, yarn ciktiginda goturecegm artk acile
Ya ben ilac dusurmedi takdirde goturuyorm hic gturmuyor degilm 38 gectignde de korkuyorm goturuyorm. Enfeksiyon yok tahlilleri surekli aliniyor bu kaka da ki sorundan dolayi.
Bnde sizin gbiym duşmedigi takdirde goturuyorm. Tahlilleri sureklu aliniyor genelde gayta rahatszligmdan dolayi bunda kan da alindi ama o ara ateş yktu yine brsy olsa cikar mi bilemedm. Smdi yime var atesi oglen de cikti hemen dusmustu yien ckti gece dsmezse zten acile gotururum. Yarn da cikarsa heralde yime gotururum belki kafam karisti iyice diştendr umarm
Ya bu ateşten dolayi cok gttik yarm saat arayla olctuler sogk uygula dediler ve saatlerce hastahamede durdm asla ilac serm şu bu yapmadilardi en son eve gelip fitil vererek düşürmştm kendm o zmanlar atesi 40 lardaydi bagdemckten cikmisti. Direnci iyi deyp ates dusurucu calpol den bska bsy yapmamislardi smdi de oyle olack die gtmek istemiyorm cnku kan gayta vs butn testleri alindi. Dedignz gni 6 da ckti smdi yine dusurdm pedifen cok iyi geliyor ates dusurmek icin calpol bayadr pek fyda etmiyor ogluma az sogk uyguladm cok iyi atesi hic yok suan da. Bsy yapmadklari icn evde bakiyorm orda dha perisanlkla ayni syler uygulanior malesfCanım gaita testinde farklı enfeksiyona bakılır. Viral enfeksiyon da ise kanda enfeksiyon varsa onun değerleri kontrol ediliyor. 2 kere tekrarladıysa 3.olacaktır bence götür bir antibiyotik iğne yapıyorlar tekrarlamıyor..
Bebeğinizin Ateşi düştü mü acaba hastaneler inatçı ateş olmadığı sürece 3gunden fazla sürerse artık covidten şüpheleniyor ihmal etmeyin benimde kızım 4ay önce ateşten havale geçirdi ciddi şekilde kulak enfeksiyonu varmış hiç fark etmedik diş ateşi genelde tüm vücutta değil baş bölgesinde olur 3 günden uzun sürdüyse antibiyotik kullanmanız gerekebilir 38ide geçmiyorsa muhtemelen diştendirYa bu ateşten dolayi cok gttik yarm saat arayla olctuler sogk uygula dediler ve saatlerce hastahamede durdm asla ilac serm şu bu yapmadilardi en son eve gelip fitil vererek düşürmştm kendm o zmanlar atesi 40 lardaydi bagdemckten cikmisti. Direnci iyi deyp ates dusurucu calpol den bska bsy yapmamislardi smdi de oyle olack die gtmek istemiyorm cnku kan gayta vs butn testleri alindi. Dedignz gni 6 da ckti smdi yine dusurdm pedifen cok iyi geliyor ates dusurmek icin calpol bayadr pek fyda etmiyor ogluma az sogk uyguladm cok iyi atesi hic yok suan da. Bsy yapmadklari icn evde bakiyorm orda dha perisanlkla ayni syler uygulanior malesf
Düştu cok sükür 2 gndür çıkmıyorBebeğinizin Ateşi düştü mü acaba hastaneler inatçı ateş olmadığı sürece 3gunden fazla sürerse artık covidten şüpheleniyor ihmal etmeyin benimde kızım 4ay önce ateşten havale geçirdi ciddi şekilde kulak enfeksiyonu varmış hiç fark etmedik diş ateşi genelde tüm vücutta değil baş bölgesinde olur 3 günden uzun sürdüyse antibiyotik kullanmanız gerekebilir 38ide geçmiyorsa muhtemelen diştendir
Cok geçmiş olsun ateşinin düşmesine çok sevindim dişte çocuğa çok huysuzluk yapar umarım bu günleri en kısa sürede huzurlu bir şekilde atlatirsiniz sağlıkla büyütün bebeginizi inşallahDüştu cok sükür 2 gndür çıkmıyorbenm oglmda da olmustu kulak iltihabi cok zor biliyorm hastahanedn eve cikamaz olmustk ama ates dşsün diye brsy yapmamislardi calpol harici o da 40 ateşe fayda etmiyordu bile. Dediginiz gbi baş ve boyn kısminda ateş vardı azı ve köpek dişleri geliyor hepsi ayni anda birde 6 7 diş saydm ben gelenleri antibiyotk döküntü yapiyor oğlmda malesf kullanamiyorz antibiyotk
Amin cok tesekkr edermCok geçmiş olsun ateşinin düşmesine çok sevindim dişte çocuğa çok huysuzluk yapar umarım bu günleri en kısa sürede huzurlu bir şekilde atlatirsiniz sağlıkla büyütün bebeginizi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?