Aldatmak değil midir bu???

mastika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2011
485
1
46
Yalova
Merhaba arkadaşlar,

İlişkim çok güzel gidiyor derken nişanlımın bazı açıklarını yakaladım.Yaşadığımız herşeyi başından beri bilen arkadaşlarım bunun önemsiz olduğunu ve büyütmeyip kafama takmamam gerektiğini söyledi ama bir de sizlerin fikirlerini alayım dedim.

Nişanlımla arkadaşlar vasıtasıyla tanıştık fakat sadece çok basit bir tanışmaydı bu,sohbetimiz vs olmamıştı.Okullarımız sebebiyle farklı şehirlerdeydik,tanıştıktan sonra da tekrar görüşme imkanımız olmamıştı.Ama sonra msnde ve telefonda sohbet etmeye başladık.Bir ay kadar sonra benden hoşlandığını söyledi,ben de ondan hoşlanıyordum ama bir araya gelebilmemiz ancak 2 ay sonra yaz tatilinde mümkün olacaktı.İlişkimizin başlangıcının telefonda ya da nette olmasını istemediğim için,yüzyüze konuşmak istediğim için bu 2 ayın geçmesini beklemek istediğimi söyledim.Ama sonuçta ikimiz de birbirimizden hoşlandığımızı söylemiştik,onun benim yanıma gelmesine 1,5 ay kala artık arkadaşlık boyutundan sıyrılıp sanki sevgiliymişiz gibi konuşmaya başladık.Sevgili olarak ilk buluşmamız ise 1,5 ay sonra oldu.Yani kronolojik olarak sıralarsak 2008 mayıs ayında tanıştık,haziranda benden hoşlandığını söyledi,temmuzda sevgili gibi ama uzaktan uzağa konuştuk,ağustosta da sevgili olarak ilk buluşmamız oldu.Yani ilişkimizin başlangıç zamanını net olarak söyleyemiyorum bu karışık durum sebebiyle.

Sorun şu ki,geçtiğimiz hafta nişanlımın e-mailleri arasında,temmuz ayına ait ve başka bir kıza yazılmış mailler gördüm.Yani henüz görüşmemiş olsak da bana sevgilim,aşkım dediği sırada başka bi kıza da "tatlım" diye hitap ederek içeriği boş bir mail atmış.Ama sorun şu ki kız daha öncesinde onu sevdiğine dair mailler yazmış.Yani basit bir arkadaşa lafın gelişi tatlım deme durumu değil,kendisini seven bir kıza böyle bir başlıkla fotoğraflarını göndermiş.Ama bizim artık aynı şehirde olup normal sevgililer gibi vakit geçirmeye başladığımız dönemde hiçbir konuşması,maili vs olmamış.Zaten o zamandan beri normal kız arkadaşlarıyla dahi görüşmüyor,eskisi hala açık kalmakla birlikte mail adresini değiştirdi...

Şimdi ilişkimizi başından beri bilen,bizi tanıyan arkadaşlarım diyorlar ki sonuçta siz yanyana gelmedikten sonra sevgili sayılmazsınız ve bu da aldatmak sayılmaz.Ama bana göre aldatmak olmasa bile kandırmak gibi birşey.Ona bu konuyu açsam,inkar edecek hali yok,şüphesiz o da arkadaşlarımınki gibi bir gerekçe gösterecek.Böyle birşey için de kaç yıllık ilişkimi bitirip,nişanı bozmak biraz fazla bir tepki gibi geliyor.Ama bu durumu ona sorup sonra bu ilişkiye devam edersem de sanki her yaptığını kabul ediyormuşum,ne yaparsa yapsın ayrılamıyormuşum gibi duracak...Belirtmek istediğim şey şu ki,o olaydan sonra asla buna benzer bir olay olmadığından da eminim.Nişanlımın gerçekten çok sadık birisi olduğunu düşünüyorum ve ileride de olsa aldatmaya dair herhangi birşey yapmayacağını düşünüyorum...Yanlış mı düşünüyorum,ne yapmalıyım bilmiyorum:50: siz olsanız ne yapardınız?

oncelikle durum icin uzulldugumu belirtmeliyim.oncelikle bu durumu ne zaman sonra ogrendin anlayamadim. yani 2 3 yil sonra mi ?

