Mutfak Dekorasyonu Akrilik Mutfak Dolabı Kullananlar Memnun mudur?

radicalnoise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
6
0
Merhaba,

Ben de mutfak yaptırmayı düşünüyorum. Ölçümler yapıldı, Projesi çizildi, Allaha şükür mutfak için yeterli meblayı da gözden çıkardık. Ancak renk ve kapak malzemesi konusunda inanılmaz kararsızlık yaşıyorum.

İnternette mutfak ile ilgili okunabilecek ne kadar yazı, yorum varsa baktım.. yine de kararsızım..

Herkes gibi ben de hem şık hem kullanışlı bir dolap istiyorum.

Şıklık dendiğinde ilk akla gelen akrilik dolaplar sanırım.. en pahalısının da bu olduğunu söylüyorlar. kötü yanları ise çizilme probelemi, parmak izi kalması problemi, vs. çizilme problemi past-cila benzeri işlemlerle giderilebiliyormuş ama devamlı parmak izleri ile savaşmak insanı hayatından bile bezdirebiliir.. bu açıdan tereddütteyim..

Kullanışlılık dendiğinde de mat membran kapaklar öne çıkıyor.. çizilme derdi yok, parmak izi derdi yok, olsa olsa açık renklerde sararma problemi yaşanır deniyor, sararma sorununu da kirli beyaz, bej renkleri seçerek aşabilirmişiz..

Ama ben yine de, bir yığın sıkıntı sayılmasına rağmen akrilik tercih etmek istiyorum.. çok şık gözüküyor ve külfetine de katlanırım diyorum. Olmadı elimde bi mikrofiber bez, bi fıs fıs temizleyici, dolanırım mutfakta diyorum.

Benim ricam akrilik mutfak kullanan birisi deneyimlerini burada paylaşsa çok güzel olur.. Harika olur.. Parmak izi problemi çözülebilir bişey midir?

ben eski evimde 10 yıl kullandım hiç bir çiziği yoktu parmak izi ise korkulan kadar değil gerçi herkesin dediği çocuk yok kendin dikkatli kullanıyorsun ondan diye ama ben çok titiz ve dikkatlide değilim bence içine ne siniyorsa onu yaptır sen kullanacaksın onu hergün sen görceksin içine sinmesi çok önemli

benim mutfagımda akrilik senin düşündüğünün tam tersi akrilik en çizilmeyen ve çevre şartlarına dayanıklılık gösteren tek malzeme en son çıkan malzeme zaten akrilik önemli olan içine sinmesi sonuçta bi kadının en çok zaman geçirdiği yer mutfak el izine gelince el izi herzaman belli olur ışıgın geliş yönü önemli (hülya avşarın selülit bahanesi gibi oldu bu ama )gerçekten içine sineni yaptır

çok teşekkür ederim cevaplarınız için..

özellikle 10 yıl boyunca kullanmış olan birinin olumlu yorumunu almak içimi çok rahatlattı..
ilk yıllar tüm dolaplar güzel, ancak yıllandıkça ve yıprandıkça alacağı hal de beni düşündürüyordu...

kapak seçimimi akrilikten yana kullanacağım..
Bu çok kararsız kaldığım noktayı aştıktan sonra geriye en eğlenceli kısım yani renk seçimini yapmak kalıyor.. tezgah ve seramikleri seçmiştim çünkü zaten..

tezgah ile üst dolapların arasındaki duvarı cam seramiklerden yaptırmaya kesin karar vermiştim, görür görmez vuruldum çünkü onlara.. kesinlikle mozaiklerden çok daha şık olacakları kesin, umarım cam seramikleri de tüm mutfaklarda görmeye başlamayız, çünkü çok çok heryerde aynı şeyi görünce bıkkınlık geliyor insana..

evet, bayanların en çok vakit geçirdiği yer mutfak, bu konuda çok haklısınız.. kesinlikle insanın içine sinmesi şart..
ben de yıllardır hep başkasının tasarladığı, mutfak olsun diye yapılmış mutfakları kullanmış olduğumdan şimdi çok heyecanlıyım. Allah herkesi kendi zevkine ve kullanım ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olan mutfaklarda sevdiklerine güzel yemekler yapmayı nasip etsin..

tatlım renk seçimin için bi site önerebilirim ************* ben burdan seçtim sende incele ha bide bakış kapak var :)

Son düzenleyen: Moderatör:
benim mutfağımda akrilik 6 ay önce yaptırdık...ben çok memnunum çok çabuk temizleniyor....parmak izi benim için sorun olmuyor kapakları açmak için tuttuğumuz kollar uzun ve enine kullanıldı kolları tutarak açıyoruz...onlar el izi oluyor işim bitince siliyorum el izlerini yani hepsi bu kapaklara dokunmuyoruz genellikle....bilgin olsun istedim....

