akşam ne yedirelim?

fxuxsfxuxs

yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
2.482
11
116
46
Diğer
akşamları daha doğrusu yatmaya yakın genelde muhallebi veriliyor sanırım. ben pirinç unu vermek istemiyorum pek, yoğurt da yemiyor 1 haftadır uğraşıyorum, yok yemedi. hazır mama doktorumuz verme dedi. acaba irmiği suyla pişirip içine meyve, pekmez vs. koysam gece tahılı gibi, olur mu ne dersiniz?

canim, doktor neden kasik mamasi verme dedi? hayret ettim. cunku ben onlara kendi verdiklerimden daha cok guveniyorum. milupa ve hero baby organik kullaniyorum. bebekler icin ozel olarak hicbir kimyasal madde vermeden yetistirilen tahil, meyve ve sebzelerden, yine icine hicbir katki maddesi katilmadan hazilaniyorlar. ve ben o kadar tahili bulup da nasil verecegim? gece tahillarinin icinde bugday, misir, pirinc, yulaf, arpa, irmik, vs. ne ararsan oluyor. ben cok besleyici ve saglikli goruyorum bu mamalari hihoyyyt tabii doktorumuz da oyle.

genelde saat 6da aksam yemegi yediriyorum sebzeli corba kizim bir yogurt delisi mutlaka her oglen ve aksam yemeginin uzerine yarim kavanoz yogurt yiyor buyuk insan gibi yoksa meyva suyu iciyor saat 10da yatiyor bende bazen kayisiyi hasliyorum 3adet cezvede robottan geciriyorum icine hasladigim ince irmigi 2adet bebek biskuvisi koyup veriyorum cok severek yiyor hem kabizligini onluyor hem kuru kayisidan demir aliyor,baska aksam kahvalti mamalari varya tahilli olanindan veriyorum,yada yogurdun icine biskuvi tahin koyup veriyorum,bir aksam pekmezli pirinc unu muhallebi,yine kayisi suyuna misirunu muhallebisi yapiyorum bazende domates rendesi peynir ekmek eziyorum bunada bayiliyor donusumlu 7gece veriyorum birsey yapmasam devam sutune cicibebe ezip pekmez koyup verdigimde oluyor

bu doktorların da herbirinin ayrı yorumu beni öldürecek bende Milupanın kaşık mamalarını kullanıyorum doktorum kullan dedi onlarda doğal dedi ama içine mutlaka mevsim meyvelerinin çeşitlerinde ekle dedi bende her kaşık mamasının içine iki çeşit meyve ekliyorum.ben akşamları saat 18:00 da milupanın 5 tahıllı meyveli mamasının içine armut ve siyah üzüm ekleyip yediriyorum gece 22:00 da muhallebinin içine elme ve erik ekliyorum muhallebide hazır kullanıyorum.Akşam yemeklere ne zaman başlanıyor bilmiyorum bu ayki randevumuzda onuda konuşucam

canım bende kasık maması verıyorum arkadaslar gıbı mılupa sutlu pırınclıyı sevıyor kızım bende ıcıne meyve katıyorum yedırıyorum tok tutuyor hakıkaten yogurtu mılupa 8 tahıllı ballı mamayla denesen hem tahıllı hem yogurt besleyıcı olur ben verıyorum bazen muhallebı kıvamında oluyor belkı tadını begenır

kızlar öncelikle teşekkürler çok güzel tarifler vermişsiniz. bizim menümüz bu kadar zengin değil walla genelde aynı şeyleri veriyorum gibi geldi sizinkileri okuyunca. biz ek gıdaya 6 ay dolmaya yakın başladık ve hala emiyor ek gıda vermesem bile doyacak kadar sütüm var gibi ama veriyorum tabi kahvaltı çorba vs.
benim sütüm çoktu ve çok yarıyordu, 5.5 aylıkken dr gittiğimizde 9 buçuk kiloydu kızım. benim doktorum kendi çocuğunu mamayla büyütmüş, mamaya karşı değil yani. bize kilolu olduğumuz için mama verme dedi hem de kesinlikle verme dedi.
aslında hklısınız 8 tahılı vs. birarada biz nasıl bulup vericez ama bi taraftan da düşünüyorum ballı sütlü vs mamalar var. o bal süt nasıl mama haline geliyor, tamamen doğalsa 1 yaşa kadar vermek zararlı değilmiydi falan diye. kafam çok karışık anlicanız. ben 6. ayı ek gıdaya geçiş aşaması olarak görüyorum zaten öyle deniyor. daha aradayız yani emmeyle ek gıda arası. zmanla çeşitlenir bizim mamalar da. sizinkiler baya iyi yiyorlarmış emmiyorlar mı peki?

canım aynen ipek de hala emiyor
biz sadece sabah cicibebeli kahvaltı(formül mama-pekmez-tereyağ-peynir-yumurta-cicibebe)
öglen milupa sütlaç(akşam da olabilir)
arada sırada milupa sütlü-pirinçli gece tahılı
arada sırada meyve suyu
bu arada bizimki de yoğurt yemiyor

ben de hala hazır muhallebi veriyorum yatmadan 1 buçuk saat önce ama ne zamana kadar bu böyle gidecek bilmiyorum heralde 9 aylık falan olunca taneli yemeklere geçince normal akşam yemeği yediririm diye düşünüyorum ben de bazen tahıllı bazen irmikli bazen sütlü pirinçli veriyorum tok tutuyor ama yine de hala gece 1 defa emiyor onu bıraktıramadım sabah 5-6 gibi bir kere daha emiyor bir de öğlen 2-3 gibi yani toplamda günde 3 defa emiyor benim oğlum onun dışında kahvaltı yoğurt meyve püresi ve muhallebi yiyor.1 yaşında memeden kesmeyi düşünüyordum ama daha çabuk bırakacak gibi sanki