bence bu konuyu unut oğrenmemiş gibi davran. Neden dersen şimdi oğrendiğini soylesen kavga etseniz sonra napıp edip barışırsan onunla "demek ki boyle bişey yapsam beni affetcek" gözüyle bakacak. Diğer nedende boyle bir nedenden nişan atılmaz çok saçma.Neden yaptığı çok belli seninle konuştuğunda ya yanyana geldiğimizde elektirk alamazsam hoşlanmazsam diye anlaşılan başka birinede yüz vermiş dahası yedekte tutmuş gibi bişey:26: tamam yaptığı çok çirkin bişey yanlış bişey ama bence bu konuyu hiç açma arkadaşım

anladim su anda tekrar okuyunca. arkadaslarin dogru soylemis. seni tanmiyormus bile o zamanlar. olabilir boyle seler. senden sonrasina bakaman gerekir. onemli olan seninleyken ne yaptigi ve yapacagidir. senin ona guvenin onemli ama tavsiyem koru korune de guwenme. erkekleri bilirsin. sakin ona guvenmeden ewlenme. yoksa ilerde ne de olsa seni cepte sandigi icin herseyi yapabiir. aman gozu disarda olmasin buna dikkat et. neyse cok abarttim. pardon .:49:.

bence bu konuyu unut oğrenmemiş gibi davran. Neden dersen şimdi oğrendiğini soylesen kavga etseniz sonra napıp edip barışırsan onunla "demek ki boyle bişey yapsam beni affetcek" gözüyle bakacak. Diğer nedende boyle bir nedenden nişan atılmaz çok saçma.Neden yaptığı çok belli seninle konuştuğunda ya yanyana geldiğimizde elektirk alamazsam hoşlanmazsam diye anlaşılan başka birinede yüz vermiş dahası yedekte tutmuş gibi bişey:26: tamam yaptığı çok çirkin bişey yanlış bişey ama bence bu konuyu hiç açma arkadaşım

Nişanlım gerçekten çok iyi biridir,konuyu açıp sonra bişey olmamış gibi devam edersek öyle "ne yaparsam yapayım affedecek" şeklinde düşüneceğini sanmıyorum.Ayrıca elektrik almam diye bi endişesi neden olsun ki,sonuçta daha önce arkadaş ortamında tanışmış,görüşmüştük:26:

anladim su anda tekrar okuyunca. arkadaslarin dogru soylemis. seni tanmiyormus bile o zamanlar. olabilir boyle seler. senden sonrasina bakaman gerekir. onemli olan seninleyken ne yaptigi ve yapacagidir. senin ona guvenin onemli ama tavsiyem koru korune de guwenme. erkekleri bilirsin. sakin ona guvenmeden ewlenme. yoksa ilerde ne de olsa seni cepte sandigi icin herseyi yapabiir. aman gozu disarda olmasin buna dikkat et. neyse cok abarttim. pardon .:49:.

Teşekkür ederim tavsiyelerin için:48: Nişanlıma çok güveniyorum ama öyle körü körüne değil tabi ki.Zaten kaç yıldır birlikteyiz,zamanla oluştu bu güven.Benim böyle bi beklentim olmadığı halde akrabalarından bekar kızlarla bile görüşmüyor ben kıskanırım ya da yanlış anlayan olur diye:44:

Gerçi bu kadar güvenilecek biri olsaydı böyle bişeyi hiç yapmazdı:31:

3 yildir birliktesiniz artik birbirinizi iyi taniyorsunuz ona guvenmissen bu 3 yilda bence unut ve konusunu acma derim, birbirinizi gormediginiz o sure boyunca kafasi karisik olabilir, duygularindan emin olamayabilir vs vs sonucta yakinlasma olmus ama iliski baslamis diyemeyiz.
yaptigini savunuyor muyum hayir ben olsam ben de sinir olurdum ama cok da onemli oldugunu dusunmuyorum, yani aldatma olarak gormuyorum. sonucta seninle bir iliskiye basladigi andan itibaren tum irtibat kopmus mail adresi degistirilmis ve de senelerdir birliktesiniz artik iliskiniz rayina oturmus boyle kucuk seylerle tadinizi kacirmayin derim :34:

Nişanlım gerçekten çok iyi biridir,konuyu açıp sonra bişey olmamış gibi devam edersek öyle "ne yaparsam yapayım affedecek" şeklinde düşüneceğini sanmıyorum.Ayrıca elektrik almam diye bi endişesi neden olsun ki,sonuçta daha önce arkadaş ortamında tanışmış,görüşmüştük:26:

