AKP’li Kuzu’ya göre ‘Hayır’ çıkarsa: Gelecek nesiller mezarda sizi rahatsız eder

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
‘Başkanlık sistemi’nin yılmaz savunucularından AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, referandumda ‘Evet’ çıkmazsa, gelecek nesillerin ‘Hayır’ verenleri mezarında rahatsız edeceğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

7 Haziran seçimlerinin ardından, “Evet seçim bitti. Millet kararını verdi. Ya istikrar ya kaos dedim; Millet kaosu seçti, hayırlı olsun” sözleriyle hatırlanan Kuzu, ‘başkanlık sistemi‘ni içeren anayasa değişikliği referandumunda ‘Evet’ oyunu da hayli ilginç biçimde savundu.

Zonguldak’ta konuşan Kuzu, referandumun ‘kurtuluş günü oylaması’ olduğunu savunup, “Bunun reddi, bu memlekete çoğa patlar. Bilesiniz ki; gelecek nesiller bizleri mezarda yatırmaz. Sürekli gelir, sizi orada rahatsız eder. ‘Neden hayır verdin, bak memleket ne hale geldi. Senin oyun yüzünden geldi’ diye söyler” dedi.

Sistemin bir AKP projesi olmadığını söyleyen Kuzu, MHP’den destek alıp, “Sonuç olarak bu milletin bir milli meselesidir. Elbetteki biz hazırladık. Biz sebep olduk. Doğrudur. İşin içinde biz bulunduk. İki partinin uzmanları bir araya geldi. Biz bu işi kurtardık belki. Ama bunun bizi aşan bir yönü var. Kaldı ki bizimle başlamış bir hareket de değil bu” diye konuştu.

‘Duygusal milletiz’
Anayasa değişikliğini, Türkiye’de koalisyon hükümetleri üzerinden savunan Kuzu, yeni sistemle kuvvetler ayrılığının da güçleneceğini savundu.

Kuzu, şunları söyledi: “Başkanlık sitemiyle birlikte koalisyonlara paydos. Ömür billah. Bu getirdiğimiz model kuvvetler ayrılığının alasını getiriyor. Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı. Bitti, nokta. Madem kuvvetler ayrılığı güzel bir şeydir. Her gün söylüyor Kemal Bey. Doğrudur, ben de katılıyorum. İşte bunu biz ayırıyoruz. Bugünkü modelde yok bu. Olmadığı için zaten biz bunu yapmak zorunda kalıyoruz. Bundan sonra da iki başlılığa paydos. Bu modelde başbakan yok. İki kişinin olduğu yerde ‘hır’ çıkıyor. Biz bir de koalisyonları bir arada götürme özürlüyüz. Zorlanıyoruz. Ortaklık yönümüz zayıf bizim. Duygusal milletiz.”

http://www.diken.com.tr/akpli-kuzuya-gore-hayir-cikarsa-gelecek-nesiller-mezarda-sizi-rahatsiz-eder/

geleceği görmesi bilmesi de ayrı bi güzel

Akp'nin her türlü hukuki safsatasını profesör ünvanı ile savunarak kanunlara bilimsellik kazandırdığını sanan ancak politikayı biliminin üstüne koyduğunun zerre farkında olmayan ve hukuk felsefesinin ruhuna her daim fatiha okutan bir zattır.Hiç şaşırmadım.

Hayır çıkarsa ölünüze dirinize rahat yok istemiş dolaylı olarak.

Bir süreden sonra vuruyor tekmeyi parlementoya oluyor sana diktatörlük diyen adam ,başkanlık gelmezse sonra öcüler yer sizi demeye başlamış.

Bundan yıllar yıllar önce ben öğrenciyken bu adam bizim hocamızdı. Çok uzun yıllar boyunca doçent olarak kaldı, profesör olamadı. Ta ki Bülent Tanör rahatsızlandı, Süheyl Batum Galatasaray'a gitti ki bunu mecburiyetten Prof yaptılar. Anayasa kürsüsünde de en kıytırık bölümü bu anlatırdı kimse de iplemezdi bunu işte bunlar hep geçmişin eziklikleri.

valla eskiden prof dedin mi bi durulurdu artık hiç itibar etmiyorum bu etiketlere, bu etiketlilerin hepsi mecliste hani vizyon, kültür, entellektüellik...

valla eskiden prof dedin mi bi durulurdu artık hiç itibar etmiyorum bu etiketlere, bu etiketlilerin hepsi mecliste hani vizyon, kültür, entellektüellik...
Kuzu'nun titrinde Anayasa Profesörü yazıyor ya bunu gören duyan da birşey zannediyor.
Profesör olması da hayli şaibeli ya.

Biz öğrenciydik okul Kuzunun Prof olması ile çalkalanmıştı.

Doçent olan Burhan Kuzu anayasa profesörü olmak için başvuruyor.

Anayasa profesörü beş kişiden kurulu jüride; rahmetli Bülent Tanör , Erdoğan Teziç, akp’ye anayasa taslağı hazırlayan Ergun Özbudun , Tuncer Karamustafaoğlu gibi ünlü isimler bulunuyor.

Beş komisyon üyesi ayrı ayrı raporlarını yazıyor. Beş üyenin oy birliği ile Burhan Kuzu'nun anayasa profesörlüğünü reddediyor.

Fakat jürinin kararı resmiyet kazanamıyor.

Burhan Kuzu duyum aldığı için profesörlük başvurusunu geri çekiyor.

Bir süre süre sonra ikinci bir jüri oluşacak,fakat araya bir başka olay giriyor.

Burhan Kuzu kitaplarında Kamu Hukuku hocamız prof. Semih Gemalmaz'ın hukuksal belgeler kitabından intihal ( arak) yapıyor:))

Daha sonra 99 yılıydı sanırım yeniden profesörlük başvurusu yapıyor

Burhan Kuzunun anayasa profesörlüğüne karar verecek beş üyenin dördü idari hukukçusu, tek üye, anayasa profesörü Erdoğan Teziç. ( anayasa kürsü başkanıydı)
Bu başvuru döneminde Bülent Tanör kanserle mücadele ettiği için yok.

Burhan Kuzu 4 kabul 1 ret ile Prof oluyor. Reddeden tek kişi anayasa kürsü başkanı Erdoğan Teziç.
Anayasa profesörlüğünü idare hukukçularının oluru ile almış bir adamdır :)

şaşırmadım canım, ama burda herşey açık açık yazılmıyor anladın sen onu..

üniversitelerin hali içler acısı...

:

Maalesef tüm eğitim sistemimizin içi iyice boşaltıldı. Cehalet prim yapar oldu ya en acısı da bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…