bende senin gibi membran ve akrilik arasınsa kararsız kalmıştım marangozun membran yaptır akrilik kullanışlı değil demesine rağmen içimde kalmasın diye akrilik yaptırdım eve henüz taşınmadım ama dolapların temizliğini yaptım mikrofiber bezle silmeme rağmen bile ince görünür görünmez çizgiler oldu. arkadaş mürdüm rengini yaptırdı onda daha geldiğinde çizikler vardı 2 defa değiştirdiler ama gelenler hep çizikti pasta cila filan yaptılar ama arkadaş memnun kalmadı yapan firma bazı renklede çizikler çok belli oluyor demiş özellikle mürdüm rengi gibi ben kırmızı beyaz yaptırdım çok fazla çizikler belli olmuyormuş bakalım kullanmaya başlayınca ne olacak göreceğiz, birde arkadaşın dediği gibi geniş kulplar taktır bende öyle yaptım dolaba hiç elin değmiyor başka bir arkadaşda 10 senedir kullanıyorum demiş ama 10 sene önce akrilik kapak varmıydı ? benim bildiğim yoktu benzer şekilde laminant vardı onlar çizilmeye karşı çok dayanıklıymış belki vardı ben bilmiyorum :) sonuç itibariyle arilik istiyorsan akrilik yaptır içinde kalmasın sonra keşke yaptırsam diyeceğine yaptırdım gördüm dersin. :)

Koyu renkli parlak yüzeyler,açık renklere nazaran daha çok çizik ve el izini belli ediyor.Seçiminizi daha açık renklerden yana yaparsanız daha rahat kullanırsınız bence

mrb bende 2 hafta önce dolaplarımı akrilüx denen malzemeyle yaptırdım bu akrilikin çizilmeziymiş bizim dolapları yaptırdığımız yer öyle söyledi üstü beyaz altı mürdüm beyazda hiç çizik belli olmuyor ama mürdüm gercektende kuru bir bezle silersen çizikler oluşmaya başlıyor cok dikkatli kullanmak lazım sanırım bide bende cam mozaik yaptırdım tezgah alnını güzel olduu inş uzun süre aynı şekilde kalır :)

Son düzenleme:
Bu konuyu açan arkadaşım,
Epey vakit geçmiş
Dolapların yapılmıştır sanırım !
Kullanımı hakkında bilgi verirmisin memnun kaldın mı?
Yoksa mebran yaptırsaydım keşke diyormusun?

11 metre SİYA, MEMBRAN kapak mutfağıma, üst dolapları beyaz yapmıştım....Sonuç:beyaz kısmı ifle bile sil, tertemiz, leke yok, çizik yok. Siya kısmı sil, kurula, 1 damla su değsin leke leke kalsın, aa işim mi yok namaz farzı gibi er gün o dalopları sil,kurula,yağa pamuğu batırıp sildim, pırıl pırıl oldu ama 1 afta geçmeden görünür biçimde toz tutmaya başladı, mat,sprey ernik sıktım o da eşit sıkamadığım için dalga dalga oldu 1 afta sonra su izleri geri geldi,saf alkolle sildim yok o da olmadı :18: siya membran kapak düşünenlere duyrulur.....Çatı katına mutfak yaptıraağm ama kesinlikle beyaz

tatlım renk seçimin için bi site önerebilirim ************* ben burdan seçtim sende incele ha bide bakış kapak var :)

Koyu renkli parlak yüzeyler,açık renklere nazaran daha çok çizik ve el izini belli ediyor.Seçiminizi daha açık renklerden yana yaparsanız daha rahat kullanırsınız bence

Bu konuyu açan arkadaşım,
Epey vakit geçmiş
Dolapların yapılmıştır sanırım !
Kullanımı hakkında bilgi verirmisin memnun kaldın mı?
Yoksa mebran yaptırsaydım keşke diyormusun?

Aslinda fotograf koysaniz da gorsek fikir olur bizim icin de

mutfak dolabında en önemli olan konu bütçedir, aynı mutfağı 3000 tl ye de yaptırabilirsiniz, 15 000 tl ye de

Merhaba kizlar..

bende mutfak yaptirmak istiyorum ve kafam cok karisk.

mat mutfaklardan lekenin kolay cikmicagina inaniyorum.

bembeyaz parlak akrilik malzemeden mutfak yaptirmak istiyorum.

parmak izi ve sararma gibi türü seylerdden biraz korkuyorum.

banada bilgi verebilirmisiniz kizlar?

Hala Memnun Musunuz Mutfaklarinizdan kizlar?

özellikle sadece bembeyaz parlak akrilik kullananlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…