• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Akşama kadar yetişir mi

HuzurluMemure

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2013
203
101
123
Sakarya
İlgilenenlere iyi akşamlar diyorum tatlı telaş içerisinde biri olarak ufak bir derdim var bilenler yardımcı olursa çok makbule geçer.
Pazar akşamı sözüm var. Sözlümün ailesi Balkan göçmeni. Söz bohçası hazırlanıyor karşılıklı. Aslında anne baba kardes de hazırlanacaktı fakat istemedik biz ufak olsun nişan büyük yaparız dedik kabul ettiler. Şimdi karsı taraf benim alışverişim dışında 5 patik 5 tülbent 1 yelek 1 şal 5 havlu 1 tepsi koymuşlar biz ise sözlğme alınan eşyalar dışında sadece 1 havlu yaptırdık söz havlusu. Baska bişey yok. Acaba Nasıl olur uygun olmaz mı ben çok arada kaldım ne tavsiye edersiniz ( bu kadar esya konulduğunu da bu akşam öğrendim )

Böyle küçük yerlerde satılıyor yazma havlu patik falan.
Bulunduğun şehirde yok mu öyle yerler ?
Ev hanımlarına para kazandıran falan. Hangi segirdeysen yaz buraya bilen çıkar elbet. Gider alırsın oradan

Bende bulgaristan gocmeniyim tavsiyem ekstra birşeyler koyman eşim göçmen değil ama biz yine koyduk,havlu patik KV bluz kp gömlek ... Babaanne anneanneye de yaptık seccade tesbih örtü koyduk onlara da

Hayırlı olsun mutluluklar dilerim.

bu bohçaların satıldığı yerler var ya sandık fln satılan adını bilmiyorum oraların ama anlamışsınıızdır beni. oraların anlaşmalı olduğu yerler, kadınlar var gidip bir sorun ordan alınbir kaç tane ya da annenin çeyizinden kalma hiç gün yüzüne çıkmamış el işleri yok mu? onları koy gitsin. manevi değeri var de ananem yapmıştı bilemem ne salla gitsin :D

Bende bulgaristan gocmeniyim tavsiyem ekstra birşeyler koyman eşim göçmen değil ama biz yine koyduk,havlu patik KV bluz kp gömlek ... Babaanne anneanneye de yaptık seccade tesbih örtü koyduk onlara da

Hayırlı olsun mutluluklar dilerim.
Çok teşekkür ederim. Pantolon gömlek kazak ayakkabı kemer çorap çamaşır koyduk birde söz havlusu yaptırdım güzel. Yani onlar havlu vs koydu ama ben erkek bohcasına havlu tülbent fln da koycam mı gerek var mı erkek için onlara

bu bohçaların satıldığı yerler var ya sandık fln satılan adını bilmiyorum oraların ama anlamışsınıızdır beni. oraların anlaşmalı olduğu yerler, kadınlar var gidip bir sorun ordan alınbir kaç tane ya da annenin çeyizinden kalma hiç gün yüzüne çıkmamış el işleri yok mu? onları koy gitsin. manevi değeri var de ananem yapmıştı bilemem ne salla gitsin :KK70:
Yani var tabi havlu tülbent vs ama erkek bohçasına koymasam ne olur karsı tarafa mahcup olur muyum olması gereken ne çünkü onlarda çok abartı küçük söz için şal yelek vs

Yani var tabi havlu tülbent vs ama erkek bohçasına koymasam ne olur karsı tarafa mahcup olur muyum olması gereken ne çünkü onlarda çok abartı küçük söz için şal yelek vs
canım sen koy ne kadar koyarsan koy zaten göçmenlerin abartısına erişemezsin :D kına da bile 3 çift kıyafet değiştirtir onlar geline :D

İlgilenenlere iyi akşamlar diyorum tatlı telaş içerisinde biri olarak ufak bir derdim var bilenler yardımcı olursa çok makbule geçer.
Pazar akşamı sözüm var. Sözlümün ailesi Balkan göçmeni. Söz bohçası hazırlanıyor karşılıklı. Aslında anne baba kardes de hazırlanacaktı fakat istemedik biz ufak olsun nişan büyük yaparız dedik kabul ettiler. Şimdi karsı taraf benim alışverişim dışında 5 patik 5 tülbent 1 yelek 1 şal 5 havlu 1 tepsi koymuşlar biz ise sözlğme alınan eşyalar dışında sadece 1 havlu yaptırdık söz havlusu. Baska bişey yok. Acaba Nasıl olur uygun olmaz mı ben çok arada kaldım ne tavsiye edersiniz ( bu kadar esya konulduğunu da bu akşam öğrendim )
Anamm benim de 7 kasımda sözüm var heyecanlandım şimdi :KK17::KK17:. Mutluluklar bir ömür boyu :KK49:

canım sen koy ne kadar koyarsan koy zaten göçmenlerin abartısına erişemezsin :KK70: kına da bile 3 çift kıyafet değiştirtir onlar geline :KK70:
Evet öyle sanırım. Şaştım bende çünkü konuştuk çok açılmadan sadece gelin damada ufak bohçası dedik bi gördüm ki bir sürü havlu patik yelek. Annem de inat etti biz küçük diye konuştuk ben yapmam bu kadar yeter dedi
Anamm benim de 7 kasımda sözüm var heyecanlandım şimdi :KK17::KK17:. Mutluluklar bir ömür boyu :KK49:
Amin sana da inşallah. O kadar tatlı telaşlar ki. Benim sözüm 110 kişilik ve evde :)))

Evet öyle sanırım. Şaştım bende çünkü konuştuk çok açılmadan sadece gelin damada ufak bohçası dedik bi gördüm ki bir sürü havlu patik yelek. Annem de inat etti biz küçük diye konuştuk ben yapmam bu kadar yeter dedi

Amin sana da inşallah. O kadar tatlı telaşlar ki. Benim sözüm 110 kişilik ve evde :)))

Ev 10 + kaç :rolleyes:

Söz bohçasını ilk defa duydum. Gençlerin evliliğini olabildiğince zorlaştırmak için ne yapabiliriz listesinin bir maddesi gibi resmen.

yarın bence bi koşu çıkıp çoraptı bilmemneydi 2-3 ufak şeyde alıp ekleyin olsun bitsin.Şayet gerekli olucağı inancındaysanız.Sanırım ben olsam gerekli görürdüm ve bi koşu hallederdim bişeyleer.

Benim de bir ay içinde olucak hiç bilgim yok yaa annem anlar heralde söz bohçası mı varmış :KK57:

yarın bence bi koşu çıkıp çoraptı bilmemneydi 2-3 ufak şeyde alıp ekleyin olsun bitsin.Şayet gerekli olucağı inancındaysanız.Sanırım ben olsam gerekli görürdüm ve bi koşu hallederdim bişeyleer.
Çorabı çamaşırı mendilini koyduk. Göçmenler diye mi böyle oldu. Bir de çikolata yaptırcaz

Back