kızlar öncelikle teşekkürler çok güzel tarifler vermişsiniz. bizim menümüz bu kadar zengin değil walla genelde aynı şeyleri veriyorum gibi geldi sizinkileri okuyunca. biz ek gıdaya 6 ay dolmaya yakın başladık ve hala emiyor ek gıda vermesem bile doyacak kadar sütüm var gibi ama veriyorum tabi kahvaltı çorba vs.
benim sütüm çoktu ve çok yarıyordu, 5.5 aylıkken dr gittiğimizde 9 buçuk kiloydu kızım. benim doktorum kendi çocuğunu mamayla büyütmüş, mamaya karşı değil yani. bize kilolu olduğumuz için mama verme dedi hem de kesinlikle verme dedi.
aslında hklısınız 8 tahılı vs. birarada biz nasıl bulup vericez ama bi taraftan da düşünüyorum ballı sütlü vs mamalar var. o bal süt nasıl mama haline geliyor, tamamen doğalsa 1 yaşa kadar vermek zararlı değilmiydi falan diye. kafam çok karışık anlicanız. ben 6. ayı ek gıdaya geçiş aşaması olarak görüyorum zaten öyle deniyor. daha aradayız yani emmeyle ek gıda arası. zmanla çeşitlenir bizim mamalar da. sizinkiler baya iyi yiyorlarmış emmiyorlar mı peki?
slm. biz seninle aynı durumdayız. 6.ayımız dolmak üzere ve ek gıdalara başlayalı 3-4 gün oldu. walla umduğum gibi pek de hevesle yemiyor
anlayamadım.. oysa ki her yediğimize bakıp deli oluyordu biz de bu herşeyi yiycek bıraksan diye seviniyoduk.
ben de öyle formül mamalar yada hazır mamalar falan vermiyorum. dediğin gibi sütüm çok fazla. ama 15 gündür falan gündüzleri az az emiyor
( gece uykusunda gagalıyorum:) bu işe çözüm bulmaya çalışıyorum. sütümü sağıp hazır bulundurmayı, bütün gün emmeyi reddettiği günlerde vermeyi düşünüyorum. nasıl olur bilmiyorum ama? biberona da alışırsa sen bak işe. ama emmezse başka çarem yok, bari sütümü bu şekilde alsın napiyim..
doktorun bize verdiği beslenme programı şöyle:
sabah kahvaltı peynir, üzüm pekmezi, cicibebe, yumurta sarısı.
öğlen m.suyu ve püresi
ikindi sebze çorbası patates, havuç, pirinç
akşam yoğurt
gece yatarken muhallebi
bakalım bayıla bayıla yemiyor bunları ama iyi kötü başladık işte. süt de içmiyor.. nolucak bakalım sonumuz??
bu hazır mamayı vermeyi herhalde doktor söylüyor. bize bişey demedi. ama ben de zaten vermek istemem. dışarıda zor durumlar için birkaç kavanoz şu ek gıdalardan aldım. daha vermedim. bakaılm onları sevecek mi?