akraba birliktelii

Benim de asla yapmayacağım bişey ama bu bir gerçek ki ülkemizde var yani bu durum.
hepimizn okuduğu ÇALIKUŞU romanında öğretmen Feride, teyzesinin oğluyla evleniyor mesela... Oluyor ama zor yani

ailen zorluk yaratacaksa aşk meşk boş
ayrılmak bazen sana en yakın şey gibi duruyorsa ayrıl
baştan yanlış evlensende birbirinizi göreceksiniz aklından ve gözünün önünden gitmeyecek bayram seyranda ..ama yine diyorum...aileni ikna edeceksen bilemem
ama bana ters akraba evliliği çünkü kardeş gibi geliyor

Bizde de akrava evliliği yoktur. Bana da açıkcası ters geliyor ama yaşadığımız çevrede akraba evliliği yapanları gördükçe bunları normal karşılar olduk :) Birinin akrabası ile evlenmesi evliliğin gerektirdiği bişeylerin yaşanması vs açıkcası bana miğde bulandırıcı geliyor.Niye miğde bulandırıcı?? sebep akrabanın senin kanından soyundan olması aynı Abin gibi.Tek fark annenin çocuğu değilde teyzenin çocuğu olması yada babandan değilde halandan olması gibi... Akraba evliliğini hiç doğru bulmuyorum. Çok seviyorsanız da buna dur demelisiniz.. Elbette seveceğiniz birisi çıkacaktır karşınıza..

kuzenim kardeşim aynı şeydir bence

ama yine de kardeş gibide olsa ergen iki gencin tatile gitmesine yanlız

izin verilmesi bana ters geldi

ailellerle gidilebilir... kalabalık aynı evde kalnır yada herhangi biride yeter

yanlız ikisi giderse olucağı bu olur

asla onaylamayacağım bir ilişki tipi, evlenseniz genetik yakınlıktan dolayı çocuklarınızın sağlığı için sorun, ayrılsanız bundan sonra aynı ailede nasıl yüzyüze bakacağınız sorun.

Ayrılamıyoruz filan, hepsi bahane. Ölmezsiniz aşk acısından. iki gün üç gün ağlarsınız ondan sonra yine eski hayatınıza devam edersiniz.

Ayrılamıyoruz filan, hepsi bahane. Ölmezsiniz aşk acısından. iki gün üç gün ağlarsınız ondan sonra yine eski hayatınıza devam edersiniz.

evet cnm sana katılıyorum bu yapamamlar filan hepsi hikaye insan kendi kafasına kuruyor sanki dünyada tek o var üstelik akraba ve ailen istemiyor biliyorsun evlensen ve boşanmak zorunda kalsan nereye gideceksin tmm aşktır kalbin sever ama bazı konularda sadece mantığını kullanmanda gerekir kötükedihüso

Çok kıskandım benmafoldumben
Ne bir amca,ne bir hala,efendime söyliim,ne bir teyze veya dayı çocuğu bugüne bugün bir kere bile öpmedi ya beni:gitme:
Oysa ben türkü tadında yaşamak isterdim akraba oğullarıyla:1closedeyes:

Açıkçası ben çok katı konuşamam .Hayatta olmayacak şey yoktur.Ama benim fikrim aile içi evlilikler her zaman sıkıntılıdır.Sen eşinle kavga edersin bütün sülale kavgaya dahil olur.Çöz çözebilirsen.Sakat bir çocuğun olsa ömür boyu maddi manevi dert olur

Keşke kuzenine o şekilde yaklaşmasaydın benim tavsiyem ileriyi düşün bütün olasılıkları gözünün önüne koy.Yok ben herşeye razıyım yaşayıp göreceğim diyorsan sen bilirsin

tek olumlu cvp bu

olumlu cevabı mı arıyorsunuz, doğru cevabı mı?
babanın kardeşinin oğlu ile birliktesin. farkında mısın?
eskiden yapılırmış, akraba evliliği, bizim sülalede de var. ama ben hiç hoş karşılamıyorum. dudakların birleşmesi falan bana pek etik gelmedi.
bunu geçtim akraba evliliğinden doğan sakat çocuklar olduğunu da düşünmelisin. o çocuğun vebalini alabilecek misin...
bütün akraba evliliklerinde çocuklar sakat doğar diye bişey yok tabi ama belli bir kısmı bu nedenle özürlü doğuyorlar ne yazık ki...

