aldatmak ve aldatılmak

insan kendini kanıtlamak için aldatır. beğeni görmek için aldatır. ama en önemlisi kişiliksizdir aldatır.

iki türlü de aldatır, bir insanın aldatmaması için kafasında bazı şeyleri çok önemli ölçüde halletmesi gerekir, bu da zor, ama zoru başaranlar da var, ee onları da tebrik etmek lazım :34:

insan aldatmaz aldanır. :ssz::ssz:
intikam aldığını düşünerek aldanır,
güzel yada yakışıklı bulunduğunu düşünerek aldanır,
sevildiğini zannederek aldanır
evleneceğini sanarak aldanır,
aldatmadığını sanarak aldanır
fiziki olarak tatmin olduğunu sanarak aldanır (ki aslında o nu tatmin eden aradaki şeytan ve nefsidir)
mutlu olduğunu sanarak aldanır. (vicdanı sızlarken bir insan nasıl mutlu olur)
düşünmenin sadece beyinde olduğunu sanarak aldanır(bilmez ki her düşüncede gerçeğe dönecek bir kuvvet gizlidir, her düşünce harekete geçmek için sahibini kışkırtır)

Son düzenleme:
İnsan nasıl mı aldatır? ilginç soru. zaten aldatma hem beynen hem de fiziksel gerçekleşen bir şey bundan da öte insanlar birbirlerini nedensiz aldatabilir ki bence en acımasızca olanı budur.

insan aldatmaz aldanır. :ssz::ssz:
intikam aldığını düşünerek aldanır,
güzel yada yakışıklı bulunduğunu düşünerek aldanır,
sevildiğini zannederek aldanır
evleneceğini sanarak aldanır,
aldatmadığını sanarak aldanır
fiziki olarak tatmin olduğunu sanarak aldanır (ki aslında o nu tatmin eden aradaki şeytan ve nefsidir)
mutlu olduğunu sanarak aldanır. (vicdanı sızlarken bir insan nasıl mutlu olur)
düşünmenin sadece beyinde olduğunu sanarak aldanır(bilmez ki her düşüncede gerçeğe dönecek bir kuvvet gizlidir, her düşünce harekete geçmek için sahibini kışkırtır)

bence aldatan insanların çoğunun intikam almak, sevilmek, evlenmek gibi dertleri olmuyor. sadece o kişiden alacağı tatmine bakıyor, hayatı sıkıcı olmaya başladıysa, yeni bir yakıt türü gibi görüyor aldatmayı.. hayatına devam etmek için. yeni heyecan, yeni tatmin hayatına zevk, eğlence veriyor, yeniden yaşama heyecanı duyuyor.

ilişkilerde sıkılmaya başlayan kişinin en kısa zamanda eşi ya da sevgilisiyle konuşup ilişkimiz çok monotonlaştı, sıkıldım diyebilmesi lazım. ama ilişkilerde iletişim kurulmuyor, alışkanlıklar devam ettiriliyor sadece, konuşulmuyor. eğer bu monotonluğa bir çare bulunamıyorsa o zaman ayrılmak gerekir. ayrılmak bazı yerlerde ülkelerde çok ağır bedellere neden olacağı için kişiler ayrılamıyor ve gizli gizli yeni heyecanlar, yeni motivasyonlar peşinde koşuyorlar. ev hanımları eşleri gittikten sonra arayış içine giriyor, çalışan kadınlar ise özellikle iş yerlerinde arayışa giriyorlar, erkekler ise her daim dışarıda takılabildikleri için aldatma yolları daha çeşitli oluyor.

bence ilişkilerimiz fazla zorlama. kişi eşinden sıkılırsa çözüm aramalılar beraber, yine olmuyorsa ayrılmalılar, böylece güvensiz evlilikler, böyle aldatma aldanma gibi muhabbetler de biter.

haaa bir de ayrı tipler de var, eşine seni çok seviyorum, sen harikasın, sen mükemmelsin, sende hata yok bütün hata bende, boşluğa düştüm, iki takılmak istedim, geri döndüm kürkçü dükkanına, lütfen beni bırakma diyen...
bunlar da dünya üzerinde yaşayan ve maalesef bizimle aynı havayı soluyan karaktersiz tipler.

Back