• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP'nin reklamına durdurma

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Yüksek Seçim Kurulu, AKP'nin, Türk bayrağının yer aldığı reklam filminin durdurulmasına karar verdi. YSK, bu kararı CHP ve MHP’nin başvurusu üzerine aldı.

Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, AKP’nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi. Kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılacağı açıklandı.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nun 58’inci maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. İlgili kanun maddesinde, “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır” deniliyor. cumhuriyet

ayrıca reklamın playstation 2 reklamından alıntılandığı söyleniyor, playstation reklamı:

[video=youtube;N4HIW0kCUng]https://www.youtube.com/watch?v=N4HIW0kCUng&feature=share[/video]

sanırım insanların üst üste çıkıp Türk Bayrağını oluşturdukları reklam filmi bu..
isabet olmuş..

Bugün tv ye bakmadım da dün akşam yayınlanıyordu gayet reklam:ssz:

Reklam olup olmaması yada yasaklanması yahut başka reklamdan esinlenmesi deyilde , içerigi beni benden aldı götürdü, yapanların eline sağlık :5:
o bayrak için canlarını veren şehit ve gazilerimiz ve her duydugumda burnumun diregini sızlatan İstiklal marşımızın yazarına ALLAH'dan rahmet diliyorum yattıkları yer nur olsun ....:72::72::72::72::72::72::72::72:

YSK, Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden, reklam filminin durdurulmasına karar verdi
T24
Yüksek Seçim Kurulu, AKP’nin, Türk bayrağının yer aldığı reklam filminin durdurulmasına karar verdi. YSK, bu kararı CHP ve MHP’nin başvurusu üzerine aldı. Kararı yorumlayan Başbakan Erdoğan, 'Yasağı yasaklarız' dedi.

Oya Armutçu'nun Hürriyet'te yer alan haberine göre, CHP ve MHP'den gelen başvuruları değerlendirmek üzere toplanan YSK, AKP’nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi. Kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılacağı açıklandı.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nun 58’inci maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. İlgili kanun maddesinde, “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır” deniliyor.

Erdoğan'dan açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) AKP reklamına getirdiği yürütmeyi durdurma kararı için, 'Yasağı yasaklarız' dedi.
Başbakan Erdoğan Tekirdağ'da Yüksek Seçim Kurulu'nun AKP'nin yayını durdurulan reklamıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "Biz de onu yasaklarız, yasağa yasak getiririz" diye konuştu.
Erdoğan Tekirdağ'da İnternethaber Yayın Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın YSK'nın yayın yasağıyla ilgili sorularını cevapladı. Erdoğan yasak kararı için "Biz de onu yasaklarız. Yasağa yasak getiririz" dedi. Özışık'ın B planınız var mı sorusuna ise Erdoğan, "birşeyler düşündük" cevabını verdi.
http://t24.com.tr/haber/akpnin-turk-bayrakli-reklam-filmine-durdurma-karari/253820

Daha iki gün önce andımızı okullardan kaldıran, Türküm bile diyemeyen, ellerinde olsa İstiklal Marşını bile kaldırırlar ki bir ara yazarı için bile laf etmişlerdi. Şimdi oy için utanmıyorlar asil Türk Bayrağını ve İstiklal Marşını kullanmaya. Ya din sömürüsü ya milli duygu sömürüsü zaten, biri tutmazsa diğeri. Başka türlü ayakkabı kutularını, eritilen paraları,cemaatle iş birliği yaptığı günleri nasıl unutturacak millete. Unutup inananlar var demek ki.

Reklama gelince, kim yaptıysa gerçekten güzel olmuş, insan duygulanıyor. Ama bu o partiye sempatimi arttırmadı aksine antipatik oldu daha da fazla benim gözümde.

İlk izlediğimde tüylerim diken diken oldu. Şehit kelimesinin "ş" sini duyunca gözlerim doluyor..Yav dedim ne güzel reklam..