Teşekkür ederim tavsiyelerin için:48: Nişanlıma çok güveniyorum ama öyle körü körüne değil tabi ki.Zaten kaç yıldır birlikteyiz,zamanla oluştu bu güven.Benim böyle bi beklentim olmadığı halde akrabalarından bekar kızlarla bile görüşmüyor ben kıskanırım ya da yanlış anlayan olur diye:44:

Gerçi bu kadar güvenilecek biri olsaydı böyle bişeyi hiç yapmazdı:31:

cok dogru ! o zaman sorun yok takma kafana. cok iyi anliyorum ben de deli gibi kiskanirim yola bile baktirmam bazen :) :1:

sen genede açma bu konuyu boyle duşunmesine izin verme inan bana düşünebilir. Diğer soylediğine gelince ama daha çıkmaya başlamamışsınız o dönemde daha yerine oturmamış bazı şeyler o yuzden başkasınada yuz vermiş bu çok belli.Şimdi aradan çok uzun zaman geçmiş biribirinizi seviyorsunuz ve iyi tanıyorsunuz bence kurcalama derim

3 yildir birliktesiniz artik birbirinizi iyi taniyorsunuz ona guvenmissen bu 3 yilda bence unut ve konusunu acma derim, birbirinizi gormediginiz o sure boyunca kafasi karisik olabilir, duygularindan emin olamayabilir vs vs sonucta yakinlasma olmus ama iliski baslamis diyemeyiz.
yaptigini savunuyor muyum hayir ben olsam ben de sinir olurdum ama cok da onemli oldugunu dusunmuyorum, yani aldatma olarak gormuyorum. sonucta seninle bir iliskiye basladigi andan itibaren tum irtibat kopmus mail adresi degistirilmis ve de senelerdir birliktesiniz artik iliskiniz rayina oturmus boyle kucuk seylerle tadinizi kacirmayin derim :34:

Konuyu paylaştığım herkes bu fikirde ama bi yandan da söyleyip onu utandırmak istiyorum:41:

cok dogru ! o zaman sorun yok takma kafana. cok iyi anliyorum ben de deli gibi kiskanirim yola bile baktirmam bazen :) :1:

Ben pek kıskanç değilimdir ama kontrolsüz bırakacak kadar da rahat değilim.Nişanlım kendisi kıskanç olup belli etmemeye çalıştığı için beni de öyle sanıyor ve kendince önlem alıyor işte.Kuzenden de kıskanmam yani:1:

sen genede açma bu konuyu boyle duşunmesine izin verme inan bana düşünebilir. Diğer soylediğine gelince ama daha çıkmaya başlamamışsınız o dönemde daha yerine oturmamış bazı şeyler o yuzden başkasınada yuz vermiş bu çok belli.Şimdi aradan çok uzun zaman geçmiş biribirinizi seviyorsunuz ve iyi tanıyorsunuz bence kurcalama derim

teşekkür ederim tavsiyeniz için,içimdeki o sesi bastırırsam kurcalamayacağım bu konuyu:40:

Sevgilin bence senle yüzyüze görüşmeyi başlangıç kabul etmiş...Bir de sen diyorsun zaten yüzyüze görüşene kadar birşey başlatmak istemedim diye...Nişanlanmışsınız ve üstünden çook zaman geçmiş....Ama göz korkutma amacıyla ona bundan bahsedip bi kavga çıkarabilirsin:1: Sonuçta hiçbirşeyin gizli kalmayacağını anlasın...Kavga gümbürtü çıkarsa da sen onu nişanı atacağına dair korkutursan o zaman onu affetmeyeceğini de anlamış olabilir..Yani naçizane tavsiyem belki yanlış da olabilir bu dediklerim canım...

