AKP’liler ‘tango zulmü’nü istemedi: Külliyede dans gösterisine protesto

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
AKP’liler ‘tango zulmü’nü istemedi: Külliyede dans gösterisine protesto

30/05/2016 16:12

Eskişehir’in özgürlükçü politikalarıyla ünlü belediyesi Odunpazarı’nın Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında Kurşunlu Külliyesi’nde düzenlediği tango, çaça, Hint ve modern dans gösterisini AKP’li kadınlar protesto etti.

Fotoğraflar: DHA

Külliye halihazırda kültür merkezi olarak hizmet veriyor.

AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır, “Bir daha külliyede dansa, tangoya, çaçaya asla ama asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Belediye 24 Mayıs’ta külliyede bir dans gösterisi gerçekleştirmişti. Farklı yörelerden folklor oyunlarının yanı sıra, çaça, tango, Hint ve modern dans gösterilerinin de sergilendiği gösteriyi Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt da izlemişti.

Sümeyye Erdoğan’ın düğünü ‘sade’ymiş
Külliyenin önünde toplanan AKP’li kadınlar ellerinde ‘Külliyede tango istemiyoruz’, ‘Cenaze evinde düğün olmaz’, ‘Odunpazarı Odunpazarı olalı böyle zulüm görmedi’ ve ‘Şehide saygın yok, ezana saygın yok’ yazılı dövizler taşıdı.

Esma Çakır şehirde 19 Mayıs’ta ölen bir askerin toprağa verildiğini, bir gün sonra da belediyenin konser düzenlediğini vurgulayarak,“Cumhurbaşkanımızın kızının Kuran-ı Kerim tilavetiyle gerçekleştirilen sade nikah törenini günlerce eleştirenler, şehidimizin hemen arkasından konser programını gerçekleştirdi”dedi.

Tango maneviyata hakaret sayıldı

Konserden birkaç gün sonra da dans gösterileri yapıldığını belirten Çakır şöyle konuştu: “Kurt, göreve geldiği ilk günlerde 75 lira için mehter takımını kaldırmıştır, tango ve dans adı altında milli ve manevi değerlerimize ihanet etmiştir. Külliye içinde maneviyatımıza hakaret içerikli çaça, tango, Hint ve modern dans gösterileri yapılmasını istemiyoruz. Bir daha külliyemizde, İtalya’nın, Fransa’nın, İspanya’nın kültürünü dayatmanıza asla ve asla izin vermeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun bir daha külliyede dansa, tangoya, çaçaya asla ama asla müsaade etmeyeceğiz.”
http://www.diken.com.tr/akpliler-tango-zulmunu-istemedi-kulliyede-dans-gosterisine-protesto/

Olay şehitler mi, tango çaça mı, Sümeyye'nin düğünü mü? Nereden girip nereden çıkmışlar anlamadım.

Maneviyatları da nasıl bir maneviyatsa zedelenmek için an kolluyor. Danstan zedelenir, heykelden zedelenir.

Cidden anlayamıyorum, insanların bu tür şeyler için ayaklanmasını anlayamıyorum. Yani tek vücut olup bir şeylere ayaklanabiliyormuşsunuz demek ki, ne güzel? Hani dans, heykel falan değil, gerçek olaylar, gerçek toplumsal meseleler için bunu yapın. Çocuklarınızı bekleyen bir dolu GERÇEK tehlike var, toplumda sürekli sarsıcı olaylar yaşanıyor. Mesela şehitleri ağzınıza alıyorsunuz, yok efenim şehitler sonrası tango gösterisi falan eee ablacım o kadar toplandınız bari bir pankartta da şehitlerden bahsedin. O kadar duyarlısınız şehitlere madem ama pankartlara bakınca niyet net yani. Şehitleri ağzınıza almayın bari niyetinizi saklamak için.

Bakıyorum koca koca kadınlar, ne kadar duyarlılar gerçekten, tebrik ederim toplumumuzda ki en kanayan yaraya parmak bastıkları için. Sanırım bu aralar CHPli belediyeleri almak için sanattan falan duyarga kasıyor çok duyarlı vatandaşlar. Siz o Eskişehir belediyesi, İzmir belediyesi gibi çalışan bir belediye bulun, öpün başınıza koyun be...

Chp'li belediye Odunpazarı'nı restore edip millete iş kapısı açarken iyi ama tango gösterisi yapınca tü kaka..

Şehitler üzerinden siyaset yapmakta nasıl güzel oluyor dimi ?

Akp Kadın Kolları boş kalmış belli nerden yürürsek popi oluruz diye düşünmüşler tangodan girip sümeyyenin düğününden çıkarız arada iki şehitlerden bahsederiz tamamdır
demişler.

Maneviyat mı kaldı ki hakaret sayılsın? Bütün değerlerimizi menfaatimiz uğruna harcadık. Ortalık ahlaksız insandan geçilmiyor. Bir günah keçisi arıyorduk tabi o da Tango olsun bari. Ayrıca şehide saygı derken? Şehitlerimizin olduğunu hatırladınız demek. Tangonun hatırlatıcı bir etkisi olduğunu bilmiyordum.

Gülüyoruz ağlanacak halimize.Vallahi güldüm ama ne hallere geldik diye hüzün kapladı içimi.

Off saçmalık... Gidip izlemeyin olsun bitsin yani silah mı dayiyorlar başınıza

Tangonun Arjantin'in erkek köylü-işçi sınıfının icadı olduğunu göz önüne alırsak ;AKP hem erkek kökenli kardeşlerimi hem köylüleri hem de işçileri aşağılıyor diyebiliriz. Bir daha da oy vermem!!

E haklılar, zulme sessiz kalmamışlaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…