Akşama Ne Yemek Var ?

Misafirlerim için;

Mercimek Çorbası
Zeytinyağlı Kereviz
Fırında Kuzu Tandır ( 1 kuzu kol kullanıyorum)
Pilav
Salata
Fırın Sütlaç ve Tiramisu Çayın yanına da Damla Çikolatalı kekcokacimcoook

Patates yemeğini nasıl yapıyorsunuzz
Bende bugün patates yapıyım bariii

valla canım küçük bir soğn doğruyorum kavuruyorum kıyma et artık hangisini seversen ekle salçayıda koy azcık kavurduktan sonrada patatesler ekle suyu ve tuzu koyuyorum sonra pişmeye bırakıyorum afiyet olsuncokacimcoook

çok kötüm anlatım artık kusuruma bakmayın:kedi:

çok yorgunum bugün akşam yemeği olarak kolay bişeyler yapıcam
yayla çorbası ve soslu makarna yerimseniben

bende aynı şekilde yapıyorum soğanı kavur salçayı koy patatesi de ekle kavur baharat ne istersen koy kavur...bazıları pirinç de koyuyor ama ben öyle yapmıyorum....benim patates yemeği pişti kokusu geliyor

bende aynı şekilde yapıyorum soğanı kavur salçayı koy patatesi de ekle kavur baharat ne istersen koy kavur...bazıları pirinç de koyuyor ama ben öyle yapmıyorum....benim patates yemeği pişti kokusu geliyor

afiyet olsun canımcokacimcoook

ayyy ben bu topiği nasıl kaçırmışım yaaa akannehir
hergün düşünüyorum ne yapayım diye artık sizden ilham alırım kaydirigubbakcemile3
bu akşam bende patates yemeği yapıcam bir de yayla çorbası
dün etimekle profiterol yapmıştım. onu da yerizz ohhhh oldu bitti cokacimcoook

bende patates yemeği yaptım bugün kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bozom ben pirinç koyanlardanım.. eşim vejeterjan olduğu için hayvansal bişey kullanamıyorum:1no2:

ben sizden farklı olarak... havuç+ pirinç kullanıyorum

soğanları küçük küçük doğrayıp tecreye atıyorum biraz sonra küp doğranmış havuç ve biraz sonra küp küp patatesleri içine atıyorum(doğradığımı tencereye atıyorum böylece diğeride biraz kavrulmuış oluyo) sonra 1diş doğranmış sarımsağıda ekleyip sarmısak kokusunu duyunca rendelenmiş domatesleri koyuyorum (bazen az salçada koyuyorum) karıştırıp ocağın altını kısıyorum.. ben etrafı toparlayana dek o hafiften kaynamaya başlayınca üzerine tuzunu baharatını ve (bi çaykaşığı şeker koyuyorum bu isteğe bağlı ama tadını bağlıyo bana güvenin) sıcak suyunu üzerine koyuyorum.. biraz sonrada gözkararı pirinci yıkayıp koyuyorum... bu kadar

yazmayı unuttum menüm
arpa şehriyeli domates çorbası
pirinçli patates yemeği
salata ve + kavun
tatlı olarakta incir dolması yapıcam.. içlerini hazırladım incirleri suya koydum kabarınca doldurup fırına vericem

yemeğe pirinç koyduğumdan makarna veya pilava gerek yok

Son düzenleme:
afiyet olsun canımcokacimcoook
teşekkü ederim hepimize afiyet olsun

hep gel bekleriz
bu akşam herkes patates yemeği yapıyorkaydirigubbakcemile3

sende mi patates yemeği yapıcan opuyorumnanaktan
bugün tembellik yaptık galiba en basit yemeği yapıyoruz hepimiz
bende şehriyeli çorba yapıcaktım vazgeçtim mercimek yaptım

biz yine anne restoranttayız :))

kurufasulye
pilav
cacık
turşu

sütlaç..
işte bu kadar daha ne olsun:)

bizde de herkes pirinçli yapar ama ben pirinçsiz yapıyorum...havuçlu hiç denemedim bidahakine havuçlu deniyim bide

akşam bende bu şekilde deneyeyim bakalım :lepi:

teşekkü ederim hepimize afiyet olsun

hep gel bekleriz
bu akşam herkes patates yemeği yapıyorkaydirigubbakcemile3

hep gelirim artık canım opuyorumnanaktan evet herkes patatesçi bugün kaydirigubbakcemile3 ben genelde patates yaparım zaten çok çabuk pişiyor işten eve gidince ancak yetiştiriyorum.

bidahakine bende bu şekilde deneyim bakalım.. sebze sever bir çekirdek aile olarak patlıcana bayılıyoruz kocişle..
bi yere takıldım yanlız.. patlıcanları ortadan ikiye ayırıp sonramı çuk şeklinde doğruyon..
bide tencereye yatay koysak olurmu..

bizde de herkes pirinçli yapar ama ben pirinçsiz yapıyorum...havuçlu hiç denemedim bidahakine havuçlu deniyim bide

akşam bende bu şekilde deneyeyim bakalım :lepi:

deneyin bakalım.. hoşunuza gideceğinden cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…