Alafranga tuvaletler ve salmz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
selam arkadaslar, toplu mekanlarda kullanılan alafranga tuvaletler saglik acisindan acaba tehlike teskil eder mi? buradan birtakim hastaliklari kapar miyiz? ne yapabiliriz?

bazi hastaliklarin dis ortamdaki omru 1 hafta bile olabiliyor, alafranga wc ye oturdugumuzda tenimize bulasan salgilardan hastaliklar bulasabilir mi bu konuda bilgilenmek istiyorum

evet cnm bulaşır özellikle bayanların kullandıkları daha çok bulaşıcı oluyor ben genelde oturmadan hafifçe eğilerek tenimi değdirmeden yaparım işimi sende öyle yap

bencede bulaşır bende zorda kalmadığm sürece başka yerde gitmem gitsem bile tenimi değdirmeden yaparım

arkadaslar burda her yerde alafranga tuvaletleri var...
o yüzden gittigim yerde tuvalete illede gitmek zorunda isem oturmuyorum...
misafirlige gittigim zaman bile arkadas olsun tanidik olsun yine oturmuyorum...

arkadaslar burda her yerde alafranga tuvaletleri var...
o yüzden gittigim yerde tuvalete illede gitmek zorunda isem oturmuyorum...
misafirlige gittigim zaman bile arkadas olsun tanidik olsun yine oturmuyorum...

turkiyede de malesef alaturka wc nerdeyse hic kalmadi
son derece sagliksiz olan bu wc ler yerine alaturka yapilmali

bende alafranga daha hijenik alaturkada corapla giren bile var sonra halılara basıyolar o coraplarla ne malum önceki gidenin terliklere sıçratmadıgı? ve cocuk varsa ne anlar cocuklar ayak yıkamaktan falan wc den cıkınca

bende toplu kullanım olan yerkerde alaturka olmalı...malesefki tüm avmlerde alafarnga ve taharet musluğu bile yok avrupalılaşıyoruz ya...mıçımızıda yıkamıcaz sanki...
bakın kızlar biz işyerinde bayanlar tuvaletini 5 kişi kullanıyoruz 2 kişi mantar olmuş ikiside rus...bana 'sende dr git belki sendede vardır ' dediler...bende dedimki 'siz önce mıçınızı yıkamayı öğrenin öyle tuvalet kağıdına silip atmakla olmuyo'...yani bu bi tek türklerde*müslümanlarda var heralde taharet etmek...oturmadan önce tuvalet kağıdı serin yada silin öyle oturun kızlar...ve yapmadan önce sifonu çekin o içinde kalan su sıçrayabiliyo...

bende alafranga daha hijenik alaturkada corapla giren bile var sonra halılara basıyolar o coraplarla ne malum önceki gidenin terliklere sıçratmadıgı? ve cocuk varsa ne anlar cocuklar ayak yıkamaktan falan wc den cıkınca

tuvalet terliği denen bişey var canım ya...terliklere sıçrasa sadece çorabımız pislencek ama alafrangada tuvalete sıcradıysa hastalık kapıcaz...bence toplu yerler alaturka olmalı..

toplu yerlerde asla alafranga tuvalet kullanmam,

başka alternatif yoksa peçete veya tuvalet kağıdıyla kaplarım oturağını,

tanıdıklarımın evinde bile bu böyle,bence toplu yerlerde alaturka olmalı....

Evimden başka yerde alafranga tuvalete oturmam, dışarıda da kağıt mendil sererim, alaturka tuvalet umuma açık yerlerde bence uygun olmaz çünkü tuvalet kültüründen nasibini almayanlar bir türlü deliğe isabet ettiremez dolayısıyla hoş olmayan görüntüler meydana gelir:mymeka:

benımde evımde hem alaturka hemde alafranga var ve ben alafırangayı kımseye kullandırmıyorum ben kullanıyorum sonranlarada bozuldu dıyorum hıjyen ıcın arkadaslar ne yapabılırım ?ıcım rahat oluyor oyle ?:sm_confused:

toplu kullanılan alafranga tuvaletleri ben de kullanmamaya çalışıyorum

kullanmak zorunda kalınca da tuvalet kağıdı seriyorum.

yine de içime sinmiyor.

ama alaturka tuvaletlerde de insanın üzerine sıçrama ihtimali yüksek.

bence ikiside hijyenik değil eğer evlere misafir gelmiyosa fazla benim gibi rahat edersiniz valla ben o yüzden misafiri sevmem

mesela benim isyerimde alaturka yok, ne yapayim mecburen kullanmak zorundayim aksama kadar da tutamayacagima gore....fakat o wc ye hergun en az 15 kisi girip cikiyor, kimde ne var bilemeyiz hatta cok pis kullananlar da var, afedersiniz tuvaletini yapip sifonu cekmeden gidiyorlar ...kagitla kaplasan da sagliksiz...

soyle bisey var arkadaslar, dis fircalarini mesela banyoda kapali tutun derler hep neden cunku sifonu cektigin anda havaya birsuru organizma yayiliyor, hatta sirf bu yuzden dis fircasi icin kucuk kapaklar cikti ve antibakteriyel dis fircalari cikti...malesef suyla sifonla gitmiyor bu mikroplar

izole bi dunyada yasayamayiz, mecburen ev disinda da kullanmak zorunda kaliyoruz wc leri, hasta olmamak icin yapacagimiz tek ve onemli bir sey var o da BAGISIKLIK SıSTEMı ni guclendirmek, bagisikligi kuvvetli olan insanin vucuduna mikrop girse de vucut hemen onu alt ediyor...

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için günde 1 kez İmuneks tablet alınabilir

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için günde 1 kez İmuneks tablet alınabilir

imuneks i 3 ayri doktora sordum
ucu de etkisi kanitlanmis bir ilac olmadigini soyledi, bunun yerine beslenmeye dikkat edilmesi gerektigini soylediler
imuneks i ben biraktim
sonucta ne zaman kadar kullanacaktim, ayrica uzun sure ayni ilaci kullanmak ta zararli

ımuneks beta-glukan icerir, dogal bir madde oldugundan pek yan etkisi yoktur. ("bu urunun tibbi yarari geleneksel kullanima ve literature dayanmaktadir. tibbi mustahzar (ilac) olarak degerlendirilmemistir")
Bana da diş doktorum tavsiye etmişti, ağzımın içinde aft çıkıyordu, günde bir kez kullanıyorum ama aft çıkma sıklığı azaldı, yok olmadı, faydası olur diye özellikle mevsim değişikliklerinde kullanıyorum.

Son düzenleme:

HMM ilac degilmiymis bu bitkisel miymis
sagol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…