How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Alerji Aşısı Olan Var mı?

bLackchocolete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
127
1
96
İstanbul
Ben bugün öğrendim ki alerji hastasıyım. gerekli test yapıldı. ilerlemediği için kurtuluş yolum varmış. Aşı olmam gerekiyormuş ama 3 sene anne olmam yasakmış Aranızda aşıyla tedavi olup olumlu sonuç alan var mı?

Ben bugün öğrendim ki alerji hastasıyım. gerekli test yapıldı. ilerlemediği için kurtuluş yolum varmış. Aşı olmam gerekiyormuş ama 3 sene anne olmam yasakmış Aranızda aşıyla tedavi olup olumlu sonuç alan var mı?

geçmiş olsun canım neye alerjin çıktı merak ettim. Birde doktorun kim söyler misin. Aşı tedavisi çok başka birşey genelde bazı doktorlar birçok şeye alerjisi olan insanlara aşı öneriyorlar ama doğru birşey değill. bende aşı tedavisi oluyorum dil altı damla aşı evde kendim damlatıyorum, seninki nasıl

geçmiş olsun canım neye alerjin çıktı merak ettim. Birde doktorun kim söyler misin. Aşı tedavisi çok başka birşey genelde bazı doktorlar birçok şeye alerjisi olan insanlara aşı öneriyorlar ama doğru birşey değill. bende aşı tedavisi oluyorum dil altı damla aşı evde kendim damlatıyorum, seninki nasıl

benim de dil altı damla canım. doktorun adı şimdi aklıma gelmiyor ama özel hastaneye gitmiştim. bana aşıyı alabileceğim yerin numarasını verdi. aradım siparişten 2 ay sonra aşı geliyormuş. fiyatı da yüksek geldi bana. sen de aynı şekilde mi alıyorsun?

benim ağaç karışımı ve toza alerjim çıktı. astıma çevirmediği için tedaviyle düzelebilirmişim. sen de neye karşı alerji var?

Alerji aşısında özellerin eline düşmeyin derim ben.Ege Üniversitesinde aşı tedavisi yapılıyor.Oraya gidebilirsiniz.Özellerde cebiniz çok yanar.Başıma geldi çünkü.Tedaviyi Egede tamamladım.Yeni bitti.Ben pek faydasını göremedim.Ama ben göremedim diye herkesin böyle olacağı anlamına gelmiyor.Kimisi çok fayda görüyor

bu arada aşı ücretlerini devlet ödüyor tabi ki.siz önce kendi paranızla alıyorsunuz.sonra tüm belgeleri toplayıp sgk'ya götürüyorsunuz.biraz kesintiyle size geri ödüyorlar

benim de dil altı damla canım. doktorun adı şimdi aklıma gelmiyor ama özel hastaneye gitmiştim. bana aşıyı alabileceğim yerin numarasını verdi. aradım siparişten 2 ay sonra aşı geliyormuş. fiyatı da yüksek geldi bana. sen de aynı şekilde mi alıyorsun?

benim ağaç karışımı ve toza alerjim çıktı. astıma çevirmediği için tedaviyle düzelebilirmişim. sen de neye karşı alerji var?

benim ev tozu akarlarna vardı

Benimde hububat ve ot polenlerine ve ev tozu akarlarına alerjim var. Bu ay aşı tedavisine başladım, aşı karnesi açıldı ilk 6 aylık evrede haftada bir koldan aşı vurduracağım. Sonra yeniden test yapılacak ve devam aşısı olacağım o da ayda 1 olacakmış ve tedavi 2-3 yıl kadar devam edecek...

İlk aşımı vurdukduktan sonra ilk gözlemlediğim burun akıntılarım geçti ve daha rahat nefes almaya başladım..