kuzenimle değil beraber takılmak yanyana bile uyuduk ama o benim abimdir bende onun kardeşi..
o beni geldiğinde şapur şupur yanaklarımdan öper ben de sarılırım.
tek suç sizin.aklınızı başınıza devşirin ailenize ters olan bişeyi yaşamaya devam etmeyin.
ne demek yaa dudaklarından öpmek..midem kaldırmaz benim öyle bişeyi...

her ne kadar bana da ters gelsede,bu kadar katı olamıyorum.bizde akraba evlilikleri var.
bir kuzenim diğer kuzenimle evli.aileler karşı çıktı ama onlar herşeye göğüs gerdiler.
şimdi ünivetsitede okuyan iki kızları var.
yine söylüyorum bana ters ama diğer arkadaşlarım gibi katı düşünmüyorum.

bencede cok sert konusuyorsunuz cevremizde öyle cok akraba evliligi var tanidigimda cok cocuklarida engelli felan degil yabancilar hic akraba evliligi yapmaz cocuklari neden sakat oluyor Allah verirse her türlü verir dinende sakincasi yok bence olabilir ama tavsiye etmem ilerisi icin sorun olsa ailelere yansiyor sonra akrabalar arasinda küslük oluyo iyi düsün en iyi karari sen vereceksin ask engel tanimiyor

valla düşüncesi bile beni bozar..düşünsene kayınvaliden halan ,kocan onun çocuğu.yani kardeşin.aman yarabbi sen koru ne çarpık bir ilişki...ben yapmam , yapamam.
haa bunu yapan yok mu?var..sende bunlardan birisin.ne diyeyim.bana çok uzak bir konu olduğu için diyecek birşeyim yok..aslında varda yok...allah hakkınızda hayırlısını versin...

kusura bakmayin ama burada gerceklerle yuzlesmenizi saglayan cevaplari gormezden gelemezsiniz. akraba evliligi olmamasi gereken bir sey bunu hepimiz biliyoruz. Hem dusunuyorum da, kardes gibi buyudugum kuzenlerimden biriyle bu tur bir iliski yasamak, su an sadece midemi bulandiriyor. Sanirim sevgilim gibi gormem imkansiz bu yuzden. Bence yapmaniz gereken tek sey ayrilmaniz

ya bunlar kendini kardes gibi gormuyorlar demekki hala oglu dayi kizi yani sonucta kardes degiller birbirlerini sevsinler asik olsunlar saygiyla yurutsunler ne varki bunda kardes gibi degil birbirlerini erkek ve kadin olarak bulu vermisler ortada yasak ask veya kotu bir durum yok ne guzel cocuk olayindada tipdan yardim alindiktan sonra allah in izniyle bir terslik olmaz igneni vurunuyorsun ikinci cocukta galiba CADIARZU sorun olmauyor neyse ben sevgi kazansin diyorum bence ! :lepi:

din ve hukuk buna izin veriyor mu ? -veriyor

Bitti ... şutarafagitti

Son düzenleme:
Ne kadar katı yorumlar yapılmış. Hatta konu sahibi arkadaşımız suçlu adledilmiş. Bende bunu anlamıyorum size ters olabilir ama bu kadar katı olmakta bana ters. Konuya gelince bizim buralarda akraba evliliği vardır.Dayımınoğlu ile teyzeminkızı evliler ve 2 çocukları var çokda mutlular. Ama kardeşim amcamın kızıyla evlenmek istediğini söylediğinde biz çok şaşırmış ve endişelenmiş ve de istememiştik. Ama engelde olmadık sevmişler birbirlerini. Şimdi 2 yıllık evliler ve 1 kızları var dünya tatlısı. Hakkınıza hayırlısı arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…