Sevgilin bence senle yüzyüze görüşmeyi başlangıç kabul etmiş...Bir de sen diyorsun zaten yüzyüze görüşene kadar birşey başlatmak istemedim diye...Nişanlanmışsınız ve üstünden çook zaman geçmiş....Ama göz korkutma amacıyla ona bundan bahsedip bi kavga çıkarabilirsin:1: Sonuçta hiçbirşeyin gizli kalmayacağını anlasın...Kavga gümbürtü çıkarsa da sen onu nişanı atacağına dair korkutursan o zaman onu affetmeyeceğini de anlamış olabilir..Yani naçizane tavsiyem belki yanlış da olabilir bu dediklerim canım...

kavga çıkarmayı da pek beceremem,en fazla surat yapabilirim galiba:44:

canım sonuçta bunu seninle birlikt eolduğu dönemde yapmamış bu bence o anlık bişeydi yani can sıkıntısından daha öncesinde konuşuyolardır seninlede acaba olurmu olmazmı falan diye bi düşünceye kapılmış olabilir yani bu kız sevdiğini söylemiş ama o kıza böyle bişey söylememiş sonuçta belkide arkadaşlardır normaldede nebilimm

bencede hiç kurcalamaya gerek yok ondanda eminsen için rahat olsun geçmiş geçmişde kalmış adı üstünde oda sana bizimkilerden fazla bi açıklama yapmıcak emin ol boşu boşuna canınızı sıkmış olucaksınız değmez tatlımm...

canım sonuçta bunu seninle birlikt eolduğu dönemde yapmamış bu bence o anlık bişeydi yani can sıkıntısından daha öncesinde konuşuyolardır seninlede acaba olurmu olmazmı falan diye bi düşünceye kapılmış olabilir yani bu kız sevdiğini söylemiş ama o kıza böyle bişey söylememiş sonuçta belkide arkadaşlardır normaldede nebilimm

bencede hiç kurcalamaya gerek yok ondanda eminsen için rahat olsun geçmiş geçmişde kalmış adı üstünde oda sana bizimkilerden fazla bi açıklama yapmıcak emin ol boşu boşuna canınızı sıkmış olucaksınız değmez tatlımm...

Belki konuşmam boş yere olacak ama sonuçta benim canım sıkıldı bi kere.Onun canı da sıkılsın istiyorum.En azından bildiğimi bilsin,gözümün üstünde olduğunu farketsin istiyorum:26:

basit bir konu ama eski msn adresini hala kapatmadıysa fazla güvenme derim, sonuçta bu tür kaçamaklara eğilimli birisi demek ki, ama tutup da nişanı atacak kadar abartma.. rahatsızlığını dile getirmek elbette hakkın, aman erkeğimin canı sıkılmasın ben üzülürüm sonuna kadar olmaz, rahatsızlığını dile getirmeli bu tür bir olayla br daha karşılaşmak istemediğini anlatmalısın. erkekler gizli işlere bayılırlar :1: deselermiş dünyada gizli iş yok, her şey açık seçik arkadan iş çevirmeden yaşanacak, direkt dünya kapısından gerisin geri dönüverirlermiş :1:

kesinlikle katılıyorum.Gereksiz yere ilişkinizi yıpratmamalısınız...

basit bir konu ama eski msn adresini hala kapatmadıysa fazla güvenme derim, sonuçta bu tür kaçamaklara eğilimli birisi demek ki, ama tutup da nişanı atacak kadar abartma.. rahatsızlığını dile getirmek elbette hakkın, aman erkeğimin canı sıkılmasın ben üzülürüm sonuna kadar olmaz, rahatsızlığını dile getirmeli bu tür bir olayla br daha karşılaşmak istemediğini anlatmalısın. erkekler gizli işlere bayılırlar :1: deselermiş dünyada gizli iş yok, her şey açık seçik arkadan iş çevirmeden yaşanacak, direkt dünya kapısından gerisin geri dönüverirlermiş :1:

Eski msn adresini kapatmadığını biliyorum,bazı kayıtlarda o adresi var ve hala kullanıyor gerektiği zamanlarda.Sonuçta bu gizli bişey değil.Gizleme çabası olsa şifresini de vermezdi herhalde.

kesinlikle katılıyorum.Gereksiz yere ilişkinizi yıpratmamalısınız...

Çoğunluk hiç sesini çıkarma diyor sanırım:44:

medem sen senin bildiğini onunda bilmesini istiyorsun ozaman bunu ona söylerken böyle birşeyi asla kabul etmeyeceğinide anlatmalısın bence daha sonrasında çünkü böyle bir olayın olduğunda onu asla affetmeyeceğini kabullenmeyeceğinide bilmeli...
ama anlatmaman hem ilişkinizin yıpranmaması böyle konuların konuşulması hiç hoş değil çünkü adamın aklında yokken aklına sokmuşda olursun hemde böyle bi olay olduğunda nasılsa affedicek bi kere affetti şeklinde düşünmesine sebebiyet de vermiş olabilirsin ....

Back