Aşı ücretine gelince ücret 149 tl. Önce elden ödüyosunuz, sonra yeni tarihli reçete, ilaç barkodu, test sonucu ve hastaneden alacağınız rapor ile ilacı temin ettiğiniz firmaya gidiyorsunuz. Ve paranız sgk tarafından geri ödeniyor.

merhaba gbykt, geçen ay hububat alerjisi olduğumu öğrendik alerji ilacı kullanıyorum ama hala bir sonuç alamadım. öksürük, burun tıkanıklığı vs. devam ediyor. doktordan yeterli bilgi alamamıştım o donem. Hububat polenine mi alerji var demek bu yoksa hububat tükettiğimizde de (ekmek, müsli v.) alerji tetikleniyor mu acaba? Teşekkürler şimdiden

merhaba gbykt, geçen ay hububat alerjisi olduğumu öğrendik alerji ilacı kullanıyorum ama hala bir sonuç alamadım. öksürük, burun tıkanıklığı vs. devam ediyor. doktordan yeterli bilgi alamamıştım o donem. Hububat polenine mi alerji var demek bu yoksa hububat tükettiğimizde de (ekmek, müsli v.) alerji tetikleniyor mu acaba? Teşekkürler şimdiden

Polene alerjiniz var sadece yani doğada bulunan buğday vs. den rüzgarda savrulan polenlere hububat yemekle alakalı bir durum değil. Alerji ilacı dediğiniz hap sanırım , onlar anlık etkiyi azaltıyor ama genellikle kesin çözüm olmuyor. Ben aşı tedavisine başladım çocukluğumdan beri sürekli burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ve saman nezlesi şikayetlerim var özellikle bahar aylarında şimdilik çok yeni ama faydasını görmeye başladım diyebilirim.

Ayrıntı için alerji polikliniğine gidin derim, gittiyseniz de doktorunuzla yeniden görüşün belki tedaviniz şekil değiştirebilir.

Benimde hububat ve ot polenlerine ve ev tozu akarlarına alerjim var. Bu ay aşı tedavisine başladım, aşı karnesi açıldı ilk 6 aylık evrede haftada bir koldan aşı vurduracağım. Sonra yeniden test yapılacak ve devam aşısı olacağım o da ayda 1 olacakmış ve tedavi 2-3 yıl kadar devam edecek...

İlk aşımı vurdukduktan sonra ilk gözlemlediğim burun akıntılarım geçti ve daha rahat nefes almaya başladım..

Aşı ücretine gelince ücret 149 tl. Önce elden ödüyosunuz, sonra yeni tarihli reçete, ilaç barkodu, test sonucu ve hastaneden alacağınız rapor ile ilacı temin ettiğiniz firmaya gidiyorsunuz. Ve paranız sgk tarafından geri ödeniyor.

Ekstra olarak aşı karnenizin fotokopisi ve ilaç faturanız gerekiyor. Firma bana %18 lik kdv yi elden geri iade etti. SGK evrakları inceledikten sonra 1 ay içerisinde ilaç masrafının %80 i ni Ziraat Bankasına yatırıyormuş. Herhangi bir Ziraat Bankasından paranızı alabilirsiniz.

8 senedir alerjik rahatsızlığım vardı ve ilaç sürekli kullanıyordum.yaklaşık 27 aydır ise aşı tedavisi oluyorum faydasını şahsen gördüm.artık bahar aylarında rahatım tıkanıklık,burun akıntısı ve ardından öksürük kalmadı.fakat tedavi devam ediyor...

merhaba canım senin hububatın polenine alerjin var. Yediklerinle bir alakası yok. Test sonuçlarınla birlikte doktorundan memnun kalmadıysan alerjiuzmanına başvur. Uzman doktor sevin karaları tavsiye ederim

alerji için immünoloji/alerji bölümü olarak randevu bulamıyorum göğüs hastalıkları ya da kulak burun boğaz bölümlerinden mi randevu almam gerekir

Geçmiş olsun birşey sorabilir miyim .Bende de alerji çıktı zaten biliyordum da sadece doktora yeni gittim.igne gereke bileceģini söyledi fakat ben ignenin kilo aldirdigini duydum (halk arasında) bu dogru mudur hap verdi aksamdan aksama iştah açtı gibi geldi bıraktım 10 gün sonra tekrar test yapılacak doktor bklaim ne diyecek

Back