Aldığım nefes yetmiyor( anksiyete)

Bana eskiden olurdu. Kendiliğinden geçti.
Takıntıydı benimki.
Şimdilerde ise çok yemek yeyince nefes alamiyorum

Diyafram nefesi egzersizleri yapsan belki iyi gelir. Karından..

İnş arkadasım surekliliği olan birsey degıl fakat ortaya cıktıgında gunluk hayatımı olumsz etkılıyor..
Bilyorum canım nefes alamayınca çok bunalıyordum bende ağlıyodum sınırden

Bana eskiden olurdu. Kendiliğinden geçti.
Takıntıydı benimki.
Şimdilerde ise çok yemek yeyince nefes alamiyorum

Diyafram nefesi egzersizleri yapsan belki iyi gelir. Karından..
Haklısın .. Nefes egzersıZlerı faydalı oluyor.

Nasıl aştınız.. Bu durumu kontrol altına alabıldınızmı nasıl yaptınız..
İlk önce nefes alamadığımda resmen inatlaşıyordum nefes alım dıye zorluyodum kendımı, daha sonra kontrol ettim kendımı nefes alamadığımda sakın oldum ve bışey yokmuş gıbı ufak ufak nefes aldım zorlmadım kendımı 1 2 ay böyle devam ettı daha sonra hiç olmadı bı daha

Bende oyke yapıyorum.. İlk zamanlar panık oluyordum .. Atıyorum araba kullanırken vs sanki hıc nefes alamıyordum bı iş yapamıyordum.. Şimdi baktım nefes alamıyorum zorlamıyorum:) nasıl olsa fızıksel bişey yok dyrum:)

Aynen canım benım smdı arada oluyo mesela meyve yerken çok olur
O yuzden fazla üzüm çilek kiraz karpuz yıyemıyorum

Zor olsada buda gececek buna inan oncelikle cunku bu psikolojik bir durum bunu yenmek senin elinde beyin kontrolu stressiz yasam ve hobiler edinip bol bol gulup eglenebilecegin ortamlarda ve insanlarla vakit gecirip kafan dagilmali inanki buda gececek sıkntı yapma aynen odaklanmak:yok ne guzel farkindasin sende ve ogretmensiniz aktif bir sosyal hayat icindesiniz zaten daha kolay atlatabilirsiniz yeterki dogru yontemleri bilin ve dogru yasayin ayrica yeme icmede bazi durumlarda etkileyebilir onada ayrica onem verirsiniz yni fast food tarzi urunler asitli gidalarda etkili oluyor vucudda

Gercektende asıtlı meyvelerde sıkıntı yasıyorum. Buara cok yalnız kaldım bunun verdıgı bı mutszluk oldu en yakın ıkı dostum atandı .. Arkadaslarımdan evlenıp gıdenler oldu ..esım en yakın dostum olsada sosyal hayatım etkılendı ıster ıstemez..

Arkadaslar benimde bi sorum olacak alti aydir panik atak ve anksiyete tedavisi goruyorum sulinex xr 150 mg kullaniyorum.ama artik bebegim olsun istiyorum doktorlar en az dokuz ay kullanma mi istiyo kendimi de iyi hissediyorum sukur. Dokuz aydan once birakan var mi araniz da etkileri neler?

Aniden ilacı bırakınca herşey tersine dönebiliyormuş.yavas yavas bırakmak lazım.sakın kafana göre ilacı bırakma doktora danış.hiç bişey plandıgı gibi gitmiyor hayatta.bende Bebek isiyordum aniden anksiyete ve obsesif çıktı.bebeği erteledim.6ay devam edebilir ilaç tedavisi derdi doktor.önce tamamen iyileşelim bebeğimizde olur inşallah

insallah canim biz de iyilesip bebek sahibi oluruz.
Doktorla gorustum prof bana 5-6 ay sonra birakabilirsin demisti son gittigimde kendisi izinliydi asistani dokuzuncu aydan sonra kesicez agir agir dedi ama acaba daha erken birakan var mi nasil oldu neler yasadilar tekrar nuksetti mi onu merak ediyorum

Herkesde farklılık gösteriyor kimi rahatça bırakıyor kimisi zorlanıyor.işi sansa bırakma doktora danış.bende yeni başladım ilaca korkular diz boyu şizofren mi oldum diye korkuyorum bu günlerde

Yok korkma ben yaklasik dort ay o korkulardan tam kurtulamamistim fakat alti aydan sonra rahatliyorsun

Psikolojik.

Yapmamaya çalışın. Başka yapacak bir şey yok. Sırf bu durum için ilaç tavsiye etmem.

Şuan bende bu durum var. Sürekli derin nefes alma isteği esneme isteği var.

Bu sorunla ne zaman karsilasiyorsunuz peki ? Yani sizdeki bu travmayi ne tetikliyor ?

bu durumun anksiyete ile bağının olması için bir kaç belirti daha göstermesi gerek yalnız bi tek bununla anksiyete var denilemez bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…