canım ben hiç ölçülü yapmıyorum ocakta tepsiyi biraz ısıtıyorsun....fırında pişiriyorsun
anladım cnm değişik tarifleri seviyorum oyuzden sormuştm afiyet bal şeker olsun cokacimcoook
saol canım...bende değişik tarifleri denemeyi çok seviyorum...
bugün paattes yemeği günüopuyorumnanaktan
Patates yemeğini nasıl yapıyorsunuzz
Bende bugün patates yapıyım bariii
valla canım küçük bir soğn doğruyorum kavuruyorum kıyma et artık hangisini seversen ekle salçayıda koy azcık kavurduktan sonrada patatesler ekle suyu ve tuzu koyuyorum sonra pişmeye bırakıyorum afiyet olsuncokacimcoook
çok kötüm anlatım artık kusuruma bakmayın:kedi:
bende aynı şekilde yapıyorum soğanı kavur salçayı koy patatesi de ekle kavur baharat ne istersen koy kavur...bazıları pirinç de koyuyor ama ben öyle yapmıyorum....benim patates yemeği pişti kokusu geliyor
valla canım küçük bir soğn doğruyorum kavuruyorum kıyma et artık hangisini seversen ekle salçayıda koy azcık kavurduktan sonrada patatesler ekle suyu ve tuzu koyuyorum sonra pişmeye bırakıyorum afiyet olsuncokacimcoook
çok kötüm anlatım artık kusuruma bakmayın:kedi:
bende aynı şekilde yapıyorum soğanı kavur salçayı koy patatesi de ekle kavur baharat ne istersen koy kavur...bazıları pirinç de koyuyor ama ben öyle yapmıyorum....benim patates yemeği pişti kokusu geliyor
teşekkü ederim hepimize afiyet olsunafiyet olsun canımcokacimcoook
ayyy ben bu topiği nasıl kaçırmışım yaaa akannehir
hergün düşünüyorum ne yapayım diye artık sizden ilham alırım kaydirigubbakcemile3
bu akşam bende patates yemeği yapıcam bir de yayla çorbası
dün etimekle profiterol yapmıştım. onu da yerizz ohhhh oldu bitti cokacimcoook
yazmayı unuttum menüm
arpa şehriyeli domates çorbası
pirinçli patates yemeği
salata ve + kavun
tatlı olarakta incir dolması yapıcam.. içlerini hazırladım incirleri suya koydum kabarınca fırına vericem
yemeğe pirinç koyduğumdan makarna veya pilava gerek yok
biz yine anne restoranttayız :))
kurufasulye
pilav
cacık
turşu
sütlaç..
işte bu kadar daha ne olsun:)
ohh daha ne olsun Allah hepiniz sofrasından bereketi eksik etmesin
bende patates yemeği yaptım bugün kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bozom ben pirinç koyanlardanım.. eşim vejeterjan olduğu için hayvansal bişey kullanamıyorum:1no2:
ben sizden farklı olarak... havuç+ pirinç kullanıyorum
soğanları küçük küçük doğrayıp tecreye atıyorum biraz sonra küp doğranmış havuç ve biraz sonra küp küp patatesleri içine atıyorum(doğradığımı tencereye atıyorum böylece diğeride biraz kavrulmuış oluyo) sonra 1diş doğranmış sarımsağıda ekleyip sarmısak kokusunu duyunca rendelenmiş domatesleri koyuyorum (bazen az salçada koyuyorum) karıştırıp ocağın altını kısıyorum.. ben etrafı toparlayana dek o hafiften kaynamaya başlayınca üzerine tuzunu baharatını ve (bi çaykaşığı şeker koyuyorum bu isteğe bağlı ama tadını bağlıyo bana güvenin) sıcak suyunu üzerine koyuyorum.. biraz sonrada gözkararı pirinci yıkayıp koyuyorum... bu kadar
bende patates yemeği yaptım bugün kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bozom ben pirinç koyanlardanım.. eşim vejeterjan olduğu için hayvansal bişey kullanamıyorum:1no2:
ben sizden farklı olarak... havuç+ pirinç kullanıyorum
soğanları küçük küçük doğrayıp tecreye atıyorum biraz sonra küp doğranmış havuç ve biraz sonra küp küp patatesleri içine atıyorum(doğradığımı tencereye atıyorum böylece diğeride biraz kavrulmuış oluyo) sonra 1diş doğranmış sarımsağıda ekleyip sarmısak kokusunu duyunca rendelenmiş domatesleri koyuyorum (bazen az salçada koyuyorum) karıştırıp ocağın altını kısıyorum.. ben etrafı toparlayana dek o hafiften kaynamaya başlayınca üzerine tuzunu baharatını ve (bi çaykaşığı şeker koyuyorum bu isteğe bağlı ama tadını bağlıyo bana güvenin) sıcak suyunu üzerine koyuyorum.. biraz sonrada gözkararı pirinci yıkayıp koyuyorum... bu kadar
teşekkü ederim hepimize afiyet olsun
hep gel bekleriz
bu akşam herkes patates yemeği yapıyorkaydirigubbakcemile3
bidahakine bende bu şekilde deneyim bakalım.. sebze sever bir çekirdek aile olarak patlıcana bayılıyoruz kocişle..herkez bugün galiba aynı çorbayı yapıyo bende yayla çorbası yaptım patlıcan yemegi pilav size patlıcan tarifi kızlar denemesi bedava 2 orta boy soganı küçük küçük dogruyorum iyice sararıcak içine 4 tane domates i ince ince dogruyorum koyuyorum onları tencerede iyice ölene kadar pişiriyorum 5 diş sarımsak koyuyorum ince boy patlıcanları alıyorum serçe parmak büyüklügünde boylarından kesiyorum tek parça olucak patlıcanın üstüne yarıya kadar çarpı atıyorum sonra tencereye dikdik diziyorum üstünede yarım bardak su koyuyorum lezzetinden yenmiyo vallahi denenmiştir istek çok alıyo bu yemek deyin ne kaybedersiniz
bizde de herkes pirinçli yapar ama ben pirinçsiz yapıyorum...havuçlu hiç denemedim bidahakine havuçlu deniyim bide
akşam bende bu şekilde deneyeyim bakalım :lepi: