AKP’nin ‘Evet’ filosu: 12 uçak, üç helikopter, yüzlerce makam aracı yollarda

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ adıyla başkanlık sisteminin oylanacağı referanduma bir ay kala, iktidarın makam araçlarından, uçaklara, helikopterden çöp kamyonuna kadar devlet araçlarını kampanya sürecinde kullanması dikkat çekiyor.

‘Evet’ filosu geniş

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, şu zamana kadar kampanya sürecinde devlete ait olan 12 uçak ve üç helikopterin yanı sıra 26 bakan, 18 meclis komisyon başkanı, 13 meclis başkanlık divanı üyesi ve beş AKP grup başkanvekili ile 800 AKP’li belediye başkanının makam araçları iktidarın hizmetine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların da kampanya toplantılarına sıklıkla helikopter ve uçakla gittikleri basına yansıyor.

26 bakanın aynı zamanda Mercedes marka makam aracı da kampanya sürecinde yollara düşmüş durumda. Yine meclis komisyonlarının tümü AKP’li başkanlarında kırmızı plakalı makam araçları bulunuyor, sayıları ise 18.

‘Evet’ filosunun diğer ayağı ise meclis başkanlık divanı üyelerinden geliyor. 13 AKP’li divanda yer alıyor, buna beş AKP’li grup başkanvekilinin araçları ekleniyor.

‘Yasaklar sivil plakayla delinebilir’
Referandum yasaklarının bir hafta kala uygulanmaya başlanması bekleniyor, böylece 9 Nisan’a kadar başbakan, bakan ve milletvekilleri resmi araçları kampanyada vasıta olarak kullanabilecek.

9 Nisan’dan sonra ise makam araçları sivil plaka takılarak kullanılabilecek. Ancak yasak cumhurbaşkanını içermiyor.

http://www.diken.com.tr/akpnin-evet-filosu-12-ucak-uc-helikopter-yuzlerce-makam-araci-yollarda/

İnsanlar çalışıp didinsin 3 kuruş maaş alıcaz diye aldığı paranın yarısını vergi diye elinden al ayağına hizmet götürme ama kendi keyfi harcaman için fütursuzca kullan.
Allah aşkına bunu birtek biz görüyor olamayız dimi!
Hani kul hakkı nerde ?!
Kimse ceplerinden ödüyorlar demesin yemezler !!

Gözler görmez,kulaklar duymaz diyorum hayatım...

herkes görüyor ama halinden memnun olan helal olsun diyen çok

öyle deme, bir de mezarda bizi rahatsız edecekler hayır dedik diye.. rabbimin değirmeni yavaş döner ama ince öğütür, ona havale artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…