Sosyal medya hesabından AKP'yi eleştiren genç işadamı MÜSİAD'tan ihraç edildi.
Turgut ERAT/Sözcü TV
25 Yaşındaki iş adamı Berk Memik, 2015 Genel seçimlerin ardından sosyal medya da AKP’yi eleştiren paylaşımları nedeniyle üyesi olduğu Genç MÜSİAD’tan ihraç edildi. Çoğunluğu AKP’ye yakın iş adamlarından oluşan Genç MÜSİAD üyesi Berk Memik, tasfiye sürecini SÖZCÜ TV’ ye anlattı
GENÇ MÜSİAD DA MUHALİF TASFİYESİ
2015 genel seçimlerinin ardından AKP’ye yakınlığı ile bilinen Genç MÜSİAD da muhalif tasfiyesi başladı. 25 yaşındaki iş adamı Berk Memik yaşadığı ihraç sürecini şu sözlerle anlattı.
“AKP’Yİ ELEŞTİRDİM HUKUKSUZCA İHRAÇ EDİLDİM”
Genç MüÜSİAD’dan ihraç edildim . Yaklaşık 3 yıl kadar gönül verdim, çalıştım. Yaklaşık 1 ay kadar önce bir telefon geldi sekreteryadan. “Yönetim kurulu kararı ile ihraç edildiniz” dendi. Sebebini sordum “sosyal medya paylaşımlarınız” dendi.”
“PAYLAŞIMLARIMI MUHALİF GÖRMÜŞLER”
İfade özgürlüğümü kullandım. Kimseye hakaret etmedim. Bunları beğenmemişler. Muhalif görmüşler. Hukuksuz olarak bir disiplin kurulu oluşturulmadan, bir savunma alınmadan, aldım verdim ben seni yendim usulü ile ihraç edildim.
“AKP’SİZ TÜRKİYE YOK GİBİ BİR ALGI İÇERİSİNDELER”
“O parti gelir bu parti gider. yeter ki oy verilmeye devam edilsin. Sandıklar da insanlar konuşsun sokaklar da değil. İnsanlar sandıkda da belli bir ses koydu ortaya. Dur dediler yavaş dediler. Gaz fren çalışsın dediler. Ben bunu Türkiye için iyi bir hareket olarak algıladım. Ve bu cümleleri sosyal medya hesabımdan paylaştım. Demek ki MÜSİAD’daki büyüklerimiz böyle düşünmediler.”
“AKP’SİZ TÜRKİYE YOK GİBİ BİR ALGI İÇERİSİNDELER”
“Sanki Türkiye’nin tek umudu, tek kurtuluşu AKP. AKP’siz Türkiye yok gibi bir algı içerisindeler. Sosyal medya da, AKP’nin anayasa değişikliğini yapabilecek çoğunluğa ulaşmasının daha vahim kanuni problemlerin çıkaracağını, batıdan uzaklaşacağımızı yazdım. Milletin, anayasayı tek başına yapma yetkisini AKP’ye vermemesini bu ülke adına güzel bir demokrasinin kılıcı olarak gördüm.”
“HAKKIMI ARAYACAĞIM”
“Gelip sosyal medyama bakacağınıza vergimi ödemiş miyim, hukuksuz bir iş yapmış mıyım, rüşvet vermiş miyim? Bana bunu sorun. Hukuk çerçevesinde hakkımı sonuna kadar harcayacağım.”
“SEÇİMDEN ÖNCE DE AKP’Yİ ELEŞTİRDİM”
İş adamı Berk Memik 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından sosyal medya hesabından şu cümleleri paylaşmıştı.
“Valla ben onu bunu bilmem Türkiye Cumhuriyeti’ni tanırım. İktidarların denetlenmesi kadar güzel birsey olamaz. Zaten ak ise aklanır, kara ise paklanır. Hükümet ancak devletin temsil merciidir, hükümetin üstünde devlet yani halk ve hak vardır. Vergi veriyorsam hesabını soracağım. Bilinmesi gereken sudur ki, tüm yasama ve yürütme, başbakan dahil, herkesin, tüm halkın ancak elemanıdır. Parasını vergimle veriyorsam, maaşını ben ödüyorsam, o benim elimi sıkıcak ben onun değil.”
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/akpyi-elestirdi-musaidtan-ihrac-edildi-890805/