• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alerji aşısı ve hamilelik

akrepyelkovan55

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
438
350
158
Ankara
27 aydır polen alerjisine karşı aşı tedavisi oluyorum. şikayetlerim yok denecek kadar azaldı fakat tedavi devam ediyor.artık gebelik düşünüyorum fakat daha sonra astıma çevirmesinden korkuyorum. benim 2 sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim.
1) alerji aşısı olup hamile kalan var mı?
2) hamile olan varsa alerji aşısı olmaya devam eden var mı?
3) doktorunuz aşı tedavisi olurken hamile kalma ile ilgili neler söyledi?

(ocak ayı sonunda aşı raporum bittiği için heyete cıkacagım orda bu konuyu doktorlara soracağım sizde bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.)

(kandaki ige değerim ilk başta 650 idi şimdi 149 sınır ise 0-100)

27 aydır polen alerjisine karşı aşı tedavisi oluyorum. şikayetlerim yok denecek kadar azaldı fakat tedavi devam ediyor.artık gebelik düşünüyorum fakat daha sonra astıma çevirmesinden korkuyorum. benim 2 sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim.
1) alerji aşısı olup hamile kalan var mı?
2) hamile olan varsa alerji aşısı olmaya devam eden var mı?
3) doktorunuz aşı tedavisi olurken hamile kalma ile ilgili neler söyledi?

(ocak ayı sonunda aşı raporum bittiği için heyete cıkacagım orda bu konuyu doktorlara soracağım sizde bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.)

(kandaki ige değerim ilk başta 650 idi şimdi 149 sınır ise 0-100)

merhaba hamileylen aşı olunmuyor, aşı olurken hamile kalınırsa aşının kesilmesi lazım bildiğim kadarıyla

Alerjiler için Probiyotik takviyesi alınması gerekiyormuş. Sende bir araştır istersen. Geçmiş Olsun.
ocukluk Çağı Alerji ve Egzamalarında Probiyotiklerin Rolü
Amerikan Pediatri Akademisi, tüm çocukluk çağı alerji ve egzamalarının tedavisinde, probiyotik takviyesi kullanılmasını önermektedir.

Özellikle Lactobacillus ve Bifidobacterium türü bakteriler alerji ve egzamaların tedavisinde kullanılmaktadır.

Bağırsaklarımız, bağışıklık sistemimizin çok önemli bir organıdır. Genel kanaatin aksine, tek fonksiyonları sindirim ve dışkı üretmek değildir, bağışıklık cevabının oluşmasında ve vücudun hastalıklardan korunmasında çok önemli görevler üstlenirler. Bağışıklık hücrelerinin en önemlileri olan B Lenfositlerinin %80’i ve T Lenfositlerinin %60’ı bağırsaklarımızda barınırlar. Aslında bağırsaklarımız, vücudumuzda bulunan en büyük bağışıklık sistemi organıdır. Geçmişte boş bir boru olduğu düşünülen bağırsaklarımızın, bugün artık “İkinci Beyin” olduğu söylenmektedir. Bağışıklık sistemimizin dengeli ve uyumlu çalışmasını sağlayan en önemli organımız, bağırsaklarımızdır.

Alerji ve egzamalar, bağışıklık sisteminin aşırı ve anormal reaksiyonları sonucu ortaya çıkan hastalıklardır. Bu nedenle, bağışıklık sisteminin en büyük organı olan bağırsaklar ile alerjiler doğrudan ilişkilidir.

Alerji ve egzaması olan çocuğunuz varsa, mutlaka probiyotik takviyesi almasını sağlayın. Kullandığınız probiyotik takviyesinin Lactobacillus ve Bifidobacterium türü bakteriler içermesine ve bağırsakta çözünen kapsüller olmasına dikkat edin. Eğer midede çözünen kapsül olursa, bakteriler mide asidinde ölürler ve tedavi edici özelliklerini yitirirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back