Sonra bir baktım kiiiii:47::47::47:

Sinirim tepeme çıktı. Çok yerinde bir karar.
Bu resmen Bayrağın ve şehitlerimizin "oy" uğruna kullanılmasıdır ve ayıptır yahu!

İzlerken anladım kimin olduğunu...Çünkü yine genç bir oğlan tüm halkın üzerine çıkıyordu...Tek bir kişi herkesi çiğniyordu.:27: Subliminal mesajı çözdüm.:51: Bayrak,vatan,millet...Gerçekten çok komik olmuş.Şehide kelle dedin,yan gelip yatma dedin...Artık bir hayat görüşünüz,duruşunuz olsun,ayıptır yahu...

Reklam inanılmaz güzel .

Ben PS reklamına çok benzetmedim , bireber çalıntı değil en azından diğer bir çok reklam gibi , esinlenme olabilir tabii.

İnsan başka bir duyguya kapılıyor , o bayrak için neler yapılmaz ki diyor .

Yasak varmış , yasağı kaldıracak yetki varmış falan falan ... Şu an öyle bir hal içindeki ülke , kimse o reklamdan etkilenip parti değiştirmez zaten .

Ama güzel mi güzel , o da yapanların başarısı zaten partinin değil.

daha geçen istiklal marşı kaldırılmak istenmemiş miydi yav hatta okul baş köşelerinden bile kaldırdılar? ..:51:

sonuna kadar izleyecektim de yüreğim kaldırmadı .
okulda çocukların gerçekçi okuyuşunu duymak daha güzel :ssz:

Son düzenleme:
Bir küçük dip notda hatunlar , 0 insanların birbiri üstüne çıktıgı sahneler ; Dünyalar şavaşı Z filmini anımsattı bana .. :9:

eskiden butür reklamlar yoktu yahu .. .ayrıca ne sokaklara asılan parti ve aday bayrakları nede bu tür reklamların insanların oyunu etkileyecegini sanmıyorum .. boşa para harcanıyor . çevre kirliligide cabası :ssz:

daha geçen istiklal marsi kaldırılmak istenmemiş miydi yav :51:

sonuna kadar izleyecektim de yüreğim kaldırmadı .
okulda çocukların gerçekçi okuyusunu duymak daha güzel :ssz:

Hemde nasil canim
kizim 1.sinifa gidiyor ogretmenimiz israrla istiklal marsini ezberletti okadar gurur duyuyorum ki kizim okudukca

cok isterdim hergun andimizi okuyarak okula girmesini

Son düzenleme:
Bir küçük dip notda hatunlar , 0 insanların birbiri üstüne çıktıgı sahneler ; Dünyalar şavaşı Z filmini anımsattı bana .. :9:

eskiden butür reklamlar yoktu yahu .. .ayrıca ne sokaklara asılan parti ve aday bayrakları nede bu tür reklamların insanların oyunu etkileyecegini sanmıyorum .. boşa para harcanıyor . çevre kirliligide cabası :ssz:

Partiler şunu bir anlamadılar:ssz::ssz:
$BixmZAHCAAAxIjA.jpg

Hemde nasil canim
kizim 1.sinifa gidiyor ogretmenimiz israrla istiklal marsini ezberletti okadar gurur duyuyorum ki kizim okudukca

cok isterdim hergun andimizi okuyarak okula girmesini

Yakında andımız reklamı da çıkarsa şaşırmam :ssz:
şu seçim birden milli duyguları kabartıyor zahir :6:

(ben artık siyasete girmeyecektim bak dayanamadım yine:27:)

reklamı izledim geçen gün cidden kim yaptıysa çok güzel olmuş çok duygulandım izlerken
ben önce 18 mart için yapılan birşey sandım
sonradan parti reklamı olduğunu gördüm

ama internette filan sürekli görüyorum ben hala
o yüzden izleyen izlemiştir zaten
tvde de yasak olsa da nette görülüyodur heralde

Son düzenleme:
Back