Ben bazen kendim muhallebi yapıyorum bazende irmikli ballı devam sütlü mama yapıyorum..oğlum hazır olan mamayı daha çok seviyor..yine de tok tutmuyor sanırım çünkü gece sürekli emmeye kalkıyoruz:)

slm. biz seninle aynı durumdayız. 6.ayımız dolmak üzere ve ek gıdalara başlayalı 3-4 gün oldu. walla umduğum gibi pek de hevesle yemiyor anlayamadım.. oysa ki her yediğimize bakıp deli oluyordu biz de bu herşeyi yiycek bıraksan diye seviniyoduk.
ben de öyle formül mamalar yada hazır mamalar falan vermiyorum. dediğin gibi sütüm çok fazla. ama 15 gündür falan gündüzleri az az emiyor( gece uykusunda gagalıyorum:) bu işe çözüm bulmaya çalışıyorum. sütümü sağıp hazır bulundurmayı, bütün gün emmeyi reddettiği günlerde vermeyi düşünüyorum. nasıl olur bilmiyorum ama? biberona da alışırsa sen bak işe. ama emmezse başka çarem yok, bari sütümü bu şekilde alsın napiyim..
doktorun bize verdiği beslenme programı şöyle:
sabah kahvaltı peynir, üzüm pekmezi, cicibebe, yumurta sarısı.
öğlen m.suyu ve püresi
ikindi sebze çorbası patates, havuç, pirinç
akşam yoğurt
gece yatarken muhallebi
bakalım bayıla bayıla yemiyor bunları ama iyi kötü başladık işte. süt de içmiyor.. nolucak bakalım sonumuz??

bu hazır mamayı vermeyi herhalde doktor söylüyor. bize bişey demedi. ama ben de zaten vermek istemem. dışarıda zor durumlar için birkaç kavanoz şu ek gıdalardan aldım. daha vermedim. bakaılm onları sevecek mi?

canım senin bebeğin ne kadarlık oldu

canım kahvaltıyı ben ilk yaptığımda karıştırdım efe yemedi artık ayrı ayrı bir tabağa hazırlıyorum yiyebileceği kadar yani.Cici bebe hiç yemiyor bebek ekmeğini de yemiyor bizim yadiğimiz normal ekmeğin içini yiyor çok seviyor yumurtayı denemelisin önce alerji falan yapmazsa her gün yada 2günde bir verebilirsin ilk günler 1 çay kaşığı haftalar sonra 1yumurta sarısını yiyebilir yutması zor olduğundan ekmek içini yumurtanın sarısına batırıyorum ağzına veriyorum üstüne meyva suyu yada genelde ılık su içiriyorum ben bide üzüm pekmezini kahvaltıda yemiyor muhallebiye falan katıyorum bende umarım yardımcı olabildim peynir veyumurtayı aynı anda verebilirsin evet ben önceleri normal peynir veriyordum şimdi labne aldım kızlar öyle yapıyo diye galiba tuzu az yemesi kolay

kızlar kahvaltıda yumurta ve peyniri aynı anda mı veriyorsunuz?bırde yumurtayı hergün mü veriyorsunuz?

evet ben aynı anda veriyorum,ama yumurtayı gün aşırı veriyorum
4 cicibebe,yarım yumurta sarısı,bir çay kaşığı labne peynir,1çay kaşığı pekmez,1 çay kaşıgı tereyağ,formül mamayla ezip veriyorum,severek yiyor

Bugün kü menüm de:
mantarlı,patatesli,biberli,domatesli,ince doğranmış küçük soğanlı taneli fırında tavuk yaptım ve afiyetle hımmmmmm yedik.
yanına:
domatesli,havuçlu,soğanlı,biberli renkli ve çok lezzetli bugur pilavı!
ara soğuk:biber ve patlıcan kurutmasını zeytinyağı ile sarımsaklayıp kavurdum ve serviste ekşiledim.
ayrıca cacık vardı soframızda hımmmm afiyetle yedik arkadaşlar harikaydı yemeklerim eşim ve kızım ellerine sağlık demeden kalkamadılar bende kesemize ve soframıza bereket demeden.a.s.
RABBİM HERKESİN SOFRASINA AÇLIK BASTIRACAK KADAR NİMET,GÖZ DOYURACAK KADAR GÜZELLİK,GÖNÜL DOYURACAK KADAR DA AFİYETLE VE HUZURLA NASİP SOFRALAR VERSİN BİZ ACİZ KULLARINA İNŞALLAH!:Saruboceq:

kızım biberonu sadece gece alıyor,uyanık olsa onu da almayacak.kaşık mamaraından ben de kullanıyorum, fusfus doktorunuz biberon mamasını mı kastetti yoksa kaşık mamalarını da mı kattı?
tatlı şeyleri sevmiyor sanırım kızım, çünkü bugun beğendirip de yediremedim, ben de akşama da ayrı bir çorba yaptım.nurayy fikirler için teşekkürler.
dün doktordaydık,ateş 39 civarı boğaz enfeksiyonu olmuş.doktorla sohbetimizde katı kaka ve zorlanma probleminden konuştuk , bu dönemin geçiş dönemi oldugunu söyledi, zeytinyagı önerdi.1 tatlı kaşıgı olmadı 2 dedi.7. ayı dolsun herşeyi yiyebilir dedi.
yani sanırım değişik yemekler de verebilirz artık,muhallebi diye tıkanmamıza gerek yok.

Son düzenleme:
9aylık bir bebekten bahsediyosun gibi geldi de gerek yedirdiklerin gerekse yüzüstü yatırman çok cesaretlisin gali,ba sağlıcakla büyüt yavrunu canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…