Alaturka tuvalet ve ardiye ilişkisi :/

annahtar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
121
1
96
Balıkesir
Selam arkadaşlar..Seneler geçtikçe evdeki takıl tukulda artıyor biliyorsunuz ve artık nereye koyacağımı şaşırdım.Aklıma küçük tuvaleti kapatıp fazla eşyaları koyayım diye geldi..Hurç gibi yorgan hurçları gibi..Tuvaleti baştan aşağı nekadar deterjan varsa hepsiyle baştan aşağı yıkadım temizledim.Delik kısmınında içinde beyaz plastik aparat varya onun üstüne japon yapıştırıcı sıktım üstüne ne kadar poşet varsa tıktım.Ama alttaki su duruyo içime sinmedi.Ne yamamı önerirsiniz.Sonra sorun teşkil edermi acaba bana bu durum :( pis olurmu ki bi türlü karar veremedim.oraya şifonyeri koyup üstünede hurçları koymayı düşünüyorum :?

ya canım yanlış anlama ama bana hiç olacakmış gibi gelmedi...
açıkçası nekadar temiz olursa olsun tuvaletten koku mutlaka olacaktır...
birde alaturka tuvaleti temelli kapatmak doğrumu acaba...çünkü herkes klozeti sevmeyebilir...açıkçası ben çok zorda kalmadıkça klozet kullanmam...allah muhtaç etmesin ona...
evinize biri gelse klozet sevmeyen napıcaksınız, istemeye istemeye insanları klozete zorlayamayız bence tuvalet gibi biryer iptal edilmemeli...
kaldı ki alt kısımda su kaldıkça orası temiz sayılmaz canım ve illaki o su senelerce kalacak çünkü es denilen durumdan dolayı....sen bu düşünceyi bi daha düşün istersen...

Tatlım biz alaturka tuvaleti evimize taşınmadan önce tadilattayken yaptırdık.benim çamaşır makinamda orda.alaturkanın üzerini mermerle kapadılar.dolap falan yaptırdım ben bazı yerlerine.kiler gibi kullanıyorum.benim için büyük kurtarıcı oldu.hem temiz ve hijyen.koku hiç olmuyor olmazda . deliği tamamen kapat .

evinizde balkon varsa orayı kapatmak daha doğru olur bence.evde 2 tuvalet her zaman iyidir.biz her ikisinide kullanıyoruz.çocuklar büyüdükçe gerekli oluyor özellikle sabahları.biri duştaykende aynı.

hem herkesin oturduğu yere oturmak benim içime sinmez.ev halkı neysede dışarıdan gelenler en iyisi balkon kapattırmak.yada uygun yerlere dolap yaptırmak

merhaba ,bende yıllardır alaturka wc yi ardiye olarak kullanıyorom ben farklı olarak tuvaletin üstüne büyükçe bir sunta kestirdim.hiç bir şikayetim yok bu şekilde kullanmak çok işime yaradı

Site büyüklerine de sordum yaş ortalaması 50 ve 60 ..Bir sürü muşamba,karton ,yapışkanlı dolap örtüleri oluyor ya onlardan falan verdiler + tahta hava ile ilişiği tamami ile kesildi şimdilik.Su olan yeri tamami ile tıksam o zaman tamam diycem ama onuda nasıl yapıcamı bilmiyorum.ya tıkıyım derken malzemeler deliğin içine kaçar da komple tıkanırsa herkezin tuvaleti diye düşünüyorum.Siz nasıl tıkadınız su olan yeri ? bide öle denesem süper olucak.Kapatamıyorum balkonu arkadaşım malesef kiracıyım ya.Kendi evim olsa ilk işim kapatıp bi gömme dolap yaptırmak olur ama malesef :(

Hijyenik klozet kapağı ve poşeti var 120 tl gibi bişey..Poşetide 12 tl değiştirmesi 100 adet.. misafir geldikçe kullansın onu.

walla kurtuluş olur. benim evimde ebeveyn banyosu genel banyo ve alaturka tuvalet var. bizim de sitede çoğu kişi kapatmış alaturka tuvaleti çokta güzel olmuş. yalnız bizim site çoğu ev sahibi olduğu için tadilat yapmışlar senin dediğin gibi de yapsan kokuda olmaz bence. deliği güzelce tıkamışsın üstünüde örtmüşsün olmaması için sebep yok. tabi kendinde belirtmişsin deliği tamamen tıkama su gitsin. koku falan olmaz bence. hem denesen ne olcak ki koku olursa boşalt :34::34::34:

size şöyle bir fikir vereyim o zaman.önce odeliğe bolca çamaşır suyu dökün.bekleyecek nasıl olsa.sonra o deliğe uygun sanırım bir pet şişe bu işi görür onu kalıp gibi kullanarak alçı ile doldurun.taş yüksekliğinde kesin şişeyi bunu yapmadan önce.sonra onu tıpa gibi koyun deliğe.etrafınıda silikonlayın.havayla ilişkisi kesilmiş olur.sonra üzerine tahta koyacaksınız ya.işte onun kenerlerınıda o yapışkanlı kağıtlarla yapıştırın.
daha ne olsun dimi.dediğiniz gibi poşetler sisteme kaçarsa diğerlerinde sorun olabilir.ne olur ne olmaz.ama size bir tavsiyemde oraya koyduklarınızın üzerini her daim naylon ile örtün.yukarıdan olacak sızıntı ihtimaline karşı.

annahtar selam,

benim evde 3 tuvaletim olduğu için tuvaletlerden birini iptal ettim.
ancak benim tuvalet alaturka değil alafrangaydı ve aynı zamanda bir de lavabo vardı.
ustamız kör tapa yardımıyla tuvaleti iptal etti, ama alaturkalarda nasıl yapıyorlar bilmiyorum, bir ustaya danışabilirsin.
ben yaklaşık 8 aydır kullanıyorum, Antalya'nın sıcağında bile koku olmadı...üstelik tüm dağıntımı da topladı, çok memnunum.
biz orayı daha çok kiler gibi kullanıyoruz, şu linkte fotoğrafları görebilirsin.

Smyrnetalya: Evde kaç tuvaletiniz var?

ancak fazladan balkonun varsa, mesela pek kullanılmayan yatak odası balkonu gibi, orayı da kapayıp işlevsel bir hale getirebilirsin..
ben yatak odası balkonumu kapatıp dolaplar yaptırdım. Hem giyinme odası gibi oldu, hem de fazla yorgan, yastık, battaniye vs.depoluyorum. .sen de bu tip şeylerle bir sürü depolama alanı yaratabilirsin ;)
bak bu da yatak odası balkonu..

Smyrnetalya: Yatak odası

dilerim gönlünce bir çözüm bulursun

Selam arkadaşlar..Seneler geçtikçe evdeki takıl tukulda artıyor biliyorsunuz ve artık nereye koyacağımı şaşırdım.Aklıma küçük tuvaleti kapatıp fazla eşyaları koyayım diye geldi..Hurç gibi yorgan hurçları gibi..Tuvaleti baştan aşağı nekadar deterjan varsa hepsiyle baştan aşağı yıkadım temizledim.Delik kısmınında içinde beyaz plastik aparat varya onun üstüne japon yapıştırıcı sıktım üstüne ne kadar poşet varsa tıktım.Ama alttaki su duruyo içime sinmedi.Ne yamamı önerirsiniz.Sonra sorun teşkil edermi acaba bana bu durum :KK43: pis olurmu ki bi türlü karar veremedim.oraya şifonyeri koyup üstünede hurçları koymayı düşünüyorum :?
ne yaptınız alaturka tuvaleti kapattınız mı ????

Back
X